Konuşamayan oğlum

Bir tanıdığımın çocuğu 5 yaşında konuşamıyor ve bölgede birçok doktora gittiler uzman prof. Doktorların söylediği ortak şey şuymuş. Anlıyorsa, size bakıyorsa, konutları anlıyorsa duyuyor ve duyan çocuk konuşur şeklinde. Benimde bir kızım var 17,5 aylık bende ara ara endişeleniyorum ama bir dönem susarlarmış sanırım benim kızım 14 ay sustu mesela 🤣 şuan tek tek bir şeyler diyor ama çokta değil endişe ediyorum bazen ama bu bile yeterli geliyor şuan

Benim oğlum 3 yaşında konuştu. 3 yaşına kadar tek-tük kelimeler söyler, istediklerini işaretle gösterirdi. Doktorumuz göz teması kurması, söylediklerinizi anlaması ve işaretle de olsa bir şeyler anlatmaya çalışması sorun olmadığının göstergesi demişti. Gerçekten de 3 yaşında bülbüle döndü. Kreşe başlamasının da etkisi olmuştu konuşması üzerinde. Doktora götürürseniz içiniz rahat eder, sevgiler 😊

Oğlum 36 ayini bittirdi agustosun 20 de ve inanir misiniz daha yeni yeni konusmaya calisiyor cümle kuramiyor hala çok hırçın söylediği ya da anlatmaya calistigini anlamazsam kendini yerlere atıyor.
Herkes çok telaşlaniyorsun konusur eltimin amcasinin oğlu 5 yaşında konuşur deyip örnekler göstermeye çalıştılar ama ikna olamadim ki en iyiside erken gidip uzmandan görüş almak.
Istanbulda dil ve konuşma terapistine götürdüm çok küçük henüz dediler 2 yaşındaydı.
Şimdi 2 ay once tekrar götürdüm algisi gayet iyi komutlara uyuyor söylediğinizi anliyor ve bir iki kelime olsun çıkıyorsa devami gelicektir dedi doktor kreş desteği alıcak bu sene cok uzun ve karmaşık oldu ama bur uzmana muhakkak danışın ve içiniz rahat etsin her çocuk kendine özgü ve farkli.
Sırf işaret parmağını kullanmadığı için götürdüm aktif olduğunu söylediler ama otizm çok kapsamlı birşey. Yaşı çok küçük olduğu için maalesef birşey anlaşılamıyor. İçim içimi yiyor bu işaret konusu yüzünden

Birde ben kitap okumanın faydasını gördüm. Denemelisiniz. Ayrıca her şeyi söylerken ne demek istedin su mu içeceksin mesela yemek mi istersin meyve vereyim mi leblebi yer misin? Ne dersin yer misin? Gibi sürekli soruyorum ben. Gerçi çok yorulur dşye korkuyorum bu seferde 😂

Benim de 15 aylık bir oğlum var. Göz temasımız çok iyi. Söylediğim şeyleri anlar. Talimatlarımı uygular Bi kaç kelime konuşur ama asla işaret parmağını kullanmaz bu beni çok endişelendiriyor
Bizimde isaeet parmagi sorunumuz vardi ben herseyi parmakla gosterekek bunu mu istiyorsun bu mu diye diye ogrettim acikcasi

Benim oğlum 3 yaşında konuştu. 3 yaşına kadar tek-tük kelimeler söyler, istediklerini işaretle gösterirdi. Doktorumuz göz teması kurması, söylediklerinizi anlaması ve işaretle de olsa bir şeyler anlatmaya çalışması sorun olmadığının göstergesi demişti. Gerçekten de 3 yaşında bülbüle döndü. Kreşe başlamasının da etkisi olmuştu konuşması üzerinde. Doktora götürürseniz içiniz rahat eder, sevgiler 😊
Coook tesekkur ederim umarim bizimki de baslar bisiyler soylemeye aslinda her dedigimu anliyor ama konusamiyor zamanla olacak ins burdaki yazilanlar icimi rahatlatti

Oğlum 36 ayini bittirdi agustosun 20 de ve inanir misiniz daha yeni yeni konusmaya calisiyor cümle kuramiyor hala çok hırçın söylediği ya da anlatmaya calistigini anlamazsam kendini yerlere atıyor.
Herkes çok telaşlaniyorsun konusur eltimin amcasinin oğlu 5 yaşında konuşur deyip örnekler göstermeye çalıştılar ama ikna olamadim ki en iyiside erken gidip uzmandan görüş almak.
Istanbulda dil ve konuşma terapistine götürdüm çok küçük henüz dediler 2 yaşındaydı.
Şimdi 2 ay once tekrar götürdüm algisi gayet iyi komutlara uyuyor söylediğinizi anliyor ve bir iki kelime olsun çıkıyorsa devami gelicektir dedi doktor kreş desteği alıcak bu sene cok uzun ve karmaşık oldu ama bur uzmana muhakkak danışın ve içiniz rahat etsin her çocuk kendine özgü ve farkli.
Algilari acik herseyi anliyor son 1 ayda ozelliekle baya yol katetti komut uygulama acisindan ins zamanla bisiler soylemeye baslar diye dua ediyorum hep

