Konuşkan olmayan koca...

en güzeli bence dışarda neden çok konuşsun ki önemli olan seninle olan iletişimi:ecrin_bebek:

İşte annem de böyle diyor. Güzel ve mantıklı olan da bu ama işte ben takıyorum. Hatta o kadar çok takıyorum ki, ben de ondan uzak duruyorum başkalarının yanında. Dolayısıyla o da kendisini açacağına daha çok kapatıyor benim yüzümden... Off offf :1no2:

zamanla ailene karşı da açılır herlade

insan yedisinde ne ise yetmişinde de öyle olurmuş... karakter meselesi.

İşte annem de böyle diyor. Güzel ve mantıklı olan da bu ama işte ben takıyorum. Hatta o kadar çok takıyorum ki, ben de ondan uzak duruyorum başkalarının yanında. Dolayısıyla o da kendisini açacağına daha çok kapatıyor benim yüzümden... Off offf :1no2:

kesin dert arıyosun sen.
dışarda konuşsa eşim çok konuşuyor diye dert yanıcaksın:kedi:

boşver takma kafana annen doğru söylüyor iletişimine bakvereliniortak

Haklısın Su Perisi. Biraz kendimize bakmayı öğrenmem lazım. Böyle şeyleri takıp ilişkimize odaklanamıyorum bu yüzden. Asıl dert benim aslında kocamın başında :gitme: böyle düşünüyorum bazen.
Teşekkürler yorum için.

Haklısın Su Perisi. Biraz kendimize bakmayı öğrenmem lazım. Böyle şeyleri takıp ilişkimize odaklanamıyorum bu yüzden. Asıl dert benim aslında kocamın başında :gitme: böyle düşünüyorum bazen.
Teşekkürler yorum için.

yok be cnm öylede deme neden dert olucaksın eşinin başına:olmaz:
bırak sen ilişkinize bak
başkasıyla konuşsun seni ihmal etse daha mı mutlu olucaksın
senle olan iletişimi nasıl olursa o kadar mutlu olursun:hulya:

takma kafana bak kocişinle mutluluğuna
huzuruna iletişimine.:1hug:

önemli değila.s.

Sorun arıyorum galiba değil mi? :1no2: Çok taktım kafama böyle şeyleri bugünlerde. Sanki "düşüneyim biraz, eğer onunla yapamayacaksam yol yakınken dönerim" düşüncesine kapıldım. Kahrediyorum kendimi işte...

hiç böyle birşey için insan yuvasını yıkmayı düşünür mü canım.ohaoldumsmile
etrafda ne sıkıntılar çekipde evliliğini ayakta tutmaya çalışan insanlar var onlara bak
o zaman ne kadar şanslı olduğunu anlarsın
ben sana kendimdende örnek vereyim.benim eşim dışarda konuşkan bir insandır ama evde benimle çok konuşmaz.bazen benimde canım sıkılıyo bu duruma ama hiçbir zaman bunun için onu bırakmayı düşünmedim:1no2:
bak en azından senin eşin seninle ilgileniyormuş konuşuyormuşakannehir

Her insanın bir yapısı vardır. Herkes aynı olmak zorunda değil ki.Seninle iletişimi iyi ise ve mutlu isen başkalarının ne düşündüğü bence hiçççç önemli değil. Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum insanların ne sorunları var Allah korusun. Mutluluğunun tadını çıkarmaya bak. Allah bozmasın.

Arkadaşlar, ben 7 aylık evliyim. Her bakımdan çok iyi, efendi, kibar, beni çok seven, çok ince düşünceli, çalışkan, dürüst bi kocam var. Birbirimizi çok severek evlendik. Eşim öyle pek konuşkan biri değil. Ben bunu evli değilken de biliyordum ama ortamlara girdikçe, alıştıkça değişir ve açılır diye düşünüyordum. Ama olmuyor. Annem-babamla bile öyle çok fazla muhabbet etmiyor ve çok üzülüyorum. Ben, çok ilgilenmediği konularda bile konuşmaya çalışan, bıcır bıcır bi tipim ama eşim ağır-oturaklı biri. İlişkimizin başlarında bana da mesafeliydi, ama sonra öyle olmadı tabii ki, açıldı. Etrafıma da böyle olur diye düşündüm ama olmuyor maalesef. :1no2: Akrabalarım hep ona çok sessiz diyolar ve çok üzülüyorum. Hayalimde böyle biri yoktu galiba. Diğer bakımlardan hayallerimin üzerinde ama bu konu çok kafama takılır oldu. Bir ömrü onunla nasıl geçiricem diye çok büyütüyorum. Öyle çok fazla konuşan, her şeye atlayan tipleri de pek sevmem, erkek dediğin ağır olmalı tamam ama, çok mu fazla acaba biraz.

