Konuşmuyoruz

theyarguci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2022
42
1
1
32
Daha önceki başlığımda bahsettiğim gibi malum sebeplerden eşimle konuşmuyoruz.
Nerdeydin, ne yaptın gibi sorular sorduğunda bende konuşmak istiyorum ve ağzımı açınca çok konuşuyorsun diyor. Sonra susuyor ya da ağır cümleler kuruyor. Kaç gündür balkonda kulaklığı takıp depresif depresif takılıyor.

Korkuyorum.

Konuşup kendimi anlatınca başta ikna olmuş gibi davranıp sonra başa dönüyor aynı şeyleri sorguluyor. Bugün doğum günümdü kutlamadı bile, bu kadar da mı hatrım yok dediğim de

Mutlu yıllar dyip döndü gitti. Çok üzüldüm gerçekten ne yapacağımı şaşırdım artık.

şimdi önceki konunuza baktım da. daha kısacık sürelik bir evlilikte eşiniz sizden soğumuş ve boşanalım demeye başlamış. ayrıca da paranoyak biri. hepsini geçtim insan böyle sebeplerden dolayı eşinin doğum gününü kutlamaz mı.. eşinizde ne saygı ne sevgi kalmamış. bu kadar sürede bunların yitip gitmesi durup dururken mi oldu orasını anlamadım. sizde de fazlaca kaybetme korkusu olduğundan gerçekleri göremiyorsunuz bence.

Bu adamdan cacığa hıyar olmaz.

Hanımefendi yeni evlisiniz. Evlilik başlarında evet tartışmalar çok olabilir ama sizinki bundan çok farklı, siz en güzel zamanlarınızı küs geçiriyorsunuz. Ne yazık ki sarsılmış bir temel var. Boşanmayı önerip gerçeklerle yüzleşmeniz gerek. Bu süreç uzadıkça karşınızdaki kişi daha da soğuyacak sizden. Zaten çok garip bir olay, eşinizin psikolojisinin sağlam olduğunu da hiç düşünmüyorum.

Eşiniz eve gelince güleryüzle hoşgeldin hayatım diyip boynuna sarılıyor musunuz?
Hergün hergün ailesinden konu açıyor musunuz?
Bu gibi şeyler etkiler evliliği.
Panikleyince ve eşimi çok sevdiğim için böyle zamanlarda yalvaran aciz bir kadın oluyorum oysa eskiden böyle değildim.
İnanın eşiniz sizi çok sevse bile yalvaran moda geçtiğiniz an itici biri olursunuz. Kimse yalvaran birine saygı duymaz sevgisi varsa da soğur. Misal ben olsam yanına gider "böyle ev arkadaşı gibi nereye kadar gidecek? Doğum günümü bile kutlamayacak kadar önemsemiyorsan burda kalmamın da anlamı yok" derim alırım toplarım çantamı çıkar giderim. Bu tür ne istediğini bilmeyen erkek türleri gerçek anlamda yalnız kaldıklarında akılları başlarına geliyor. Siz yan odadayken size olan sevgisini sorgulamaz. Şöyle en az 10 gün uzaklaşın. Sosyal medyada birşey paylaşmayın. Ararsa benimde düşünmeye ihtiyacım var diyin. Benim eşimde evliliğin ilk aylarında küsüyordu surat asıyordu bende birgün tamam bu kadar yeterli gidip düşüncem dedim gittim aileme ilk gün biraz kötü hissettim o ise hiç aramadı ikinci günden sonra kafam çok rahattı o ise yazmaya başladı sonra aramaya başladı iki üç kelimelik kısa cevaplar verdim nolcaz diye sorduğunda "düşündüm de hayata bir kere geliyoruz ve üzülmek için harcamak istemiyorum mutlu olmayı hakediyorum eğer sevgin azaldıysa ve kendine çeki düzen veremyceksen ben hayatıma devam etmek istiyorum bu benim için zor olmaz." dedim. Sonraki 7 gün boyunca yalvardı gelip alıcam seni dedi henüz değil diye diye birkaç gün daha erteledim ve o günden sonra tartışsak bile hep adım atan kendisi oldu çünkü benim küçük meselelerden tartışmayacağımı surat asmayacağımı öğrenmiş oldu. Yüzüm düşse ne oldu anlat çözelim surat asmakla olmaz diyen bir insan oldu. Size önerim evliliğin ilk yılları bocalama olur. Hemen kesip atmadan önce kısa bir mola verip düşünün onu da test edin. Sonuca göre yolunuzu belirlersiniz.

