Konuşmaya ihtiyacım var..

sus_yoksa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
53
2
96
35
İstanbul
9 aydır nişanlıyız.3 yıldırda anlaşamadığımız bir konu var.Evlenmemizede 3,5 ay kaldı.
Konu giyimime karışması.Ben hiç bir zaman abartılı giyinen biri değilim ama o v yaka giysi giymemi bile istemiyor.Benden başka kimse seni göremez diyor.Değişmeyeceğimi söylüyorum.Bi defasında balayına gidecez bikini alayım dedim.Küplere bindi tartıştık.Kaç saat ağlattı beni.
son günlerde de aynı konudan tartışmalarımız fazlalaştı.İstemesemde evlenmemeyi bile göze aldım.O da ben sana karışamıyorum evlenince sende bana karışamazsın o zaman dedi.Ayrı odalarda ayrı hayatımız olacak yani..
Ne yapacağımı bilemedim..kötüyüm. senağlama

Ayrı odalarda ayrı ayrı hayat sürmektense,hiç kahrını çekmezsin daha iyi.

Nişanlılık bu gibi durumlar için var.Şimdiden yürümüyorsa iyice tart,ölç-biç ona göre ver kararını.

Hayırlı olmayacaksa olmasın zaten.

arkadaşım bence ciddi bir konu. sana karışması şimdi bile seni bu kadar boğuyorsa ilerde evliliğin baskı içinde geçer ve sen mutsuz olursun. karşına alıp değişmen gerek yoksa bu iş biter diye gözünü korkutsan bile şimdilik sesini keser ama huyu kesinlikle değişmez. evlenince tekrar başlar. onun için ya her şeyi göze al yoluna devam et ya da yollarınızı ayır derim ben.

çünkü baskı bi evliliği çıkmaza sürükler. insanın ilişki esnasında katlanıp sustuğu bir çok şey evlenince daha çok zoruna gider

bana eşim hiç karışmadı flörtlükde ağzını bile açıp bişe demedi.
ne zmanaki evlendik eşşek öldü ortaklık bitti hesabı beynimin etini yedi onu giyme bunu alma bu kapşonu giyme bunun rengini sevmedim bilmem ne falan
tamam istediği gibi olsun diyorsun taviz veriyorsun bazı şeylerden bus efer daha fazla şeyler istiyorlar. çok kavgalar ettik bi evin içinde kaç gün küs durduk. vs şeyler oldu çok huzursuz bi durum yani hıoş olmuyor böyle şeyler.
en azındna seninki baştan kendini belli etti. karar senin. bence çekmeye değmez .
erkek milleti çünki onlar için bi şeylerden fedakarlık etmey değmezler.

ay ne sinirle yazdım valla yaa:)

iyi düşün canım...
evlilik karşılık anlayış hoşgörü ile yürür..
kısıtlamalar belli bir süre sonra patlak verir..
iyi düşün canım

nasıl yani ayrı odalarda ayrı hayat derken?
neden evleniyosunuz o zaman?.....

Nişanlı ya da evli ne fark eder ki?Size karışmasına izin vermeyin,yoksa sonra çok başınız ağrır.Esaret yaşamak için evlenmiyorsunuz öyle değil mi ?
Bazı kızlar bu tür kısıtlamaları ''Ay ,beni kıskanıyor,çok seviyor demek ki...'' diye yorumlayabiliyorlar.Sakın böyle bir yanlışa düşmeyin.
O, kıskançlığı değil,eski çağların kölelik anlayışını simgeliyor! :mymeka:

bugün kıyafetine karışır , yarın attığın adıma..
eğer bu sizi bu kadar sıkıyosa evliliği tekrar düşünün derim.
sonuçra can çıkmadan huy çıkmıyor..

Şımdi bu durumu kabul edersen,

sonraları problem olacak.Onun için nişanlınla

anlaşabiliyorsan,fikirleriniz uyuyorsa evlen.

ıstediğini giyemeyeceksen kendinden ödün

vermiş olacaksın.Ayrı odalar da cabası.

Niye evleniyorsunki ozaman?

Evet önceden de bu konu hep konuşuluyodu ama bu kadar abartmamıştı.Ben böyle olsun istememiştim ama sanırım yollar ayrılacak.Ben ömür boyu ağlayamam.. Herkes düğün için hazırlıklar yaparken böyle bir son beklemiyordum.Hayal kırıklığına uğradım.

