• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konusmasinda sorun var mi?

Hiç takılmayın, benim oğlumunda tek tek kelimeleri vardı etraftan çok sıkıştırıyorlardı konuşmadı mı konuş hadi bilmem ne diye :KK12: konuşma terapistine götürmeyi bile düşündüm ki tv yok tablet yok sürekli konuşuruz ilgileniriz,

ama 2yaş doğumgününden sonra bir konuştı pir konuştu, tek tek düzgün kelimeler cümleler, nereden öğrendi diye şaşıp kalıyorduk,

Şuan 3.5yaşında daha dün öğretmeni söyledi yetişkin gibi öyle güzel ifade ediyor ki kendini diye:KK200:
Sonuç olarak o dönem kendimi boşuna üzmüşüm, sizin ki de yakın zamanda açılacaktır

Eger öyleyse bi sıkıntı yoktur inşh ya arkasin dediği gibi tv.nu tamamen yasaklamakta iyi değil fayda alabileceği şekilde izletebilirsin
Için rahat etsin diye bi uzmana danış istersen sonrada tecrübelerini bizle Paylaş yine :) :)
Ay cnm bilemedim yaa uzmana danismam gerek mi diye
Sanki biraz daha beklesem iyi olacak gibi
Bu arada pipi diyor
Ah bu erkekler isine geleni nasilda tam diyor :p ehehe

Saglikla kucağına alirsin ins cnm
Surekli konusmak yeterli olmadi bizde
Galiba gercwkten erkek çocukların durumu boyle
Einstainin 9 yaşında konuşmaya başladığını düşünürsek endişelenme bence. Demin verdiğim örnekte sonradan konuşan okulda daha başarılı oldu inanır mısın, neden dersen biri zekasına çok güvendi ama diğeri çok çalıştı.

söylediği her yarım kelimeyi anlıyorsunuz ve muhtemelen cevap veriyorsunuz.siz cevap verdikçe alışmış ve tembellik yapıyor olabilir.
anlamamazlıktan gelin.anlamadığınızı ve bir daha tekrar etmesini isteyin.

Hiç takılmayın, benim oğlumunda tek tek kelimeleri vardı etraftan çok sıkıştırıyorlardı konuşmadı mı konuş hadi bilmem ne diye :KK12: konuşma terapistine götürmeyi bile düşündüm ki tv yok tablet yok sürekli konuşuruz ilgileniriz,

ama 2yaş doğumgününden sonra bir konuştı pir konuştu, tek tek düzgün kelimeler cümleler, nereden öğrendi diye şaşıp kalıyorduk,

Şuan 3.5yaşında daha dün öğretmeni söyledi yetişkin gibi öyle güzel ifade ediyor ki kendini diye:KK200:
Sonuç olarak o dönem kendimi boşuna üzmüşüm, sizin ki de yakın zamanda açılacaktır
Sagol cnm ya icim rahatladi etrafimda oyle dediler ama ara ara takilio insankn kafasina
İki yas bi sihir gibi cocuklar cok hizli birden gelisim gosteriyor diyorlar

Daha endişelenmek için erken bence, benim oğlumun da ayı sizinkine yakın-30 aylık... bizimki de sizin aylarınızda çok sınırlı konuşuyordu sonra birden açıldı

26. ayından sonra inanılmaz net konuşmaya başladı, kelime hazinesi de bi hayli geniş sanki aylarca biriktirmiş de birden sökülmüş gibi oldu

Ay cnm bilemedim yaa uzmana danismam gerek mi diye
Sanki biraz daha beklesem iyi olacak gibi
Bu arada pipi diyor
Ah bu erkekler isine geleni nasilda tam diyor :p ehehe

Yaa bak sennn :D bencede endişelenme daha erken helede bu kadar ilgiliysen maşh düzelir illaki

Daha endişelenmek için erken bence, benim oğlumun da ayı sizinkine yakın-30 aylık... bizimki de sizin aylarınızda çok sınırlı konuşuyordu sonra birden açıldı