Merhaba 16.5 aylik oglum hala hicbirsey konusmuyor. Onceden baba mama gibi seyler soylerdi onu da kesti. Cici (cikcik) bi de bird (kuş) diyor nadiren o da. Ne anne ne baba hicbisey yok. Komutlarimi oncede uygulamiyordu ama son 1 aydir komutlarimi yapiyor hatta elindekini cope at desem atar hadi baba uyuyor uyandir desem gider babasini uyandirmaya odaya. Derdini anlayamadigim zaman agliyor sinirleniyor. Ne olur icimi rahatlatin:KK43:
Arkadaşım çocuk daha bi buçuk yaşında benim kiz 3 yaşına kadar konuşamadı
Bune evham biraz relax olun daha bi buçuk yaşında bebek sayılır başka çocuklarla kıyaslamada yapmayın
Benim biri geç konuştu diğeri çok erken

Arkadaslar benim icin onemli bi konu tecrubeli annelerden destek ve tavsiye istiyorum :(
Erkek bebekler gec konusuyor. Iciniz rahat olsun. Konusulani anliyor komutlari uyguluyor. Daha kucuk. Arkadaşımın oglu 23 aylik kızımla yaşıt. Oda yeni yeni başladı. Siz siz olun baska cocuklarla kiyaslamayin.

Merhaba 16.5 aylik oglum hala hicbirsey konusmuyor. Onceden baba mama gibi seyler soylerdi onu da kesti. Cici (cikcik) bi de bird (kuş) diyor nadiren o da. Ne anne ne baba hicbisey yok. Komutlarimi oncede uygulamiyordu ama son 1 aydir komutlarimi yapiyor hatta elindekini cope at desem atar hadi baba uyuyor uyandir desem gider babasini uyandirmaya odaya. Derdini anlayamadigim zaman agliyor sinirleniyor. Ne olur icimi rahatlatin:(
benim kizim 22 aylik daha bir aydir 10 15 kelimeyi soylemeye basladi birden basladi hemde
cani isterse baba dede derdi istemezse oda yok bende kendi kendime çok acabalar gecirdim etraftan herkes size birilerinin cocuklarini ornek veriyor degilmi?

Arkadaşım çocuk daha bi buçuk yaşında benim kiz 3 yaşına kadar konuşamadı
Bune evham biraz relax olun daha bi buçuk yaşında bebek sayılır başka çocuklarla kıyaslamada yapmayın
Benim biri geç konuştu diğeri çok erken
benim kizim 22 aylik daha bir aydir 10 15 kelimeyi soylemeye basladi birden basladi hemde
cani isterse baba dede derdi istemezse oda yok bende kendi kendime çok acabalar gecirdim etraftan herkes size birilerinin cocuklarini ornek veriyor degilmi?
Aynen oyle sen 10 aylikken herseyi konusuyordun diyor annem o bile beni anlamiyor uzuluyorum kimse farkinda degil :(

Baba diyordu onu da kesti zaten sanirim bilincli demiyordu. Cok uzgunum bi sorunu mu var acaba diye icim icimi yiyor
Madem şüpheleriniz var bir uzmana gösterin, buradan kimse teşhis koyamaz. Çocuğunuzdan değerli değil hiçbir şey, hiçbir bahane sunmadan doğruca pedagoga götürmelisiniz.

Acikcasi biraz yalnz buyuyor yasina yakin hic cevremiz yok. Cizgi filimi vs de izletmemeye calisiyorum zorda kalmadikca acikcasi. Napcagmi sasirdim herkes soruyor neden hala konusmuyor vs diye
bak arkadasim benim gorumcemin gorumcesinin kizimdan 1 ay buyuk oglu var ben bu cocugu hic gormemistim bizimkiler bir anlatiyor cocuk bulbul gibi sakiyor resmen anlatmalarinda 5aydir bu muhabbet bioyle suruyordu okadar canim skiliyorduki hic bir problem olmayan kizimda acabalar basladi bende gecen hafta gorumcin dugununde yan yana geldik cocukla ne bulbulu 3 5 kelime ya konusuyor ya konusmuyor bizimki 1 ayda anneanne babaanne gibi cumleleri bile soylemeye basladi bunu hic konusan yok cocugu gordukten sonra kaynanama bir ara kimse yanimizda yokken bulbul dediginiz yere goge sigdiramadiginiz cocuk daha 5 kelime bile konusmuyor vijdaninizdami sizlamadi denize kulp takarken dedim hic birsey diyemedi 16.5 erken bir yas bekle bir anda acilir biliyorum bunu cok duydun ama gercekten oyle
gorumcemin esi otizimli cocuk egitmeni laf arasinda konusurken bana bir cocuk hareketliyse dediklerinizi yapiyorsa algisinda problem yoksa o cocuk konusur mutlaka dedi bu cok onemli

