Arkadaşların yorumlarını beğenirim düşüncelerini merak etmiştimBu iki arkadaşın düşüncelerini merak etmişsin de, sana terapist olarak söyleyebileceğim teknşey şu;
Çekingenlik-sendromindan çık. Zamanında mobbinge uğramışsın, hep ezmişler, hep tepene çıkmışlar ve seen hep susmuşsun.
Gel gitler olmuş, yani bir açılmışın, bir kapanmışsın, tıpkı dokununca yapraklarını çeken küstüm çiçeği gibi. Bundan dolagı da farklı bir psikolojiye sahip olmuşsun. Yani şunu desem kırılır, bunu söylesem üzülür vs. Ama böyle düşünceye sahip olan kişilerde şunlar vardır mutlaka:
ya söylediğimi beğenmezlerse,ya küçük düşersem, ya dalga geçilirsem, ya başarısız olursam, ya tartışma çıkarsa, ya bağırırsa, söylediklerimde ve yaptıklarımda rezil olursam falan filan.
Bu tür insanlar pasif ve iletişim açısından kapalıdırlar. Özgüveni düşük olup kendinin gerçek değeri ve potansiyeli hakkında bilgi sahibi değillerdir. Yetersizlik ve eksiklik duygu ve düşünceleri taşırlar. Gerçek olanı değil, kendini inandırdıkları bir kendilik değerleri vardır. ilişkisel bağımlılığa yatkındırlar. Eleştirilmeye ve red edilmeye karşı aşırı hassas olup “hakkımda ne düşünürler” sorusunu hep ceplerinde taşırlar. Sosyal anlamda parmak sayısı kadar samimi arkadaşları vardır. Kendisini koşulsuz kabul eden eleştirmeden akıl vermeden kabul eden insanlara yakınlıkları fazladır vs.
Yani demem o ki, üstündeki deri eskimiş, yeni deriye geçme vakti gelmiş, yılanın kabuk değiştirme misali. Patla gitsin, sonra Duman grubundan "BENI SIZ DELIRTTINIZ" parçasını açın. Hooooop. Hadi geçmiş olsun.
Bir hobi kursu araştırıyorumSindirilmissin sanirim. Simdi de kabugundan cikmak istiyorsun. Bu bir anda olmaz muhtemelen. Kitap okumani tavsiye ederim. Hobin olsun bir de. Sanatsal seyler de sosyal yonunu guclendirir. Bir de is yerindekilerden dost olmaz ama cevrende vardir konusup paylasabilecegin biri. Annen, kizkardesin bile olur. Icine atmamalisin.
Arkadaşların yorumlarını beğenirim düşüncelerini merak etmiştim
Ama herkesin düşüncesine açığım tabii
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim aslında insanların ne düşündüğünü o kadar önemsemem kendi kendimle bile dalga geçip espri yapabilirim ama bakıyorum o arada gülüp eğlendiğimiz şeyler bana laf çarpılmak için sonradan kullanılıyor
Aslında insanların kendilerini gerçek anlamda açmayıp benden bir şeyler duymaya çalıştıklarını açık aradıklarını anladığımdan beride böyleyim sanırım
Bilmiyorum
Diyorum ya surata bak ne olduğunu oku biriyimBu duyguyu anlıyorum.
Ben içimdekini ortaya şak diye döken biriyim.
Yarın önüme nasıl geleceği gibi hesaplar yapmıyorum.
Açıkçası pek doğru da yapmadığımın farkındayım.
Burda da donuma kadar ortadayım zaten
Ama şunu biliyorum ki çok yakın arkadaşlarım bile, ne kadar anlatıyor olsa da
benim kadar şeffaf değil.
Yine de bu benim.
Yarın öbür gün, en samimi anımızdaki paylaşımlarımdan beni vuracak insan
çirkin insandır.
Onlar yüzünden kendimi baskılayamam ki..
Hoş...
İstediğin kadar sessiz kal.
Cümleler şeffaf insanın gözlerine gelir oturur.
Bana öyle oluyor, sana olmuyor mu? :)
Diyorum ya surata bak ne olduğunu oku biriyim
Drama kursuna yazılacağım utanmasam küçücük çocuklarla birlikte
bu kötü bir özellik çünkü mesela sinirlenince karşıdaki kişi bunu görüyor daha çok üstüne geliyor
Düşünsenize Evlensem kaynana kayınpeder görümce orada benim tüm duygular ortada:)
Haklısın.