26. ayından sonra inanılmaz net konuşmaya başladı, kelime hazinesi de bi hayli geniş sanki aylarca biriktirmiş de birden sökülmüş gibi oldu
Super o zaman
En iyisi iki bucuk yasini beklemek olacak sanirim

merhaba arkadaslar
23,5 aylik oglum var
Tam olarak soyledigi kelime sayisi sinirli
Anne, baba, dede, dayi,kuğu, papagan, mama, sayilar, tahta vb sayili kelime
Diger turlu herseyi soyluyor ama ilk iki harfi ile
Mesela, park: pa, hala: ha, traktor: to, araba: a, koy: ko, gozluk: gö gibi
Cumleleri su sekilde
Anane to ya: ananem tost yapti
Ha co so: hava cok soguk
Konusmasi geri mi doktora getirmelik bir durum mu kestiremedim
Cevrem iki yasindan sonra birden tam konusur diyorlar
Kafama takiliyor
Tv izletmiyoruz, kitap okuyoruz, zaten kuğu falan hep kitaplardan biliyor
Benimde kızım 23.5 aylık son 3 aydır güzel konuşmaya başladı dede napiyon yerine dede bapiyon diyo hala anne baba amca anne su yerine anne şuu yerine amnia diyo merve yerine meyme ama daha küçükler normal bence benim eltimin kızı var 2013 doğumlu hala düzgün konuşamıyo kimse anlamiyo ne dediğinden takma benc 3 yaşından sonra ayniysa doktora götür

bence şu ay hesaplarını neden yaparlar bir türlü anlayamam:)
artık kime çocuğunun yaşını sorsam ay olarak söylüyor..
36 aylık diyen var..
2 yaşında ki çocuğa neden 23.5 aylık denir ki:)

Her söylediğinizi anlıyorsanız ondan kolayına geliyordur. Benim kızım 18 aylıkken cümle kuruyordu,bir dönem oda kısaltmaya başlamıştı,anne kuc diyordu mesela,kucak demek istiyordu. Bende anlamadım annecim ne istiyorsun diyerek söylettirmeye başlamıştım o dönem,anlıyordum ama anlamamazlıktan geliyordum,kelimeyi tamamlayıp bunu mu istiyorsun vs diyordum,öyle öyle vazgeçti. Sizde teşvik edin biraz,bence çözülür. Sonuçta kelime dağarcığı belli bir seviyeye gelmiş,hiç konuşmuyor değil yani,sadece biraz teşvikle halledersiniz diye düşünüyorum.

Bir pedagog arkadaşım her demek istediğini hemen anlayıp yerine getirmeyin, anlamamış gibi davranıp söylemesini isteyin, anne baba hemen herşeyi yapınca çocuklar söylemeye uğraşmıyor diye, bir gün denedik, maa maaa diyor aslında anlıyorddum elma dediğini ama ben anlamıyorum diyince kızdı yavrum tuttu kolumdan buzdolabının önüne götürdü kendini kucağıma aldırıp dolaptan elmayı aldı,

çocuklar çok akıllı:KK46: zamanı gelince hepsi oluyor

Benim ogrencilerim 4 yasinda daha yeni yeni konusuyorlar, kelimeleri tam telaffuz edemiyorlar. Birkac arkadasin da dedigi gibi soyledigi seyi anlamamis gibi yapin, tam kelimeyi cikarmasi icin tesvik edin. Bazi cocuklarda da gecikmis konusma olabiliyor. Korkulacak bir durum oldugunu ben de dusunmuyorum ben de.

Sıkıntı yapma. Zaten konuşuyomuş. Belli şeyleri söylüyo. Diğerlerini de zamanı gelince söyler annesi.

36 aylık diyen var..
Ama ablasi henuz iki yasina iki haftaa var
Vee iki hafta cocuk gelisiminde buyuk zaman
Degil mi? :)

36 aylık diyen var..

bir de kafadan o hesabı yapmak var :) hep şöyle bir durup düşünürüm.36 ay kaç yaşında oluyordu? diye :)

Her çocuk şahsına munhasırdır, hep derim.
Başkaları ile kıyaslanmamalı çocuklar.
Kafam ve içim rahat etsin derseniz tabii ki bir çocuk doktoruna götürebilirsiniz.
Fakat önemli olan burada çocuğun doğru yerde doğru kelimeleri kullanmasıdır.
Yani bardağı gördüğü zaman bardak diyebilmesi, kitabı görünce kitap diyebilmesi gibi.

Benim oğlum 30 aylık, kelimeleri düzgün kullanmaya 1-2 ay önce başladı daha.
Sizin yapmanız gereken bir kelimeyi eksik veya yanlış söylediği zaman bir kaç sefer doğrusunu tekrarlamak.
Zamanla kelimeler oturacaktır.

Benim annem de mesela soruyor "nerde benim aşkım"
Oğlum da "budayım" diyor veya "buda"
Şarkı söylenmesini seviyor, bazen "süyle" diyor.
Birşeyin bozulduğunu söylemek için "bozudu" diyor.

Bunlar çok normal, daha çok küçükler ve tam kelimeleri çıkartmalarını beklemek yanlış olur.

Back
X