Evliligin ilk 6 ayı aileler mevzusuyla geçti demişsin ya, surekli gundem mi yaptın bu meseleleri? Yoksa esinin ailesi sorun çıkardı, esin de onları mi savundu, bu yüzden mi gerildiniz?

Feyz almayacağınız, tavsiyelere uymayacağınız konularda akıl (!) almak için topik oluşturuyorsunuz.
Tıpkısının aynısı konu açmışsın, insanlar fikir vermiş orada yeterince.Uyguladın mı? Sanmam.Ağlak zırlak tekrar tekrar aynı konuları açmanın manası ne? Vakit kaybısınız

Helal arkadaşım yüzde yüz katılıyorum burası böyle tiplerle dolu bedavadan konuşup zirliyorlar adam gibi tavsiye isteyen derdi olan ve dinleyen nadir insan var burada.birde ağız birliği etmiscesine herkes her konuya boşan diye yorum yapıyor ülkenin neden bu halde oldugunu anladım burayı gorunce

Zoraki doğum günü kutlatmak da ne bileyim Verdiği değeri bu muydu derken zaten burdan anlayabilirdiniz..

Kadınlar ne anlatır erkek ne anlar saçmalık eşiniz hiç sevgilisi olmamışmi tipik erkek eşiniz kadınlara bakış açısı çok itici,yaşanmış geçmişte kalan mevzuları tekrarları can sıkıcı,keşke dinleseniz size yorum yapanları,çok aşırı üzerine düşüyorsunuz kendisini vaaz gecilmezi sanıyor,size hakaret eden birinden doğum günü beklentiniz bunu gidip söylemeniz doğru değil, kendinize saygı duyun ozguveniniz olsun eşiniz size değer versin,mesafeli durun,

Böyle yapan kadın erkek farketmiyor direk hayatında çıkaracaksın:)maalesef hormonlar aileler izin vermiyor:))

O zaman yazmazsın olur biter, ne nezaketsiz insanlar var. Açacağım konuyu ya da adetini size mi soracağım! Okuma yazma sanane! İnsanlar neler yaşanıldığını bilmeden hadsizce yorum yapmayı galiba iktidardan öğrendi!

Siz neden buradasınız mesela gününüzü gün ettiğinizi yazmak için mi? Dertleşmek, çözüm aramak sizleri neden rahatsız ediyor? Belli ki sizinde dertleriniz var ve hıncınızı kim olduğu belli olmayan profiller arkasına gizlenerek hiç tanımadığınız insanlardan çıkarıyorsunuz. Yazık!

Bşr arkadaş yorumlarda yazmış, mantıklı geldi bana da aile terapistine gitmeyi düşünür müsünüz? Eşiniz girmeyecekse bile siz gidin. Siz de sorun var demiyorum, bir profesyonelden yardım alıp kendini başka gözle görmesi insanın olaylara bakış açısını, tepkilerini değiştirebilir. Belki sizin tarzınız değişince eşiniz de değişir. Daha o kadar yeni evlisiniz ki bişeyler denemeniz işe yarar diye düşünüyorum. Devlet hastanelerindeki psikiyatri bölümlerinden yardım alabilirsiniz.

Konuyu siyasete taşıyorsunuz konu sahibi Mune

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…