Konuşmayan kızım kv nin söyledikleri Doktor kontrolü ve gelişim testi

oğlum 24 aylıktı doktor kontrolünde bu çocuk konuşmuyor dedik

o arada oğlum doktorun peçetesinden alıp anne al peçete dedi ve sonuç doktor bizi kovdu daha ne konuşsun bu çocuk diye

aradan bri sene geçti bazı zamanlarda çenesini eğerek konuşuyor dedik

çocuk doktoru ortopedist ortodontist vs kendi aralarında gezdirdiler ama yine bir şey yok çocuk büyüyünce geçer dediler

3 yaşında geniz eti ameliyatı oldu vs

çalı mı salı mı dediği anlaşılmıyor bunun diye anaokulu öğretmenine, oradaki dil terapistine ve çocuk gelişimi mezunu müdüre gittiğimde bir şey yok X kendini gayet güzel ifade ediyor dediler

sonra anaokulu biterken konuşma terapisti sürecimiz başladı ve çocuk gerildikçe gerildi takılmaya başladı evet S Ş demeyi R demeyi öğrendi onları doğru yere dilini koyarak çıkarıyor ama KKK HHH gibi harflerle başlayan kelimeler ikili olmaya başladı kakalem gibi

okula başladı öğretmeni bir süre idare etti ben onu bekliyorum sakince güzelce anlatıyor vs dedi

3. sınıfta bir gün okuldan eve geldi ve takılmalar tavan yapmıştı ne olduğunu söylemedi

psikolog ve konuşma terapisti bir kişiye gittik o da yine harflerle başladı bir süre sonra hikaye vs anlattırdı yine gerildi çocuk en sonunda çocuğa sen beni kandırdın vs dedi onu da bıraktık

oğlum 9 yaşında ve hala konuşma sıkıntısı var

zira harflerin çıkarılışında sıkıntı yaşıyor onları konuşma terapisi ile öğreniyor fakat yine de stres artında olduğu zaman takılabiliyor

konu sahibi arkadaşım okuyan başka kişilere de örnek olsun diye yazdım

biz büyük şehirdeyiz ve tüm bu süreçte şehrin en bilindik özel hastanesine gidiyorduk yani bize 2 yaşında iken konuşma terapistine götürün diyen olsaydı ortam çok farklı olurdu belki ileride neden beni küçükken tedavi ettirmediniz derse ne deriz diye hala da düşünüyoruz

o nedenle ihmal etmemek lazım
Yok cnm ne ihmalı babasına kalsa çocuk hiç bi sey yok ama bn farkınfayım konuşma geriliğinin ama bizde söyle bi şey söz konuşsu eşim altı yaşında falan konuşmuş ve halen konuşması bozuk ( kekeliyor) hani genetik faktörler de olabilir ddi dr bakalım

Merhabalar öncelikle tekrar geçmiş olsun.Bir önceki konunuzada yorum yapmıştım üç defa götürdüm kızımı tam anlamıyla 4 yaşını bulmuştu akıcı konuşması diye.2 defa gelişim testi yaptırmıştık ikisi de normal çıkmıştı.Doktor sorular soruyor örneğin istediği birşeyi gösterebilir mi,bir kaç ay önce yaptığı gördüğü birşeyi hatırlayabilir mi?Çevresindeki yakın kişilerin adlarını bilir mi?Kendi kendine çorap veya eşya giyebilir mi?büyük küçük ayrı mı yapabilir mi ?vs.. bu şekilde sorular sormuştu kızıma da bi kaç şey sormuştu konuşturmak için diğer masa da ki kalemi bana getirebilirmisin felan demişti.Yaşa göre değişir mi bilmiyorum ben götürdüğüm de 3 yaşındaydı.Çocuklar bazen rahata alışıyor size parmakla herşeyi göstererek anlatmaya yaptırmaya çalışıyor siz anlamamazlıktan gelin ısrarla söylemesi konusunda teşvik edin felan demişti.Kızıma da hareketle göstermek kolayına geliyordu, ve birde geç doğmuştu geç doğanın işleri bir tık geç olur diyen de oldu ne kadar doğru yanlış bilemiyorum.İnşallah güzel haberler alırsınız ve güzel haberler verirsiniz.

Ben çok çektim bu konusamamadan. 2 yaşını doldurduğu gün kreşe verdim hiç konusmuyordum. Kresten 3-4 ay sonra baba dede fu (su) dedi. 2-3 ay sonra mama anne dedi. Tabi bu süreçte 3 kere çocuk psikiyatri ve 2 kere gelişim testine soktuk. Gelişim testinde hayvanların isimlerini söyleme haricinde hepsini yaptı. Alıcı dilde sorun yok ifade edici dil gelişmemiş dendi. Bu hafta rapor çıkardım devlet destekli dil Terapisi için 15 gun icinde alırım raporu. Yalnız bu arada 3 yaş 3 aylık ve inanılmaz ilerledi tüm 2 ve 3 harfli kelimeleri söylüyor,söylediklerimi tekrar ediyor,1 diyince kendisi 2 diyor. Konuşma zamanı simdiymis demek ki babası da 3 yaşında konuşmuş. Çok stresliydim daha yeni geçiyor inanılmaz baskı yapıyor bu niye konuşmuyor diyorlar.

Merhaba raporu nerden cıkarttınız ?

Tabiki bütün ihtimalleri düşünür insan ama daha çok küçük yapısı gereği böyledir belki benim arkadaşımın cocugu 5 yaşında daha ancak sesini duyuyorum çocuğun hic konuşmazdı suisteyince bile ses çıkartarak anlatırdı doktora götürdü hic bi sorun çıkmadı şimdi konuşuyor genetik özelliklerdende oluyor çok ağır bir çocuktu oda mizaci

Back
X