- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 53
- 34
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Yok cnm ne ihmalı babasına kalsa çocuk hiç bi sey yok ama bn farkınfayım konuşma geriliğinin ama bizde söyle bi şey söz konuşsu eşim altı yaşında falan konuşmuş ve halen konuşması bozuk ( kekeliyor) hani genetik faktörler de olabilir ddi dr bakalımoğlum 24 aylıktı doktor kontrolünde bu çocuk konuşmuyor dedik
o arada oğlum doktorun peçetesinden alıp anne al peçete dedi ve sonuç doktor bizi kovdu daha ne konuşsun bu çocuk diye
aradan bri sene geçti bazı zamanlarda çenesini eğerek konuşuyor dedik
çocuk doktoru ortopedist ortodontist vs kendi aralarında gezdirdiler ama yine bir şey yok çocuk büyüyünce geçer dediler
3 yaşında geniz eti ameliyatı oldu vs
çalı mı salı mı dediği anlaşılmıyor bunun diye anaokulu öğretmenine, oradaki dil terapistine ve çocuk gelişimi mezunu müdüre gittiğimde bir şey yok X kendini gayet güzel ifade ediyor dediler
sonra anaokulu biterken konuşma terapisti sürecimiz başladı ve çocuk gerildikçe gerildi takılmaya başladı evet S Ş demeyi R demeyi öğrendi onları doğru yere dilini koyarak çıkarıyor ama KKK HHH gibi harflerle başlayan kelimeler ikili olmaya başladı kakalem gibi
okula başladı öğretmeni bir süre idare etti ben onu bekliyorum sakince güzelce anlatıyor vs dedi
3. sınıfta bir gün okuldan eve geldi ve takılmalar tavan yapmıştı ne olduğunu söylemedi
psikolog ve konuşma terapisti bir kişiye gittik o da yine harflerle başladı bir süre sonra hikaye vs anlattırdı yine gerildi çocuk en sonunda çocuğa sen beni kandırdın vs dedi onu da bıraktık
oğlum 9 yaşında ve hala konuşma sıkıntısı var
zira harflerin çıkarılışında sıkıntı yaşıyor onları konuşma terapisi ile öğreniyor fakat yine de stres artında olduğu zaman takılabiliyor
konu sahibi arkadaşım okuyan başka kişilere de örnek olsun diye yazdım
biz büyük şehirdeyiz ve tüm bu süreçte şehrin en bilindik özel hastanesine gidiyorduk yani bize 2 yaşında iken konuşma terapistine götürün diyen olsaydı ortam çok farklı olurdu belki ileride neden beni küçükken tedavi ettirmediniz derse ne deriz diye hala da düşünüyoruz
o nedenle ihmal etmemek lazım