• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuşmayan oğlum :(((

bizimkide öyle, sorsan herşeyi gösteriyo, biliyo ama dili çözülmedi işte bi türlü... inşallah o da olacak... sizlerden bunları duydukça umutlanıyorum. Allah herkesin çocuğuna sağlıklı hayırlı ömürler versin... henüz anne olmayan bizlere de sağlıklı hayırlı çocuklar versin..:)

amin canım. allah isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın. hiiç birşey onlardan daha güzel, daha önemli daha tatlı değil....:55:

oğlum 25 aylık arkadaşlar.

bazen çocuklarla fazla ilgilendiğimizde daha çabuk konuşucağını zannedeiz ama bazı çocukları çok ilgi üşengeçleştirir. o bişey söylemeye çalışıyorken siz hemen anlayıp yerine getiriyorsanız oda konuşmaya ihtiaç duymayacak onu bu durum tembelleştiricektir. birde 25 aylık biraz uzun bi süre olsa da kısa süre sonra artık 2 kelimeli cümleler kurmaya başlıycaktır emin olun... tabiki bu arada çocuğunuzun gelişmelerini takip edin. bu süre içinde yeni kelimeler söylemiyorsa bir uzamana muhakkak danışın.. bu zamanda bir çok çocuğun problemi bu canınızı sıkmayın lütfen

bi uzmana goturun cocugunuzu, yengemin oglu 2 yasindan sonra konusmaya basladi ve bazende anlatmak istedigini soyleyemeyince hareketler yapar kiz cocuklari gibi erken dillenmiyorlar ve kelime hazneleri kiz cocuklari kadar degil.

çok tv izliyorsa izletmeyin, uzun süre konuşan çocuklarla birarada olmasını sağlayın. kısa sürede başlar

arkadaşlar çocuğumu psikiyatriste götürdük. çok şükür hiç bir sorunu yok. gelilşim testleri çok güzel çıktı ama hala konuşma yok. gerçi kelime hazinesine 3 tane daha ekledi ama biz sorunca söylüyor. :))) yani kullanmıyor.
ben durup durup bu konuyu aklıma takıyorum. inşallah benim oğlumda konuşur bir an önce...

arkadaşlar çocuğumu psikiyatriste götürdük. çok şükür hiç bir sorunu yok. gelilşim testleri çok güzel çıktı ama hala konuşma yok. gerçi kelime hazinesine 3 tane daha ekledi ama biz sorunca söylüyor. :))) yani kullanmıyor.
ben durup durup bu konuyu aklıma takıyorum. inşallah benim oğlumda konuşur bir an önce...

erkek çocukları kızlara nazaran geç konuşuyor..2 yaşından sonra 2 kelimeli cümleleri söylüyorlar..
bir gün bir mağazada 2 yaşında bir kız çocuğu gördüm,bir giysi deneyecekti ay bu çok iğrenç dedi:53:
anneye yaşını sordum 2 yaşını birkaç ay geçtiğin söylemişti ,şaşırdım..
benim oğlumda 2 yaşındaydı o zaman..

oğlum 2 yaşındayken tek kelimeleri söylüyordu 2,5 yaşındayken cümleleri su gibi söylemeye başladı..
3 yaşındayken diksiyonu çok düzgündü ilk kez görenler ve konuşanlar şaşırıyordu..
şu anda yalnızca reklama leklam,klozete kzolet diyor bende bilerek düzeltmiyorum nazarlığı:nazar: olsun diye:34:

çok üzülme ve takılma sular gibi konuşacaktır,konuşmasından sıkılacaksın bile..:1:

BENIMDE oglum 23 aylık
anne
baba
dede
bır ıkı ısım
deyze
papa(pepe)
bebe
mama
meme
gel
hayır
dışında birşey soyluyemıyor bende cok uzuluyorum
mırıldanıyor ama ben hıc bısey anlamıyorum

3 yasimdan once konusamiyordum, ufak tefek kelimeler haric. Bir sene Turkiye'ye izine gittik, artik orda ne olduysa, dilim acilmis. Acisini iyi cikarmissim o zamanlar, hic susmamisim :27:

Baska bi ornek: Turkiyede komsu kizinin oglu konusamiyordu, 2-3 yas arasindaydi, anne, baba diyordu ama birde kekemeydi. Bi sene oglunu yurtdisina goturdu annesinin yanina, cocugun dili acildi ve artik kekeme degil. Masallah :nazar:

Yani bilmiyorum ama bi tatil yapsaniz? :26:

Erkek cocuklar geç konuşur. Benim kardesim de 3 yasından sonra konuştu. Gayet sağlıklı ve Zeki.

Hiç konuşamasaydı ok ama iki kelime söylediğine göre konuşabileceği gün gibi ortada.

İçinizin rahatlaması acısından doktora gidebilirsiniz tabi. Kendi doktoru yok mu telefonla sorsanız?