Tüm duygularınla çırılçıplak ortada olmak rahatsızlık verici.
Ben de utansam kıpkırmızı, sinirlensem aynen öyle.
Maske ile mi gezsek ne yapsak? :)
Hobi kursuna gerek yok. Neyi seviyorsun mesela? Puzzle yapmak, bahceyle ugrasmak, yemek yapmak, muzik aleti calmak, resim yapmak, spor, sinema... sevdigin bir sey icin haftada bir saatini ayir. O bir saat kafani herseyden uzak tutar. Kendinle basbasa kalmak da iyi gelir, sakinlesirsin.Bir hobi kursu araştırıyorum
Aslında kuzenimle çok konuşuyorum ama yeterli olmuyor sanırım
Beni bıraksalar değil bir saat beş saat yalnız kalırım ama olmuyorHobi kursuna gerek yok. Neyi seviyorsun mesela? Puzzle yapmak, bahceyle ugrasmak, yemek yapmak, muzik aleti calmak, resim yapmak, spor, sinema... sevdigin bir sey icin haftada bir saatini ayir. O bir saat kafani herseyden uzak tutar. Kendinle basbasa kalmak da iyi gelir, sakinlesirsin.
Düşünsenize Evlensem kaynana kayınpeder görümce orada benim tüm duygular ortada
Hayatta taktik maktik de yapamam
Bilmem nasıl olur
Hafta sonlari icin iki gunluk kultur turlari var. Simdi aklima geldi. Belki onlara kayilabilirsin. Hem yeni insanlar tanir hem de kafani dagitirsin. Tabi havalar simdi soguk, biraz isininca.Beni bıraksalar değil bir saat beş saat yalnız kalırım ama olmuyor
Kafamda sürekli bir şeyler iş yerinde kötü bir şey oldu mesela benim 3 günüm Pert artık
Belki başka ortamlar iyi gelir değişik insanlar vs. diye düşündüğümden
Malesef mümkün değilHafta sonlari icin iki gunluk kultur turlari var. Simdi aklima geldi. Belki onlara kayilabilirsin. Hem yeni insanlar tanir hem de kafani dagitirsin. Tabi havalar simdi soguk, biraz isininca.
Is yerinde yerini degistirmen mumkun mu? Baska bir birime gecmen falan?
Yurtici kultur turlari var. Yurtdisi pahali olur. Amasra, safranbolu, ege, adalar gibi... guvenli tecrubeli firmayi secin ama. Isterseniz firma da onerebilirim.Malesef mümkün değil
Araştırıyorum turlarıda gezince umarım daha pasaport çıkartma gibi bir planım var
İnşallah iyi şeyler olacak diyorum
İsterimYurtici kultur turlari var. Yurtdisi pahali olur. Amasra, safranbolu, ege, adalar gibi... guvenli tecrubeli firmayi secin ama. Isterseniz firma da onerebilirim.
Kimsenin arkasından konuşmam kimsenin arasını bozmam başkasının malında onunda bununda gözüm kalmazNe yaparsan yap, kendini herkese sevdiremezsin. Senden hoşlanmayanlar olacaktır. Bu yüzden herkesin sana olan tavrını kişisel algılama. Kendine güvenin azalmasın. Herkesten daha kötü biri değilsin.
Dosdoğru biri olmak, iyi biri olmak, faydalı biri olmak, birilerinin sıkıntısını gideren bir insan olmak ... Tüm bunlar insanı dik ve güçlü kılıyor. Sen dosdoğru, dimdik durduğunda karşıda kimse durmuyor. Karşında durmaya çalışanı da umursamıyorsun.
O yüzden hayatın her alanında dosdoğru olup, görevini en iyi şekilde yerine getirip onun bunun taşlamasına kulak asmamak lazım
Bence iyi idare ediyorsundurBenim gibi olur işte.
Allah korusun..
Tamam ne güzel işte... O zaman üzülmeye gerek yokKimsenin arkasından konuşmam kimsenin arasını bozmam başkasının malında onunda bununda gözüm kalmaz
Kendimi övmek için söylemiyorum benimle uğraşanlarda kendilerinden buluyor ama o arada olan yine bana oluyor
Bence iyi idare ediyorsundur
Olmuyorsa da kim oyun kuruyorsa inan başka bir yerden kendisi daha fazlasıyla uğraşıyor
Ama aman hiç takmam olayı olmuyor kiTamam ne güzel işte... O zaman üzülmeye gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?