Konuşamıyorum kimseyle yazsam içime atmasam.. 😦😦

Aynı döngüden bunaldım artık. Bi arkadaş yorumda yazmış öyle diş buğdayı, beybişvr yok cinsiyet partisi gibi saçma harcamalar yapmıyorum diye bile ayıplandım🤒🤒
10 senedir evliyim ,krediler borclar hic bitmedi hatta sosyal bi aktivitemiz de yok evimde arabamda var ama benzine ve mutfaga yetisebiliyoruz ne diyim motivasyon saglikli olmak suan buna sukrediyorum hangimiz cok mutluyuzki taktir gormedigimiz yerde mutluluk bir avuntu,surmenanj yasamlar..

Siz de çalışıyorsunuz eşiniz de. O halde ev işlerini paylaşın. Bakın biz kadınlar olarak kendimizi çok yıpratıyoruz. Yapmayın..

Gerekirse her hafta sonu temizlik yapmayın. Yaptığınız yemeği 2 gün yiyin. Bulaşıkları 2 günde bir toparlayın... Onun yerine alın malzemeleri evden gidin oturun eşinizle bir parka kahvaltı yapın. Bakın güzel vakit geçirmek için illaki çok zengin olmaya gerek yok. Eşinizle yapacağımız ufak şeylerde mutluluk getirecektir..

Eşiniz sevmiyorsa alıştırın bunlara. Yoksa çok yıpranırsınız...
Teşekkür ederim fikirleriniz için

Monoton ve gül gibi hayatımdan şikayet eederdim aman gel git hiç farklılık yok hep aynı şeyler diye.Sonra hayatımız bir anda inanılmaz değişti .Kayın validemin kander oldugunu öğrendik.Tertemiz yapılı bir evi bırakıp yakınlarına taşındık.İki çocugum var ikiside küçük .Sonra biranda eşim sebebi bulunamadı hala.45gün yogun bakımda kaldı.Çıktıgında yürüyemiyordu bile .Ben 45gün hastane köşelerinde çocuklarından ayrı bir yandan eşimi kaybetme korkusu .Neyse diyeceğim ki epey farklılık oldu .Şuan o monoton hayatımı mumla arıyorum .Sağlık varken herşey okadar güzel miş ki.

çocuk hariç ben de aynı durumdayım ama monoton hayatımdan zevk alıyorum. hemen hemen tüm rutinlerim belli. sıkılmıyorum da. ne bileyim bir hafta kayağa bir hafta müzeye filan da gitmiyorum.

Kendine bir kahve yap..saglıkla onu yudumla..ve .ne olursa olsun gülümse hayata ..3gün önce bir arkadasımı ansızın kaybettim..çok gençti daha..anneydi..yapacak çok şeyi vardı..inan bunu yasayınca ölümden baska hersey boş geldi bana..o an anladım anı yasamanın kıymetini..her an ölecekmiş gibi yasamalıymış insan..

Allah sıkıldığınız rutininizi aratmasın
Yanlıs anlamayin gercekten kalpten diliyorum bunu
Esiniz yaninizda yoksa da cocuklari alin cikin
Bir kahve icmelik zaman ayirin kendinize
Sevdiginiz insanlarla ayda yilda bir de olsa gorusme ayarlayin
Herkesin zaman zaman yasadigi biseyi yasiyorsunuz
Hastanede mahkemede isiniz yoksa cok sukur diyelim.
Son yillarda Allah beterinden saklasin basina iyi kotu bircok sey gelmis biri olarak soyluyorum
Hayatta hersey var malesef
Icimde darlaniyor canim da sıkılıyor yorgunluktan canim da cikiyor ama hayattan keyif almak icin herseyi yapiyorum ve inanin iyi geliyor

ben çocukken, yüzde 90 kadınlar ev hanımıydı, çalışan çok az kadın vardı...annem ev hanımı, babam işçiydi...evimiz kiraydı, annemle babamın 2-3 yere taksiti olurdu...ama inanın bana gül gibide geçinirdik, onu ödeyemedik, bunu ödeyemedik diye bir konumuzda olmazdı...
şimdi çoğu kişi evini alıp evleniyor, 1 evde en az 2 kişi çalışıyor....asgari ücretde alan yetiremiyor, 10 milyar maaş alanda yetiremiyor...lütfen herkes gelirine göre harcamalarını yapsın...eskiden birşey ihtiyac halinde alınırdı, şimdi zevk için, can sıkıntısı için bile alışveriş yapan var...artık doğum günü, diş buğdayı vs. için bile party salonları tutuyorlar...bunun gibi gereksiz birçok örnek verebilirim...örneğin yabancılar, refah düzeyi yüksek ülkelerde yaşayanlar bile, parasını çok düşünerek harcıyorlar...

çok haklısınız

Sanırım en çok canınızı borçlar sıkıyor. Bu duyguyu unutmayın borçlarınız azaldiğında ya da bittiğinde yeni bir kredi yükü altına girmeyin. Bence bu toplum baskısına çoğu insan direnemiyor. sanki herkesin evi arabasi olmak zorunda, kirada oturan ayıplanıyor. ayrica bu baskıyla insanlar bütçesinin 10 katı mallar için krediler çekmek zorunda . Daha makulune kimse dönüp bakmıyor. 50-60 yasindan sonra rahat ederiz umuduyla insanlar hayatlarinın en güzel dönemlerini sevmedikleri işlerde, borç ödeyebilmek için yaşamadan harcıyorlar. Umarım çabuk biter borçlarınız.

Ev isleri konusu daha kolay halledilir, günlük 10/15dk ayirip haftasonu yükünüzü hafifletmeye çalışın. Çok mükemmelliyetçiyseniz biraz feragat edin. Ev isi yaparken müzik ya da youtubedan sevdiğiniz bir program açın, işin nasıl bittiğini anlamazsınız bile. Çocuklarınız 4-5 yaşından büyüklerse yaşlarina uygun sorumluluklar verin, hem daha bağımsız olurlar hem de evin sorumluluğunu paylaşmayı öğrenirler.

Bende mesela evdeyim iki çocuk kucugu okula gotur getir yemek bulasik camasir temizlik utu bi de üstüne yaranamamak ayni sizin gibi hissediyorum millete sorsan aksama kadar evdeyim hatta yatiyorum kendinize zaman ayiramamak değilde rutinlikten sıkıliyoruz bence

Back
X