• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuşmayan oğlum :(((

yaz gecesi

3bes
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
5.907
2.250
248
sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....:55::31::31:

sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....:55::31::31:

Eğer telaffuz edebildiği bir kaç kelime varsa yakında tamamiyle konuşmaya başlayacaktır. Bülbül gibi şakır o merak etmeyin. ya üşeniyordur ya datelaffuz etmekten cekiniyordur.

psikiyatristten ziyade konuşma terapistini öneririm, erkek kardeşim de böyleydi, şimdi maşallahı var hic susmuyor :1:

benim oğlumda 31 aylık hala tam konuşmuo ne sölesek sölüo ama cümle kuramıo bende bekleyip götürcem gerekli yerlere 3 yasını bekliom

benim oğlumda 31 aylık hala tam konuşmuo ne sölesek sölüo ama cümle kuramıo bende bekleyip götürcem gerekli yerlere 3 yasını bekliom

Hayır beklemeyin ..Bir an önce çocuğunuzu bir uzmana götürmenizi tavsiye ediyorum.

herşeyi sölüo anlıo ama 2 kelimeli cümleler falan benim ilk bebeğim o yüzden napcam kararsızım peki sizinki kaç aylık

Eğer telaffuz edebildiği bir kaç kelime varsa yakında tamamiyle konuşmaya başlayacaktır. Bülbül gibi şakır o merak etmeyin. ya üşeniyordur ya datelaffuz etmekten cekiniyordur.

psikiyatristten ziyade konuşma terapistini öneririm, erkek kardeşim de böyleydi, şimdi maşallahı var hic susmuyor :1:

konuşma terapistini nerden bulabilirim. küçük bie şehirde yaşıyorum. nasıl bir yere başvurmam gerekiyor...

konuşma terapistini nerden bulabilirim. küçük bie şehirde yaşıyorum. nasıl bir yere başvurmam gerekiyor...

Üniversite hastanelerinde oluyor. Biz hacettepe üniveristesine götürmüştük. Mutlaka vardır orda da

Erkek ve 2. çocuklar geç konuşur. Ama ben bir meslektaşımın yani çocuk gelişimcinin çocuğunuzu görmesini öneririm. Sonra o gerek varsa odyoloji vs. ye yönlendirecektir

erkek çocuklar geç konuşur bu bir gerçek
oğlum 3 yaşına gircek ancak 2 aydır yarım yamalak konuşuyor
bence sabırla beklemek gerek....

oğlum 25 aylık arkadaşlar.

25 aylık fazla büyük değil ki...benim yeğenim 3 yaşında doğru düzgün konuşamıyodu..şimdi bilmediği şey yok...

çocuğunuzla iletişim anlarında ( oyuncak verirken bir olayı anlatırken ) onun boy seviyesine inerek yüzüne bakarak tekrarlayarak konuşun...bu şekil takip edin..ilerleme oluyo mu diye...

çocugunuz daha küçük mutlaka konuşacaktır. sonuçta birkaç kelime söylüyor ve her dediğimizi anlıyor diyorsunuz demekki hafızaya kaydediyor. acele etmeyin ona zaman tanıyın.
ESRAANNE benim oğlumda 32 ayına yini girdi bir ay önce seninde tarif ettiğin gibi ne söylersek tekrar ediyor ve söylediklerimi anlıyordu ama kelime kuramıyordu bu ay "anne başardım, anne ben cuka süt (çikolatalı süt istiyorum demek), baba gibi dök, anna ben oyunçak oynuyom, bundan istiyorum. baba geldii vb." birçok kelime kurabiliyor. banada "ayy bu konuşmuyo filanca ne güzel konuşuyo söylediği herşey anlaşılıyo vb." bir sürü şey söylediler ben gülüp geçtimm. kendim de bi okul öncesi öğretmeni olduğum için çok rahat şunu söyleyebilirim her çocuk farklı süreçlerden geçerek aynı sonuca ulaşırlar. bazı çocuklar çabuk konuşur bazıları önce hafızaya kaydeder. sık sık arkadaş ortamına sokmaya çalışın. onunla konuşun.ve rahat olun.

arkadaşları olursa bu durumu daha iyi atlatacağını düşünüyorum...
birde çocuğunuz bişey isterken el kol hareketleriyle anlatıyorsa yada tuhaf
anlamsız kelimler kullanıyorsa anlamamış gibi yapın...eğer siz e dedğinde elmayı verirseniz çocuk tembelliğe
alışır..elma mı istedin?söyle vereyim sana onu.seni anlamıyorum ama falan diyin.,
herşeyin gerçek adını öğretin.tv çok seyrettirmeyin.
naçizane fikirlerim bunlar:34:

canım hiç kendını sıkma..benım dayımın oğlu tam 4 yasına kadar hıc konusmadı..herseyı el hareketlerıyle anlatıyoru..cıkardııgı seslerle anlatıodu ıstedıkleırnı..dr a da goturduler ama yıne konusmadı..sımdı 20 yasında ve 2 dıl konusuyor şakır şakır.. :52:

Benim kizim da 24 aylik oldugu halde anne mama disinda konusmuyordu. Yani anlamsiz kelimeler soyluyordu. Kontrol icin goturdugumuz dr 2-3 ay icinde konusmaya baslamasi gerektigini soylemisti. Eliyle gosterdigi esyayi, oyuncagi, yiyecegi vermeyin mutlaka adini soyleyerek soyleterek verin demisti. Mesela topu mu istiyorsun? bu top diyerek verin eline demisti. Pek gerek kalmadi cunku 26 aylik olunca birden kelimeler dokuldu agzindan. Simdi de 28 aylik ve iki hatta bazen üc kelimelk cumle kuruyor. Buyuk kizim 18 aylikken normal konusmaya baslamisti. Her cocuk ayni degildir. Endise etmeyin yine de rahatlamak icin goturun konusma terapistine.

25 aylıkken benim kızım da nerdeyse hiç konuşamıyordu.bu kadar dert etmeyin derim.şuan 30 aylık yeni yeni konuşmaya başladı. ozamanlar doktora çok sordum.kulağında problem yok.sizin her söylediğinizi anlıyor.zeka problemi varmış gibi de gözükmüyor konuşur acele etmeyin demişti.ben de çok kafaya takmadım.bu kadar da üzülmeyin.götürün tabi de kafanıza çok takmayın derim ben

Back
X