• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konusmaya ihtiyacim var

Benim dedem de 6 ay yatalak kaldı. Babam ve dayım dönüşümlü olarak baktılar, 2 adam oldukları halde çok zorlandılar.
Sizin durumunuza gelirsek; bence burada kayınpedere bakması gereken ilk kişi kayınvalide ve eşinizdir. Size düşeceğini sanmıyorum.

Birileri ile konusabilirmiyim...Akila ihtiyacim var yonlendirmeye vicdanimi dinlemeye birilerine ihtiyacim var.Kendimi taniyamiyorum.evlendikten sonra huyum degisti:KK43:kayinpederim hasta kayinvalidem bakamayacagini soyledi dolayisi ile is bana dustu kendisi yatalak .Ben de calisan insanim ben nasil ederim ne yaparim diye dusunmeye basladim.Bunun yemegiydi banyosuydu tuvaletiydi ben basa cikabilirmiyim hic hasta bakmadim bu konuda kendime guvenemiyorum isin vicdan boyutuda var ben bakamam diyemem yuz ustude birakamam sabredebilirmiyim.Bir de edugun oncesi yapilanlari unutamadigimdan mi boyle dusunuyorum bilmiyorum soylenen laflari hareketleri unutamadim mi icimden mi gelmiyor yoksa kendime mi guvenemiyorum
siz zaten istesenizde bakamazsınız çünkü yatalak hastaya sürekli ilgi ve bakım gerekir ve öyle kolay iş değil birde erkek yani altını falan değiştirirken çekinir o çekinmese siz çekinirsiniz ki kv denizde iyi gün dostu imiş, herkesten önce onun bakması lazım siz bu işe kalkışmayın tutun bir yardımcı mümkünse erkek olsun günlük gelsin akşama kadar kalsın evde yemesi içmesi, alt temizliği ve banyosu ile ilgilensin sizde arada yardımcı olursunuz ama fazlasını üstlenmeyin öyle kolay değil o işler hem sabır ister hem de güç ister.
bu arada hastahaneler bu durumdaki hastalar için eve sağlık hizmeti sunuyor ve devlette maddi destek sağlıyor bunu da araştırın..

Arkadaşlar yapmayın lütfen ya. Bakmak zorun da değilsin vicdan yapmak zorun da değilsin biri de demiş ki caiz olmayabilir. Pes diyorum. :KK57: Eşinin babası ya. Öncesin de ne yaptılarsa yaptılar. Al evine. imkanın varsa tut bakıcını. Eşin evde olucak nasıl olsa bişey yapılcağın da dersın canım gel babana şu yapılcak bu yapılcak. Bana bı yardımcı oluver. Allah kayınalıden gibi br eşin eline düşürmesin inşallah. Biraz vicdan biraz sağduyulu olun lütfen.

Bunun vicdanla alakasi yok. Bakamazsin. Profesyonel birine ihtiyaç var. Sen adami nasil yikayacaksin, altini mesela nazil temizleyeceksin esin bunlari hic düşünmüyor mu. Ayrıca onun da yapabileceğini sanmıyorum. Bu isler öyle olmuyor. Erkek bakici lazim.

Birileri ile konusabilirmiyim...Akila ihtiyacim var yonlendirmeye vicdanimi dinlemeye birilerine ihtiyacim var.Kendimi taniyamiyorum.evlendikten sonra huyum degisti:KK43:kayinpederim hasta kayinvalidem bakamayacagini soyledi dolayisi ile is bana dustu kendisi yatalak .Ben de calisan insanim ben nasil ederim ne yaparim diye dusunmeye basladim.Bunun yemegiydi banyosuydu tuvaletiydi ben basa cikabilirmiyim hic hasta bakmadim bu konuda kendime guvenemiyorum isin vicdan boyutuda var ben bakamam diyemem yuz ustude birakamam sabredebilirmiyim.Bir de edugun oncesi yapilanlari unutamadigimdan mi boyle dusunuyorum bilmiyorum soylenen laflari hareketleri unutamadim mi icimden mi gelmiyor yoksa kendime mi guvenemiyorum
kv vicdan yapmıyor ama eşinle birlik olup sana baskı uyguluyorlar anlaşılan.
kesinlikle kabul etme.
sınavsa bu eşinin ve anasının sınavı.
kendileri hiçbir fedakarlıkta bulunmayıp ta sana yüklenmeleri insanlığa da vicdana da sığmaz.
sen çalışıyormuşssun bir de.
gündüz kim bakacak?
adam gibi bir bakıcı tutsunlar.
kesinlikle taviz verme.
yeri zamanı geldikçe üzerine düşeni yap elbette.
ama önce kendileri vazifelerini bir yerine getirsinler.
geceleri bile sana baktırmayı düşünen eşindeki hinlik te kimsede yoktur.
pes ve yuh diyorum.
kaldı ki sonuçta kp in.
çekinebilirsin.
gerektiği şekilde ilgilenemezsin,üstünü başını değiştirmen vs. hep sıkıntı olacaktır.
bu tür vazifeler evlada yakışır.