Size ayrılın diyemem ama büyük konuşmuyayım kıyafet konusunda benimle inatlaşan adamla ben yapamazdım sanırım..:dilcikar:
Bana kalırsa ilk baştan tavrınızı belli etseydiniz şu anda size bu kadar sert çıkışamazdı.
Hayırlı olsun inşallah:teselli:

Canım benim..
Tabiki her bayan kıskanılmak sahiplenilmek ister amaa nişanlın abartmış olayı..Birde üstüne erkeklik güdüsünü eklerse sonuc buraya kadar varıyor..
Hep denir ya nişanlılık evresi çiftlerin tanıma, bırbırıne alısma evresi diye..Düğünede 3 ay kalmıs elalem ne der,o kadar masraf yapılıo..vs yuzunden de kestırıp atamıyorsun ama Yarın birgün evlendıkten sonra daha abartıcak ve annene ya da bır yakınına söyledıgınde daha önce bilmiyor muydun dıyecekler,evlenmeden önce söyleseydın keske dıyecekler..Bunlar ne yazık ki doğanın kanunu canım..
Ona göre şapkanı önüne koy ve güzelce düşün konuş nişanlınla tatlım..

seni seviyorum, ama askılı giymezsen...
seni seviyorum, ama başka bir erkeğin göz rengini öğrenecek kadar bakmazsan...
seni seviyorum, ama boynuna tasmayı geçirip her istediğimi yaparsan....

ben de bunları sevmiyorum işte.
beni herhangi bir şekilde kısıtlayacak biriyle değil bir ömür bir gün bile beraber olamam ben..

ayrı odalarda evliliği yeni duydum valla.
karışmasına izin vermeyince ayrı odalarda mı yatılırmış.
biz o zaman değil yatağı; kocamla ülke değiştirelim..

yok ben katlanamazdım böyle bir evliliğe.
siz de iyi düşünün. bir ömür gelecek kısıtlamalara dayanabilir misiniz?

canım çok üzüldüm, ben deneyimli olduğum için diyorum; anlaşamıyorsan hiç evlenme çünkü ben seni kendim gibi gördüm yol yakınken vazgeç sonra çooo...ook pişman olursun çok :1no2: kaydirigubbakcemile klava:

ahh ahh,aynı dertten muzdaribim..değil giyimime,balkona çıktığım zaman gir içeri falan.ne yapacağımı şaşırdım,.bu konuda çok kavgalar ettik,ama maalesef bi sonuca varamadık,.kesecem o kıyafetlerini diyo,.bende gizli gizli giyiyorum,.giydiğim kıyafetlerde öyle mini etek falan değil,.normal abartıya kaçmayacak kıyafetler,ama gel görki,eşim tutturuyo,giymiyeceksin offfffffffffffffffffffffklava:klava:kafamçokkarıştı

walla bişi söylimmi bu tartışmayı hep yaşayacaksın..erkekler bu konuda sabit fikirli malesef...
ben anlamıyorum sana benden başkası bakmasın muhabbetini...
sanki bütün erkekler potansiyel sapık...tamam bir açıdan haklıdır açık giyiniyorsan seni uyarabilir fakat kırmadan.ben bunu çoğu zaman yaşıyorum 10 aylık evliyim...
bu konuda evlenmeden önce çok konuştuk kırıcı olduğumuz zamanlarda oldu birbirimize...
ama eğri oturdum doğru düşündüm.beni kıracak hiç bir şey yapmadı ben bu adamla bir hayatı sürdürebilirim beni mutlu edeceğini bildiğim için evlendim...
mutlumuyum evet çok..ama can sıkıcı oluyor bazen bu kıyafet meselesi...
ilk zamanlar karışamazsın edemezsin bana babam karışmadı falan diyordum...
baktım işin içinden çıkamıyorum...birlikte alışveriş yapmaya çıktık.
hadi dedim birazda senin tarzını görelim sen giydir beni...elini attığı gömleğin düğmeleri hep aşağıdan başlıyor...o istiyorki onların gömleği gibi olsun boyuna kadar kapalı....haha ama ben naptım bütün beğendiğim gömlekleri gösterdim hepsine hayır dedi bunaldı alışveriş yaptığımız yerdeki kıza dediki bunların kapalıları yokmu?
beyefendi bunların kapalıları erkek gömleği kravat takılıyo üstüne dedi haha çok eğlendim o gün...elbise alıcaz bunun içine giymeye bişi yokmu dedi kız beyefendi bunun içine bişi giyilmez yaz geliyo dedi....
dedimki bak ben bitarafıma kadar mini etek giysem ve dikkat çeksem tamam ama zaten seni utandıracak bişi giymiyorum merak etme...
bazı hile hurdalarla istediğini yaparsın...erkekleri yavaş pişirmek lazım...
pata küte konuşunca inada biniyo ters tepiyo...
eğer çok seviyosan ve sinir sistemin kaldıracaksa devam et..ama hayır ben bu şekilde yaşayamam sürekli müdahale diyorsan bitir...
mesela biz daha bu sabah tartıştık konuşmuyoruz...
aylardır giydiğim ve tepki vermediği bir göleğim için bu sabah yakası çok açık dedi sabah sinirle
bende bumu açık sen ertafına bakmıyosun heralde dedim kapatmıyorum dedim..
kapatırdın kapatmazdın derken kimse bakmıyo merak etme dedim oda ben gmrüyorum dedi sen herkese öyle bakıyosun demekki o senin sapıklığın dedim(sabahları çok nemrut olurumda iyi yaklaşamadım tamam aşkım ama bu açık dill bıy bıy mıy mıy etsem bişi olmicaktı işte)
neyse oda yürü git sabah sabah senlemi uğraşıcam dedi..ben ona sapık dedim hatam bu oldu oda hiç küfür etmez evlendiğimizden beri bana hiç sesini yükseltmemistir çok kibardır (kıyafet meselesi dışında)
yürü git lalı çok koydu bana....ama akşam aynı evde olucaz düşün....
mecbursun yani...
bu hayat sana zor gelecekse hiç girme ...
ya sürekli yumuşak bir ses tonuyla tamam aşkm tamam canım diyip pışpışlayacaksın yada benim gibi ayda bir gömlek yüzünden birbirinize gireceksiniz...
ha kocamı seviyomuyum evet evlendiğim için pişmanmıyım hayır çünkü beni başka hiçbir konuda üzmüyor...buda tuzu biberi diyip geçiştiriyorum işte.ben alıştım yani....darısı sana yola getirirsen ne ala ama getiremezsende hiç kendini üzme benimde kurallarım var de tavrını koy...amma uzun yazdım hade öptüm....