Aynen oyle sen 10 aylikken herseyi konusuyordun diyor annem o bile beni anlamiyor uzuluyorum kimse farkinda degil :KK43:
Kim ne derse desin ben hic takmadım kimseyi he,hi deyip geçtim baktılar ben takmıyorum kestiler konuşmayı çocuğumda anormal bi durum olsa ben farkederdim sizde kendinizi sıkıntıya sokmayın konuşmuyor demek için yaşı çok küçük daha

Aynen oyle sen 10 aylikken herseyi konusuyordun diyor annem o bile beni anlamiyor uzuluyorum kimse farkinda degil :(
ben 9 aylikken emeklemeden yurumusum kizim 13 aylikken yurudu
ben 15 aylikken kelimeler kuruyormusum kizim 21 aylikken basladi her cocuk kendine ozeldir
sana tavsiyem kitap al resimdekileri surekli goster soyle ne yaparsan yap anlat

bak arkadasim benim gorumcemin gorumcesinin kizimdan 1 ay buyuk oglu var ben bu cocugu hic gormemistim bizimkiler bir anlatiyor cocuk bulbul gibi sakiyor resmen anlatmalarinda 5aydir bu muhabbet bioyle suruyordu okadar canim skiliyorduki hic bir problem olmayan kizimda acabalar basladi bende gecen hafta gorumcin dugununde yan yana geldik cocukla ne bulbulu 3 5 kelime ya konusuyor ya konusmuyor bizimki 1 ayda anneanne babaanne gibi cumleleri bile soylemeye basladi bunu hic konusan yok cocugu gordukten sonra kaynanama bir ara kimse yanimizda yokken bulbul dediginiz yere goge sigdiramadiginiz cocuk daha 5 kelime bile konusmuyor vijdaninizdami sizlamadi denize kulp takarken dedim hic birsey diyemedi 16.5 erken bir yas bekle bir anda acilir biliyorum bunu cok duydun ama gercekten oyle
gorumcemin esi otizimli cocuk egitmeni laf arasinda konusurken bana bir cocuk hareketliyse dediklerinizi yapiyorsa algisinda problem yoksa o cocuk konusur mutlaka dedi bu cok onemli
Cook haklisiniz bebegim asiri hareketli 1 saniye durmaz surekli karistirma yaramazlik halinde. Saat nasil ses cikartiyor diyorum tiktoku yapiyor misal yada iste elimi kokluyoru ohhh mis diyorum o da yapiyor beni de cok iyi taklit ediyor. Sadece su konusmamasi canimi skiyor. Ha konusmuyir derken kendince bi dili var onu konusuyor ama asla biz anlamiyioruz 😄

ben 9 aylikken emeklemeden yurumusum kizim 13 aylikken yurudu
ben 15 aylikken kelimeler kuruyormusum kizim 21 aylikken basladi her cocuk kendine ozeldir
sana tavsiyem kitap al resimdekileri surekli goster soyle ne yaparsan yap anlat
Aynen kitaplardan anlatiyorum sonra soruyorum mesala cikcik nerde iste leylek nerde vs gbi o da cani isterse gosteriyor. Ins benim de oglum baslar cok vesvesliyim hamileligm boyunca da cok vesveseliydim zatn atamiyorum ustumden acabalari :(

Benim kızım 3,5 yaşına kadar anne, baba bile demedi şimdi 4,5 yaşında nolur kızım biraz sus da dinlen diyesim geliyor. Rahat olun lütfen. Daha çok küçük.

Benim kızım 3,5 yaşına kadar anne, baba bile demedi şimdi 4,5 yaşında nolur kızım biraz sus da dinlen diyesim geliyor. Rahat olun lütfen. Daha çok küçük.
Cok haklisiniz ama iste etraf cevre neden konusmuyir sen 10 aylikken sarki soyluyordun diyen oluyor(annem) insanin cani sıkıliyor vallahi

Back
X