Bi de öyle çok sosyal bi tip de değil. Bana başlarda "senin gibi sosyal biriyle beraber olursam ben de sosyal olurum"demişti ama çok olamıyo. Evden zor çıkartıyorum :1no2:

Sizin eşleriniz nasıldır? Çok farklı mısınız siz de? bilmiyorumkismile

ağır oturaklı bi eşi şikayet edenide ilk defa görüyorum....çook şaşırdım...yani bunu bi kenara bırakalım sen neden eşine ayak uydurmuyosun ? direkt eşinin sana senin çevrene uyum sağlamanı beklemişsin!!! herkesin doğası yetişme tarzı yaşamı elbetteki farklıdır.... eminimki eşin bugüne kadar elinden geleni yapmıştır ama doğası gereği bi arpa boyu bi yol alamamıştır diye tahmin ediyorum(malum ağaç yaş iken eğilir... aileden öyle yetiştiyse tekrar tekrar yetiştirmenin yetiştirmeye çalışmanın alemi hiç ama hiç yoktur! ) o halde şimdi sıra sende bide sen ona ayak uydurmayı dene....ağır oturaklı bi eş ol ozaman sorun çözülür. !OK!

evliligimizin ilk seneleri bizde boyleydik o tv kArsisina gecer dizi seyreder ben bicir bicir konusurdum bide konustuklarimi dinlemez okadar lafin ustune ne yada he derdii disari cikinca konusmaz annemleri zaten nadir gorur uzaktalar ,arkadaslariyla telde oo bi muhabbet bi muhabbet,acayip uzulurdum,bendemi sorun var derdim,,simdik durum degisti,birbirimize daha cok listik 4 sene olacak
,bide ben esim bana espiri yapinca terslerdim,cunku eve adim atar atmaz baslardi soyle oldu hahaha fln demeye acayip kizardim,derdim ya ben senin kahve arladasin degilim bana boyle civik seyler anltma derdim,(tabi bende aksama kadar koca beklliyorum ya eve gelince kapida karsilayip beni opecek fln romantik duygusallik iste,)adam nerden bilsin kadinlarin dusuncesini,,, baktim boyle olmuyor o geliyor ben ilgi beklerken o fikralar fln anlatiyor yada susup oturuyor,dusundum kendi kendime demekki bu adam benim hissettigim gibi hissetmiyor ben onun gibi dusuneyim,ve canim inan suan onla vakit gecirmekten daha cok zevk aliyorum niye dersen bana saka yapinca hemen kapris naz yapardim,simdi yapmiyorumm bende onunla guluyorum yani adami ben suskunlastiriyormusum,her erkegin iletisim kurmak icin bi yonu vardir diye dusunmeye basladim cnm bayaga bi karisik yazdim sanirim yaaa

yok be cnm öylede deme neden dert olucaksın eşinin başına:olmaz:
bırak sen ilişkinize bak
başkasıyla konuşsun seni ihmal etse daha mı mutlu olucaksın
senle olan iletişimi nasıl olursa o kadar mutlu olursun:hulya:

takma kafana bak kocişinle mutluluğuna
huzuruna iletişimine.:1hug:

önemli değila.s.

o aksine beni ihmal etmemek için elinden geleni yapar, sonuna kadar ilgilenir. ama ben böyle şeylere takılıp onu harcıyorum galiba. kafamı rahatlatıp onunla mutluluğa bakamıyorum işte. derdim bu. yanlış yapıyorum biliyorum. Teşekkürler arkadaşım :1hug:

hiç böyle birşey için insan yuvasını yıkmayı düşünür mü canım.ohaoldumsmile
etrafda ne sıkıntılar çekipde evliliğini ayakta tutmaya çalışan insanlar var onlara bak
o zaman ne kadar şanslı olduğunu anlarsın
ben sana kendimdende örnek vereyim.benim eşim dışarda konuşkan bir insandır ama evde benimle çok konuşmaz.bazen benimde canım sıkılıyo bu duruma ama hiçbir zaman bunun için onu bırakmayı düşünmedim:1no2:
bak en azından senin eşin seninle ilgileniyormuş konuşuyormuşakannehir

Haklısın. Ben kıymet bilmiyorum galiba biraz. uff... :bbo:

Her insanın bir yapısı vardır. Herkes aynı olmak zorunda değil ki.Seninle iletişimi iyi ise ve mutlu isen başkalarının ne düşündüğü bence hiçççç önemli değil. Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum insanların ne sorunları var Allah korusun. Mutluluğunun tadını çıkarmaya bak. Allah bozmasın.

