Konuşmuyoruz

Bşr arkadaş yorumlarda yazmış, mantıklı geldi bana da aile terapistine gitmeyi düşünür müsünüz? Eşiniz girmeyecekse bile siz gidin. Siz de sorun var demiyorum, bir profesyonelden yardım alıp kendini başka gözle görmesi insanın olaylara bakış açısını, tepkilerini değiştirebilir. Belki sizin tarzınız değişince eşiniz de değişir. Daha o kadar yeni evlisiniz ki bişeyler denemeniz işe yarar diye düşünüyorum. Devlet hastanelerindeki psikiyatri bölümlerinden yardım alabilirsiniz.
Bugün başladım terapiye ... Psikolog belki eşimde bağlanma problemi olabileceğini söyledi. Boşanmak istememek, ailenin devamlılığını sağlamak istemenin yadırganmasını anlamıyorum herkes boşan diyor ama sonrası... Ben o gücü kendimde hissetmediğim gibi eşimi seviyorum ve çok yeni sorunlarla başa çıkmak istemek yanlış olmamalı ayrıca eşim gitmekten çok yana değil ama bakalım belki ben sonuç alırım iyi gelir

Bugün başladım terapiye ... Psikolog belki eşimde bağlanma problemi olabileceğini söyledi. Boşanmak istememek, ailenin devamlılığını sağlamak istemenin yadırganmasını anlamıyorum herkes boşan diyor ama sonrası... Ben o gücü kendimde hissetmediğim gibi eşimi seviyorum ve çok yeni sorunlarla başa çıkmak istemek yanlış olmamalı ayrıca eşim gitmekten çok yana değil ama bakalım belki ben sonuç alırım iyi gelir
İstikrarlı bir şekilde devam edin, bir iki seferde istediğiniz sonuca tabi ki ulaşamazsınız. Dediğiniz gibi boşanmak da güç isteyen bir hareket. Sonu ne olursa olsun önemli olan önce sizin iyi olmanız.

Kadınlar ne anlatır erkek ne anlar saçmalık eşiniz hiç sevgilisi olmamışmi tipik erkek eşiniz kadınlara bakış açısı çok itici,yaşanmış geçmişte kalan mevzuları tekrarları can sıkıcı,keşke dinleseniz size yorum yapanları,çok aşırı üzerine düşüyorsunuz kendisini vaaz gecilmezi sanıyor,size hakaret eden birinden doğum günü beklentiniz bunu gidip söylemeniz doğru değil, kendinize saygı duyun ozguveniniz olsun eşiniz size değer versin,mesafeli durun,

Böyle yapan kadın erkek farketmiyor direk hayatında çıkaracaksın:)maalesef hormonlar aileler izin vermiyor:))
Bu durumda özgüvenli kalmak çok zor maalesef hata sanki gibi davranıyorum zira iletişim kuramıyoruz. Suçlu aramıyorum sadece huzurlu olmak istiyorum bunu isterken aşırı ilgi ve üstelemek benim hatam.

İstikrarlı bir şekilde devam edin, bir iki seferde istediğiniz sonuca tabi ki ulaşamazsınız. Dediğiniz gibi boşanmak da güç isteyen bir hareket. Sonu ne olursa olsun önemli olan önce sizin iyi olmanız.
Kesinlikle devam ettirmek niyetindeyim benimde hatalı davranışlarım vardır düzelir diye umut ediyorum. Boşanmak hangi çağda olursak olalım toplumun bir kesimi tarafından tecrite neden olan bir olgu... Ben bunları göz ardı etsem bile örnekler var... Keza eşim de berbat biri değil aşık olduğum beni kıymetli hissettiren biriydi zor zamanlardan geçerken bende onu terkedip gitmek istemiyorum

Bu durumda özgüvenli kalmak çok zor maalesef hata sanki gibi davranıyorum zira iletişim kuramıyoruz. Suçlu aramıyorum sadece huzurlu olmak istiyorum bunu isterken aşırı ilgi ve üstelemek benim hatam.
Psikiyatrist yardımı ile eşiniz gitmese bile siz iletişim kurmayı öğreneceksiniz. Maalesef toplum olarak iletişim sorunumuz var. Siz değişip farklı davranınca, yeni iletişim kanalları kullanınca eşiniz yine aynı davranır, görmez ve adın atmaz ise o zaman boşanmayı düşünün derim. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Sizin tarzınız değişince bir, iki, üç inat eder sonra size uyum sağlamaya çalışır ye düşünüyorum. Yok aynı şekilde davranırsa o zaman boşanmayı düşünürsünüz