Erkek cocukları anne karnında da kız cocuktan daha geç doğar bilirsiniz ;)

Annem 3-3,5 yaşına kadar konuşmamış. Sonra dan acılmış :) Maşallahı var şimdi, bir sn susmaz :D

Dayımın kızı da tıpkı halası(annem) gibi geç konuştu. O da bülbül gibi şuanda, susturabilene aşkolsun.

Genetik de olabilir.

benim kızım da 24-25 aylıkken hiç konuşamıyor, diye düşünmüştüm. şu an 30 aylık susta motorun soğusun diyorum:))
bence hiç meraklanmayın bir anda çözülüyor dilleri. hem sonra bgnlernizi çok ararsınız:)
Allah göstermesin tabi bir sıkıntısı varsa zaten anlarsanız. bir de üstelememek gerekiyor. istediğini işaretle gösterdiğinde
vermeyin. biraz biraz zorlamaya başlıyorlar kendileri.
ayrıca konuşmayı öğenemeyen çocuk mu var:P

benim bi arkadaşımda aynı sorunu yaşadı. erkek evlat sahibiydi yaşı nerdeyse 3-4 olmuştu doğru durust konuşamıyordu. testleri normal çıktı dr demişki "anaokuluna gönderin orda açılı"r. hakikaten de oyle oldu. o kaynaşma ortamında açıldı çoçuk

Kızlar konuyu görünce kafama takıldı.Benim kızım 287 aylık açık açık anlatamıyor derdini.Ama mesela: anladın mı deyince anladım diyo.Yani sorunca konuşuyor.Devamı gelir herhalde değil mi?

Benim yeğenimde çok geç konuşmaya başladı , Hatta çevremizdeki herkes senin dilin varmı diye sorunca o da dilini gösterirdi yaramaz
sonra bi konuşmaya başladı hiç susmadı off off
Merak etmeyin konuşur zamanla , hem bi kaç şey söylüyormuş
Hem erkek çocukların çoğunluğu öyle geç konuşuyor

demin saydım kelime hazinesi 9 a çıkmış :)) inşallah devamıda gelir. kurban adadım konuşsun diye. hadi hayırlısı bakalım. 2.5 yaşından sonra bu beklemenin meyvasını alıcaz sanırım...
yorum yapan, fikir belirten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...

son mesajımın üzerinden nerdeyse 2.5 ay geçmiş. hala bir ilerleme yok arkadaşlar oğlumda :((( 10-12 kelime kadr biliyor...

Son düzenleme:
konuya daha once yazmısım
ama ne yazdııfgmı bılmıyorum
benım oglum suanda tam 25 aylık son 1 aydır epey acıldı
ama mesela baska bır kuzenı var o şakıyor herşey oje sürdü makyaj yaptı yemek yicem corba istiyorum herşeyi konuşabiliyor ancak benimki öyle değil
bazen söyledikleribni ben anlıyorum bazen anlamıyorum
ama bende herseyı anlattıgımda anladınmı dedımde kafasını sallayıp anladım dıyor
görevler veriyorum onu getır bunu gotur anlıyor yapıyor
ama dili pek donmuyor acıkcası bende kac kelıme bıdlıgını saymadım bende bı sayayım bugun yarın bakalım

konuya daha once yazmısım
ama ne yazdııfgmı bılmıyorum
benım oglum suanda tam 25 aylık son 1 aydır epey acıldı
ama mesela baska bır kuzenı var o şakıyor herşey oje sürdü makyaj yaptı yemek yicem corba istiyorum herşeyi konuşabiliyor ancak benimki öyle değil
bazen söyledikleribni ben anlıyorum bazen anlamıyorum
ama bende herseyı anlattıgımda anladınmı dedımde kafasını sallayıp anladım dıyor
görevler veriyorum onu getır bunu gotur anlıyor yapıyor
ama dili pek donmuyor acıkcası bende kac kelıme bıdlıgını saymadım bende bı sayayım bugun yarın bakalım

evet canım bizimkininde dili dönmüyor. bazen söylemeye çalışıyor ama beceremeyince hepten vazgeçiyor.
anlamasında hiç problem yok şükür....

ahh yarama tuz bastınız benim kızımda 25 aylık baba dede gibi kelimeleri söylüyor ama hayatına almıyor biraz fazla uğraşsam çok sinirleniyor dr.nisan ayında kreşe vermeğe karar verdi zeka duyma sorunları yok ama konuşma yok her şeye ıııhh ııhhh diye istiyor ben anlıyorum başkası anlamıyor o zaman da sinirlenip bas bas bağırıp ağlıyor...

10-12 kelime biliyorsa gerisi gelir merak etmeyin.Bir bakmışsın bülbül gibi konuşmaya başlamış.Bazı çocuklar geç konuşuyor bence bir sıkıntı yok.Kaç aylık şu anda tam bilmiyorum ama 3 yaşını geçsin bakın çok fark edecek..

Back
X