Ben etraftan çok çabuk etkilenen bi yapıdayım maalesef. bu yönümü törpülemem lazım. Her iyi zamanda kendime dert yapacak bişeyler bulurum ve kendime hayatı zindan ederim. Beni korkutan, bi insanla bir ömür geçirme durumu. Ve karşılaşabileceğim sorunlar için şimdiden gardımı almaya çalışmak. "Acaba ilerde pişman olur muyum sırf bu sebepten" diye düşünüyorum bazen işte...

evliligimizin ilk seneleri bizde boyleydik o tv kArsisina gecer dizi seyreder ben bicir bicir konusurdum bide konustuklarimi dinlemez okadar lafin ustune ne yada he derdii disari cikinca konusmaz annemleri zaten nadir gorur uzaktalar ,arkadaslariyla telde oo bi muhabbet bi muhabbet,acayip uzulurdum,bendemi sorun var derdim,,simdik durum degisti,birbirimize daha cok listik 4 sene olacak
,bide ben esim bana espiri yapinca terslerdim,cunku eve adim atar atmaz baslardi soyle oldu hahaha fln demeye acayip kizardim,derdim ya ben senin kahve arladasin degilim bana boyle civik seyler anltma derdim,(tabi bende aksama kadar koca beklliyorum ya eve gelince kapida karsilayip beni opecek fln romantik duygusallik iste,)adam nerden bilsin kadinlarin dusuncesini,,, baktim boyle olmuyor o geliyor ben ilgi beklerken o fikralar fln anlatiyor yada susup oturuyor,dusundum kendi kendime demekki bu adam benim hissettigim gibi hissetmiyor ben onun gibi dusuneyim,ve canim inan suan onla vakit gecirmekten daha cok zevk aliyorum niye dersen bana saka yapinca hemen kapris naz yapardim,simdi yapmiyorumm bende onunla guluyorum yani adami ben suskunlastiriyormusum,her erkegin iletisim kurmak icin bi yonu vardir diye dusunmeye basladim cnm bayaga bi karisik yazdim sanirim yaaa

Bizimki benden daha duygusaldır. Eve benden önce gelir ve sıkı sıkı sarılır bana dakikalarca, koklar öper. Ama öyle gün içinde olanları çok anlatma huyu yoktur. ben sorarım da anca öyle anlatır. O benimle kitaplardan, filmlerden, güncel hayatta olup bitenlerden konuşmak ister daha çok. Belki de daha çok o alanlarda konuşmalıyım ben de. O zaman daha çok muhabbet eder benimle. İlgi konusunda sorunum yok, bi erkeğin ilgilenmesi gerekenden çok daha fazla ilgilenir benimle. Onu çok kızdırmış olsam bile merak eder beni iyi miyim değil miyim diye. Zamanla oturacak belki de bizim durumumuz, sizde olduğu gibi.
Çok teşekkürler yorum için canım. Yüreğime su serptin a.s.

bosver canim ya konusmasin erkek milleti bir konustumu susmak bilmezler seninki gibi benimkide konusmasa ne güzel olurbilmiyorumkismile

O zaman birde şöyle düşün. Eşin dışarıya karşı ve ailene karşı çok iyi ama evde sana etmediğini bırakmıyor. Bu durumda dışarıya karşı nasılsa çok iyi deyip mutlu olabilir misin? Bu durumda senin kendi evindeki huzur daha önemli değil mi? Birde şöyle düşün mesela sen çok konuşan birisin diyelim eşin senden çok konuşuyor diye şikayetçi olabilir değil mi? Bir de olaya eşin tarafından bakmak lazım, yani bu seçimler istekler tamamen kişiseldir. Eşininde sende hoşanmadığı şeyler olabilir, çünkü kimse muhteşem değil.
Allah mutluluğunuzu daim etsin.

