Kooperatif hissesi hk

gulaysedeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
20
8
1
36
Merhaba,
Eşim 2020 senesinde kooperatif arazisinden 2 hisse satınalmıştı. Eşim Ankara Beypazarlı ev yapılmasa bile bi toprak olur gider geliriz demişti. Hemen tapu verilecekti o dönemde pandemi vs olunca tapu gecikecek sizi kooperatife kaydettirelim demişlerdir. Sonrasında benim sağlık sorunlarım nedeniyle ilgilenilmedi. Dün eşim görüşmeye gitti ancak hiç bir bilgi alamadı. Ve Kooperatifin battığını söylüyorlar ne derece doğru onuda anlamadım. Kooperatif hisseleri ve süreçleri hakkında bilgisi olan var mı ?
Önemli Bİlgiler;
Kooperatif yeri Beypazarı
Kooperatif Adı: MB İnvest Konut Yapı Kooperatifi
Kooperatif koopbis sistemine kayıtlı
Bilgisi olanlar daha önce her hangi bir kooperatif içinde olanlar yardımcı olursarsa sevinirim.
Teşekkürler,

Ne kadar para kaybettiniz?

O dönemde 300 bin tl ödemiştik. Avukata mı gitsem? Cimere mi şikayet etsek bilemedim :/ @ Salon Kadini
Avukata gidin ancak boyle davalarda topluca hareket etmek daha mantikli olur, diger kooperatif magdurlarina bir sekilde ulasmaya calisin.

Bir akrabamizin 15 yildir, baska bir akrabamizin 26-27 yildir devam eden surecleri var iki tarafta davayi kazandi ama hicbir sey alamiyorlar.

Siz soyledikçe hatırlıyorum. Eskiden tv lerde hep haber olurdu ev kooperatifler degil mi? Ay insan hataya düşecek olsun gerçekten gözleri kapanıyor resmen. Bu iş baya bize mesai yaptıracaga benziyor. Bende şuan araştırmaya başladımda 2021 yılı ile birlikte sistem değişmiş bişiler olmuş ama hiç bilgi sahibi olmayınca havada kalıyor Bir de bu güne kadar hiç böyle davalık işlerimiz olmamıştı.

Tapusunu almadan parayı ödemeseydiniz keşke, muhtemelen çok karlı çok kazandıracak diye göz boyamışlardır
Ben cok net hatırlamıyorumtapulaşma ile ilgili dedikleri şöyle bişi idi bu arazı kamu arazisi imiş sonrasında satın alınmış imara açılmış parsellenmiş. Şuan hisseli tapu belediyeden kişi tapusu başvurusu yapacagız kişi tapular çıkınca size tapu gelir ama isterseniz vakit kaybetmeden koopbis üzerinden kaydınızı yapalım. hisseli tapunuzu alın sonra şahıs tapusuna çağıralım dedi. E devlette girince üzerimde hisseyi görünce güvenmiş bulunduk:/

Kooperatif hisse satın aldığınızda ya gider bir klube yaptirirsiniz yikilana kadar oturursunuz yazlık gibi kullanirsiniz yada değerlenecek bilmem ne diye alinmayacagini düşünüyorum yani ne kadar kullanirsaniz kullanın kariniza sizin oluyor. Ama yok hemen tapu verilecek yok 1 sene sonra yok 5 sene sonra tapusu olur yok af olur filan inanmıyorum suanda bile çok var noter satisli Kooperatif hisseleri var 250 bine 300 bine içlerine konteyner ev koyuyorlar filan neyse sizin e devlette gözüküyor mu noterden mi satis oluyor senelik Kooperatiflere aidat ödüyorsunuz onların dekontlari vs bilirkisiye gidip danismaniz gerekiyor.
Yani bundan 50 yıl öncesi gibi değil hiç birşey çok üzüldüm 5 sene oncesinede iyi para vermissiniz