Psikiyatrist yardımı ile eşiniz gitmese bile siz iletişim kurmayı öğreneceksiniz. Maalesef toplum olarak iletişim sorunumuz var. Siz değişip farklı davranınca, yeni iletişim kanalları kullanınca eşiniz yine aynı davranır, görmez ve adın atmaz ise o zaman boşanmayı düşünün derim. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Sizin tarzınız değişince bir, iki, üç inat eder sonra size uyum sağlamaya çalışır ye düşünüyorum. Yok aynı şekilde davranırsa o zaman boşanmayı düşünürsünüz
Teşekkür ederim umarım her şey iyi olur. Ve daha çok umuyorum ki insanlar evliliğin sadece iyi günlerde sefa sürmek için değil kötü günlerde de mücadele etmek temeli üzerine kurulduğunu anlayıp daha nazik davranırlar. Kimse kimseye benzemek zorunda değil.

Konuyu siyasete taşıyorsunuz konu sahibi @Mune
Sanıyorsunuz ki sadece siyaset ekşi sözlükte ya da twitterda konuşulmalı burası da insanların özgür düşüncelerini ifade edebileceği yer değil mi? Ya da kadınların siyaset konuşmasını mı yadırgadınız anlayamadım eğer öyleyse yanlış bir tutum

Sanıyorsunuz ki sadece siyaset ekşi sözlükte ya da twitterda konuşulmalı burası da insanların özgür düşüncelerini ifade edebileceği yer değil mi? Ya da kadınların siyaset konuşmasını mı yadırgadınız anlayamadım eğer öyleyse yanlış bir tutum
Tek bir cümle kurdum size, hemen önyargıyla yaklaşıyorsunuz. Ağzımı açmadım sadece dedim ki siyasete geçiyorsunuz. Ben bu konuyu eşiyle problemi olan bir kadının konusu olarak okumuştum ama sizin niyetiniz polemik oluşturmak anlaşılan. Hakkınızda hayırlısı.

Tek bir cümle kurdum size, hemen önyargıyla yaklaşıyorsunuz. Ağzımı açmadım sadece dedim ki siyasete geçiyorsunuz. Ben bu konuyu eşiyle problemi olan bir kadının konusu olarak okumuştum ama sizin niyetiniz polemik oluşturmak anlaşılan. Hakkınızda hayırlısı.
Diğer yorumlarıda okursanız neden önyargı(!) İke yaklaşıldığını görürsünüz hanımefendi. Sanki 21.yyda eşiyle tek problem yaşayan benim, sanki bu problemleri aşmak için çabalayan tek kadınım. Anlamıyorum ama burada hiç tanımadığı insanların derdine derman olmak hasebiyle yazan ne kadar iyi niyetli insan varsa bir o kadar da aslında mutsuz olup bu mutsuzluğu yansıtmadan içindeki nezaketsizlik canavarını ortaya salıp bunuda özgüven zanneden biçareler var.
Diğer birkaç "kadın" platformuna göre buranın potansiyeli daha yüksek sanıyordum ama olmaması üzücü!

İğrenç troll olduğumu düşünmemekle birlikte bir akademisyen olarak gayet nazik bir ifade kullandığımı düşünüyorum

Forum kurallarına bakarsanız siyaset yasaktır. Diğer konuya gelirsek terapiye gidiyorsunuz anladığım kadarıyla. Tek mi yoksa eşinizle mi gidiyorsunuz ?

Eski konunuza baktım eşinizin size karşı bir sevgisi olduğunu düşünmüyorum karar sizin
Çok mu hassas davranıyorum bilmiyorum ama ben insanlar çok kötü durumlar yaşadığında bile böyle bir anda yorum yapamıyorum ki insanların halini ahvalini bilemem dediğim bir kelime olur ya dönülmez bir sonuca neden olur ve ben sebep olurum diye .. tabii bu sizin yorumunuz ve tercihinix

Zamanla eşinizinde gelmesini isteyebilir. Ve eğer eşiniz gerçekten bir şeylerin değişeceğine inanarak gelirse değişir.
Eşimin çalışma durumu psikologa gelmesi için elverişli değil onu kısıtlayan sebeplerden biri de maalesef bu, bence yani... Umarım değişir yoksa onunda boşanınca çok iyi bir duruma geleceğine innmıyorum.

Eşimin çalışma durumu psikologa gelmesi için elverişli değil onu kısıtlayan sebeplerden biri de maalesef bu, bence yani... Umarım değişir yoksa onunda boşanınca çok iyi bir duruma geleceğine innmıyorum.
Hmm. Boşanırsanız ( ki çok zor bir süreçtir. ) kendi durumunuzu düşünürsünüz zaten merak etmeyin. Zira sizinle evli ikende davranışları pek normal değil. Kendi sorunu yani sizlik bir durum yok.

Back
X