çalışan insan yatacak hastaya bakamaz hele bir kadın hiç bakamaz dedem de böyleydi babaannem ve çocukları baktı amcamlar diğer illerde olmasına rağmen her ay biri geldi izin alıp sırayla babanneme yardım etiler
özellikle bazı günler çok hırçın oluyordu yemek yemiyordu dokuyordu
ben olsam yerinizde bakmam cunku dayanamam kalbini kirarim laf soykerim bakarak günaha gireceğime bakmam öyle günaha girerim ama bakici tutarım maddi destek sonuna kadar olurum
Allah kimseyi böyle yataklara düşürmesi n

Kv yasli yalniz dinc ama cok rahat cani sikilsa 3 gun yemek yapmaz eve bakmaz kayinpederim yapardi yani zora gelemez gelmekte istemiyor.Esime sira gelince o bu durumdan rahatsiz degil evlat olarak gorevim bakmam lazim sen de isten gelir uyursun gece ben yatinca seni kaldiririm sen bakarsin diye akil verip duruyor tartisarak en son telefonu suratina kapattim
başka kardeşi yok mu eşinizin
en mantıklısı yatılı hasta bakıcı tutmak

Bakamazsınız profesyonel bakıcı olmadan. Eşiniz işini bıraksın gelsin evde gece gündüz baksın madem bakıcı olmaz diyorsa. Oh valla o gece uyuyacak işten gelince iki üç saat ilgilenecek. Siz hem işe gideceksiniz akşam gelip iki saat uyuyup bir de gece nöbet tutup hasta bakacaksınız öyle mi? Üstelik kayınpederiniz bu. Kayınvalide de değil. Siz onu taşıyamazsınız bile ihtiyaçları için, tutup kaldıramazsınız. Kvnin de umurunda değil kıyafetlerini bile şimdiden sen giydirseydin diyor. İyice üzerinize yıkacaklar her işi yani.
Allah göstermesin ama ben kendim bakmazdım. Evime kabul ederdim, gelsin bir oda ayıralım. Ama işleriyle profesyonel bir bakıcı ilgilensin. Gece bakımı da gerekiyorsa vardıyalı iki bakıcı olsun hatta.
Ondan sonra öf deseniz suçlu olursunuz bütün katlandıklarınıza rağmen. Ki öyle. Çünkü yatalak hasta o. Hassas olacak. Üzülecek, isyan edecek, yemek yemeyi reddedecek, döküp saçacak özellikle, hepimizin başına gelebilir Allah korusun bunlar o psikolojiyle normal. Ama karşısındaki her an katlanacak. Bu gelin falan olamaz. Parasını alan, bunu profesyonel olarak yaptığı için o kadar etkilenmeyen biri lazım. Çünkü o insan mesai bitince evine gidip normal hayatına devam edecek. Yeniden deşarj olabilecek. Siz bakarsanız ne zaman deşarj olacaksınız? Mesai yaparken mi? Yoksa akşam eve geldiğinizde eşinizin size bir zahmet sunduğu iki-üç saatlik uykuyla mı? Sinir hastası olursunuz ve Allah korusun hastaya tepki göstermeye ona kötü davranmaya başlarsınız. İşte o zaman hakka girmiş ve sınavı verememiş olursunuz, ben bakamam profesyonel gelsin dediğiniz zaman değil.
Eşiniz annesine çekmiş.

çalışan insan yatacak hastaya bakamaz hele bir kadın hiç bakamaz dedem de böyleydi babaannem ve çocukları baktı amcamlar diğer illerde olmasına rağmen her ay biri geldi izin alıp sırayla babanneme yardım etiler
özellikle bazı günler çok hırçın oluyordu yemek yemiyordu dokuyordu
ben olsam yerinizde bakmam cunku dayanamam kalbini kirarim laf soykerim bakarak günaha gireceğime bakmam öyle günaha girerim ama bakici tutarım maddi destek sonuna kadar olurum
Allah kimseyi böyle yataklara düşürmesi n
Amin gercekten cok zor. Bizim basimizda var bu durum. Tek duamiz allah daha fazla cektirmesin.