Not: valla uzak durun arkadaşlar Kooperatif hisseleri temkinli satışlar vs paranız varsa daha daha ufak arsa alırsınız tek tapu illa bisey olur ileride he bu tarla bağ bahcede olabilir. Yeterli tapusu olsun. Ya da hisseli tapu da olur 20 kişidir hisselerini satmak isteyen çıkar alırsınız tapuda ama tabi rizayi taksim filan ondada dava açılip önceden taksim edilmesi gerekiyor yoksa ileride oda sorun

Yani ya 300 binin ustune su icip aman diyeceksiniz ya da toplu davayla daha fazla para harcayip davayi kazanacak ama muhtemelen hicbir sey alamayacaksiniz. Zaten kooperatif kurdugunu iddia edenler tamda buna güveniyor, 2021 yılında ne degismis, guvence sistemi falan gelmistir en fazla ama o da nereye kadar, kac uyeye kadar karsiliyor, bakalim sizin kooperatif bu güvenceyi ödeyecek yatirimi yapti mi, sartlari neler hepsini bilmek lazim.

Dedigim gibi siz üyelerle temasa gecin, toplu hareket etmek en iyisidir.

E devlette hissesi üzerimizde görünüyor şuan ama neresidir tam oarak bilmiyorum. Aidat odemedik hiç. Benim sağlık sorunlarım olduğu için arka arkaya bazı sınavlar verdik hiç odağımızda olmadı. Bu sene evi yenileme niyetindeydik bankaya borçlanmayalım alğımız yeri elden çıkaralım muhabbeti olunca konuları deşeledikçe iş büyüdü. Sabahtandır araştırıyorum. Koopbis e kayıtlı kooperetifleri denetleme kurulu varmış. oraya şikayette bululunca denetime geliniyormuş ve parayı alma durumları oluyormuş. Oraya başvuralım dedik. Öğleden sonra bu konularla ilgilenen bir avukat tavsiye etmişler ona gideceğiz.

Anlamadığım bir de şu var mesela bu bir arazi sonuçta battık demek ne demek. Arazi dünyadan kaybolmadı ya toprak parçası. kendi kendine nasıl batabilir. Üyleri de tanımıyoruz ama bulmak lazım onlar kim ne durumda sanki burda sadece biz kalmışız gibi geliyor.

chatgptye sordum su adimlari onerdi;

1. Koopbis sisteminde kayıtlı olması iyi bir şey – bu en azından kooperatifin resmi bir geçmişi olduğunu gösteriyor. Oradan kooperatifin yönetim bilgilerine, varsa mali tablolarına ulaşılabilir.

2. Tapu devri yapılmadıysa bile, kooperatif üyeliği belgesi veya ödeme dekontları varsa bu çok önemli delillerdir. Bunlar elinizde mi?

3. Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden kooperatifin şu anki durumu sorgulanabilir – hâlâ faal mi, tasfiye sürecinde mi, yoksa gerçekten iflas mı etmiş?

4. Eğer kooperatif battıysa, tasfiye memuru atanmış olabilir. Onunla irtibata geçerek alacak kaydı yapılabilir. Bu da ciddi bir adımdır, sonradan hak talebi için önemlidir.

5. Bir avukata danışmak şart, çünkü bu süreçte mağduriyet yaşanmaması için yasal sürelere dikkat etmek gerekiyor.

2020 yılının 300 bini şu an kaç Milyon 2 civarı mı

2020 yılının 300 bini şu an kaç Milyon 2 civarı mı
2020 ocak sonu subat başi gibo dolar 6 liraymis
yani 300.000 tl 50.000 dolar ediyor. bugünkü 1.940.000 ediyor
altin bazinda ise ayni tarihlerde gram altin 300 liraymis.
300.000 tl 1000 gram altin ediyor yani bugunku 4.000.000 ediyor (

Hiç sormak aklıma gelmemişti. iyi oldu yazdığınız. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…