bence seviyorsan hemen ayrılmayı düşünme her erkek bir deil evlenince daha anlayıslı olabilir bekar arkadaşların yazısını okudum vallahi öyle kolay olmuyor ayrılmak bekara koca boşamak kolay..
bak bende abartılı acık giyinen birisiydim bana uzun gelen ona kısa bana bana bol gelen ona dar geliyordu bizde cok uzun süre bu konuda tartıstık hatta sözümüzün oldugu gün bana beni düşündürüyorsun demişti bende o zaman iyi düşün demiştim bizim ailelerimiz cok farklı eşim mutasıp bir ailenin oğlu bense tam tersi şimdi 8 aylık evliyiz ve cok mutluyum güzel güzel konusunca inatlasmayınca bence olmayacak sey yok bende isterdim ailemde büyüdüğüm sekilde giyinmeyi ama bazı şeyler varki evlenince eşinin ailesiylede evlenmiş oluyosun yerine göre giyinince sorun kalmıyor eşimde daha yumusak davranıyor bende tamamen kapanmadım ama belimi göbegimi göğsümü kapalı giyiyorum saçıma makyajıma hiç karısmaz balayındada bikini giydim tabi herkesin acık olma anlayısı farklıdır eşim yerine göre herseyi giydirir eger ben inatlassaydım bu mutlulugu onun sıcaklıgını kaybedecektim ayrıca ben eşimi aşırı severim
anladıgım kadarıyla nişanlın benim eşimdende kapalı olmanı istiyor mutlu olacagına eşinle inanıyorsan biraz sende taviz verebilirsin tabi bu benim fikrimdir

Evlilikte eşlerin belirli ölçülerde birbirine karışma hakkının olduğunu düşünüyorum. Çünkü siz bana karışamazsınız derseniz eşinizin yaptıklarına da müdahale etme hakkını elinize alamazsınız.
Tabi bu düşüncem konuyu açan arkadaşın derdiyle hiç bağdaşmıyor, çünkü bir erkeğin diğer tüm erkekleri potansiyel sapık gibi görmesi ve bu nedenlede abuk subuk isteklerde bulunması ( v yaka giyinemezsin gibi) saçma ötesi olmuş. Siz normal giyiniyorsanız ama nişanlınız bunu bile size çok görüyorsa kusura bakmayın ama işiniz çok zor olacak gibi gözüküyor.

amma abartmis ama yani
ayri odalarda yaticaz, gulesim geldi kusura bakma, hani evlenseniz bile boyle birsey yapmaz emin ol
sunu soyleyim, sanirim çogumuz boyle kisitlamalar yasadik, mesela benim esimde kisitlamalari vardi, ben ustune gitmedim pek, çok abarttigi zaman "bugune kadar senmi giydirdin beni kendine gel" derdim tartisirdik geçer giderdi. Allaha sukur, simdi hiç karismaz ufak tefek olabiliyor bazen beyaz renge bi alerjisi var ama çogu saçmaliklari bitti çok sukur
Birazda kendini goster, kavga ederek degil ama sunu anlat ki ondan oncede giyinmesini bilirdin simdide
Aslinda bu tur karakterli erkeklerden uzak durmak gerek
Insanin sagligiyla oynuyorlar yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…