Yani pijama giydirmeyle yemek yedirmeyle bitmiyo ki bu durum. Yikamasi cok zor 3 kisinin tutupta kaldirmasi lazim sandalyeye oturtmak icin. Buyuk tualetini yapinca temizlemesi var. bir gelin kayinpederine bu temizligi yapabilir mi ya? Ona mi kalmis?

Erkek bakici sart yani. Ki ona da surekli esinin yardimi lazim bu dediklerimi yaparken.

Amin gercekten cok zor. Bizim basimizda var bu durum. Tek duamiz allah daha fazla cektirmesin.

Yani pijama giydirmeyle yemek yedirmeyle bitmiyo ki bu durum. Yikamasi cok zor 3 kisinin tutupta kaldirmasi lazim sandalyeye oturtmak icin. Buyuk tualetini yapinca temizlemesi var. bir gelin kayinpederine bu temizligi yapabilir mi ya? Ona mi kalmis?

Erkek bakici sart yani. Ki ona da surekli esinin yardimi lazim bu dediklerimi yaparken.

dedemi toplam 4 kişi anca yıkardi ayrıca öyle kilolu da değil son zamanlarda 35 e kadar düşmüştü
bakana da hastaya da çok zor
size de çok geçmiş olsun
dedem vefat etti eylülde
şimdi babaannem o zamanki yorgunluklari hala geçmedi bel diz bir sürü sorun oluştu

pardon ama kv neden ben bakamam diyebiliyor , bu nasıl bir olay yaaa eşin ne diyor bu duruma , başka çocukları yokmu ,
biraz açıklarsan daha rahat yorum yapabiliriz.

dedemi toplam 4 kişi anca yıkardi ayrıca öyle kilolu da değil son zamanlarda 35 e kadar düşmüştü
bakana da hastaya da çok zor
size de çok geçmiş olsun
dedem vefat etti eylülde
şimdi babaannem o zamanki yorgunluklari hala geçmedi bel diz bir sürü sorun oluştu
Basiniz sagolsun.

Ananem hala yasiyor ve cekiyor malesef. Annem ve teyzeminde birsuru hastaliklari oldu tabi bu surecte.

Konu sahibine de allah hayirli kapilar acsin diyeyim.

Kotu bi insan degil kayinpederim ama ben bu iste sinaniyorsam ben bu sinavi gecememekten korkuyorum cunku swbirli insan degilim bekarken alkolik babayla ugrasmaktan sabrim yok arkadaslar ben kendi babamla olan sinavi basariyla gecemedim ki simdi bu sinavdan geceyim olur insqn ogluyum isin stresi oflarim poflarim ben bunun vebalini veremem

Çalışan insansın
Bu tek başına olacak iş değil
Hele hasta yatalak olunca, yatırmak kaldırmak tek başına olacak iş değil
Yardımcı tutulması şart

Esim 1 ay once varikosel ameliyati oldu normalde aslinda onun da agir bir sey kaldirmamasi lazim ki pazardan posetleri bile o tasimasin diye ben tasiyorum.1.5 senelik evliyim
Su an kim bakiyor kp e? Nerde? Hastanede mi evde mi? Yani hic kaldirdin mi? Sagdan sola cevirdin mi? Altina bez taktin mi? En az 3 kere sag sol yapiliyor bez takarken.

Bak cocukta istiyormussun. Hamile kalirsan farkinda olmadan kaldirirsan nolcak kp i?

Kim ne derse desin yatalak hasta kaldırması döndürmesi o kadar zor ki üstelik eşi ve oğlu varken geline sende bakarsın pijamayi sen giydirseydin gibi bir cümle kuramaz senin orda eşine sen bakmakla yukumlusun ben içinden gelirse bakarım yemeğini yediririm suyunu veririm ama benden daha fazlasını bekleyemezsin demen lazımdı ki bakıcı parası veriyor devlet başvurabilirsiniz ve birini tutup batırabilirsiniz ama emin ol sen bakmam dersen ve dayatirsan onlarda bakıcı tutmaya mecbur kalırlar

Back
X