yok yok öyle düşünme arkadaşım.Yeni evlisiniz herşeye alışma dönemindesiniz.Benimde nışanlım az konuşur ama öz konuşur önemli olan nerde nasıl konuşacağını bılmesi.Geveze olup langur lungur konuşsaydı hoşuna gıdermıydı? erkeğin ağırbaşlısı ve az konuşanı makbuldur bende öyle severim.Hanımı bıcır bıcır konuşsun canım yanında .yerimseniben

mesela bende ,nışanlım sıkılgan bırı evlenınce açarmıyım onu dıye düşünüyorum.kaydirigubbakcemile3 gerçi başladı yanımda bıcır bıcır herkes şaşırıyor bu çocuk nasıl böyle konuşkan tıp oldu dıye.eşlerin bırbırlerine desteği çok önemli üzme kendini herşey yoluna gırer.:1hug:

O zaman birde şöyle düşün. Eşin dışarıya karşı ve ailene karşı çok iyi ama evde sana etmediğini bırakmıyor. Bu durumda dışarıya karşı nasılsa çok iyi deyip mutlu olabilir misin? Bu durumda senin kendi evindeki huzur daha önemli değil mi? Birde şöyle düşün mesela sen çok konuşan birisin diyelim eşin senden çok konuşuyor diye şikayetçi olabilir değil mi? Bir de olaya eşin tarafından bakmak lazım, yani bu seçimler istekler tamamen kişiseldir. Eşininde sende hoşanmadığı şeyler olabilir, çünkü kimse muhteşem değil.
Allah mutluluğunuzu daim etsin.

evet haklısın kesinlikle. Benim babam da hep dışarıya karşı çok iyi bi insandı ama evde bize hiç rahat vermezdi. O yüzden de bizi psikolojik olarak çok etkilemişti çocukken. Yani evdeki durum çok çok daha önemli. Bunu anlıycam inşallah zamanla. ve kıymet bilmeye de başlıycam o zaman da... Zaten dışarıya karşı bi kötülüğü de yok, yani sadece az konuşuor işte. Yoksa çok efendi ve kibar birisidir. Nerede nasıl davranacağını çok iyi bilir. Çocukları çok sever. Her zaman temiz ve şık giyinir.

Amin canım. Allah herkesi mutlu mesut etsin. yerimseniben

Benim eşimde tam tersi. Acayip konuşur baygınlık gelir artık. İlten eve gelir işi anlatır, telefon eder anlatır. Bir de aklına birşey gelsin yapılacak birşey felan hemen arar söyler akşamı bekleyemez hatta yataktan kalkar telin programına yazar. Bir süre sonra dilemiyorum dinliyormuş gibi yapıorum. Ailem şehir dışından onlarla konuştuğunda telde yada gittiğimiz illallah gelir çünkü hayatındaki her detayı anlatır acayiptir o konuda. Bende konuşkanımdır annemde benden sıkılırdı ama ben bu kadar değildim yahuu... kayınvalidemler bile sıkılıyorlar hatta eşim beni görmeye geldiğinde biz çıkarken annesi aman az konuş gevezelik yapma diye uyarıyormuş. Kız istemede de aynen uyarmış biliyor oğlunun huyunu ama kardeşi tam tersi daha ağırbaşlı konuşkan ama eşimle alakası yok.

buklelikedi inan annenin dediklerine imrendim.annem de yerini ne zaman bulsa lafı sokar durur.biz 6 yıllık evliyiz.benimkide az konuşur.saygılıdır aileme ama muhabbet anlamında malesef sınıfta kalır.şimdi ne zaman annemler bize gelse yada biz gitsek bi süre sonra bizimkinin söyleyecekleri bitiyor ve ben geriliyorum.annemde her defasında "konuşmaz-soğuk-kızında ona çekmiş" vs bisürü şey söyler.onun için istemiyorum bir araya gelmelerini.annem konuşur konuşur bazen eşime doğru bakarak ben eririm biterim orda.eşimde anneme karşı pek sevgi beslemiyor farkındayım ama saygısızlık etmez.oturun gitmeyin der kalktıkları zaman mesela.ama işte ben kendime sorun ederken evde pek konuşmaz diye, annemleri takıyorum bide kafaya.çok yorucu ya çok sıkılıyorum bazen bundan:delphin:

Back
X