• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeğim bize küstü. :(

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
757
73
İyi akşamlar. 8 aylık Golden cinsi köpeğimiz var. 28 günlüktü bize geldiğinde. İlk geldiğinde gripti ve çok küçüktü. Bu yüzden 5 aylık olana kadar hep evin içinde kaldı. Tuvalet eğitimine alışamadı bir türlü. Eşyalara da zarar vermeye başlayınca dışarı yuva yaptık ve gündüzleri orada kalmaya başladı. Gece olunca evimizdeki boş odaya alıyorduk. Abim 2 gün önce yeni yuva yaptı. Orada kalmaya başladı geceleri de. Gündüz yuvasına giriyor. Gece olunca inat edip girmiyor. Soğukta uyuyor. Bugün de yemek yemedi hiç. Eve aldım. Gayet iyiydi ama mamasını yemedi. Ne yapmamız lazım alıştırmak için?

Onun inadını,nazını sevsinler.:KK37:Biraz duygusal oluyorlar maalesef diğer türlere göre,çocuk gibi ilgi isterler.
Sevdiği oyuncak vs eğer varsa yuvasına onu koyun yada sizin kokunuzun sindiği herhangi bir eşya da olabilir

Onun inadını,nazını sevsinler.:KK37:Biraz duygusal oluyorlar maalesef diğer türlere göre,çocuk gibi ilgi isterler.
Sevdiği oyuncak vs eğer varsa yuvasına onu koyun yada sizin kokunuzun sindiği herhangi bir eşya da olabilir

Oyuncaklarına da dokunmuyor. Yuvasının içine yorgan bile koyduk. Hepsini dışarı atmış.

Golden tuvalet eğitimi en kolay ırklardandır, ayrıca çok hassaslar biraz sabır ve özveriyle evinize alıştırabilirsiniz dışarda mutsuz olur.

Önceden de gündüzleri hep dışardaydı ama gece içeri giriyordu. 2 gecedir dışarda. Ve çok mutsuz. Akşam eve alıp oynuyoruz. Akşamüstleri çıkartıyorum, oynuyor. Çok mutlu. Ama yuvasına girince çok mutsuzlaşıyor. Ve yemek de yemiyor artık.

Benimde golden 1 yaşında köpeğim var eğitime çok açık bir cinstir.Tuvalet eğitimi tamamen sizin doğru zamanlarda çıkarmamanızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Yanlış yere yaptığı zaman sizin tavrınız çok önemli ona kızarsanız siz küsüp o anda sevmeyi keserseniz yapmaz ama malesef tuvalet eğitimi küçük aylarda çok kolayken büyüdükçe zor oluyor.Golden larda etrafa zarar verme eğilimi pek olmaz varsada bu davranış bozukluğu oluyor.Bence sizin tatliş köpiş evin reisi kendi sanıyor olabilir.Dışarı çıkarmakta çok geç kalmışsınız artık sizinle yaşamaya alışmış.Bence bir köpek eğitmenine bir danışın çok kolaylık oluyor 1 aylık bir eğitimle tuvalet eğitimi ve eşyalara zarar verme geçebilir

Benimde golden 1 yaşında köpeğim var eğitime çok açık bir cinstir.Tuvalet eğitimi tamamen sizin doğru zamanlarda çıkarmamanızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Yanlış yere yaptığı zaman sizin tavrınız çok önemli ona kızarsanız siz küsüp o anda sevmeyi keserseniz yapmaz ama malesef tuvalet eğitimi küçük aylarda çok kolayken büyüdükçe zor oluyor.Golden larda etrafa zarar verme eğilimi pek olmaz varsada bu davranış bozukluğu oluyor.Bence sizin tatliş köpiş evin reisi kendi sanıyor olabilir.Dışarı çıkarmakta çok geç kalmışsınız artık sizinle yaşamaya alışmış.Bence bir köpek eğitmenine bir danışın çok kolaylık oluyor 1 aylık bir eğitimle tuvalet eğitimi ve eşyalara zarar verme geçebilir

Terliklere ve ayakkabılara bayılıyor. Zarar veriyor derken, oynadığını sanıyor ama zarar veriyor aslında. Nasıl öğretecez biz bu eğitimi? Biz mi yanlış yaptık? Ben konuşurum da evdeyken şu 2 haftada belki bir ilerleme olabilirdi.

Disaridaki yuvayi kaldirin ve evinizde bakin.tuvaletini elbet ogrenecektir biraz sabir.o eve alismis disarida kalnak istemiyor demekki

Bizi ve evi çok seviyor. Biz de onu çok seviyoruz. Banyo yaptırsak da ister istemez kokusu oluyor. Gelen misafir laf edince, rahatsız olunca tamamen dışarda kalsın bari alışır dedik. İçim zaten rahat değil. Gece uykum kaçıyor dışarda diye

Terliklere ve ayakkabılara bayılıyor. Zarar veriyor derken, oynadığını sanıyor ama zarar veriyor aslında. Nasıl öğretecez biz bu eğitimi? Biz mi yanlış yaptık? Ben konuşurum da evdeyken şu 2 haftada belki bir ilerleme olabilirdi.
Tek sorun terlikler ise golden lara terlik hırsızı derler ;)o problemi bende aşamadım malesef bulduğu terlik ayakkabı yok kaçırıyor hınzır .Ben koltuk halı gibi eşyalara zarar veriyor diye algıladım..Terlik ayakkabı konusunda bende muzdaripim:)

Peki kolay bir yolu var mı öğretmen için? Çok üzülüyoruz
Köpeklerin sindirimi tıpkı değirmen gibidir .Mamasını yedikten yarım saat içerisinde hemen tuvaletini yapmasını istediğiniz yere götürün elinizde mutlaka bir ödül maması olsun istediğiniz yere yapana kadar içeri girmeyin yaptığı anda onu çok sevip hemen ödülünü verin zamanla bu ödüller ve sevgi gösterisi sayesinde doğru birşey yaptığını farkedip ödülsüz yapmaya başlayacak sabır göstermeniz emek vermeniz çok önemli.İstemediğiniz yere yaparsa hemen o anda tepki verin çünkü sonradan görüp kızarsanız sebebini asla anlayamaz kesinlikle vurmadan ama bağırarak kızıp küsmeniz gerekiyor

Tek sorun terlikler ise golden lara terlik hırsızı derler :KK66:o problemi bende aşamadım malesef bulduğu terlik ayakkabı yok kaçırıyor hınzır .Ben koltuk halı gibi eşyalara zarar veriyor diye algıladım..Terlik ayakkabı konusunda bende muzdaripim:)

Küçükken sanırım damakları kaşınıyordu. Be bulsa kemiriyordu. Koltuğun derisindendiş izleri var mesela halâ. :) Ama şu anda eşyalara zarar vermiyor. Kaldığı odada duvarlarda pençe izleri var ama mesela üniteye hiç dokunmuyor. Yemek yemeyi çok seviyor o yüzden mutfakta dolaşmaya bayılıyor. :) Tuvalet eğitimi için nasıl bir yol deneyebiliriz?

Bizi ve evi çok seviyor. Biz de onu çok seviyoruz. Banyo yaptırsak da ister istemez kokusu oluyor. Gelen misafir laf edince, rahatsız olunca tamamen dışarda kalsın bari alışır dedik. İçim zaten rahat değil. Gece uykum kaçıyor dışarda diye
Algi meselesi. Benim iki kopegim var ve hep evdeler.kopekli ev gibi degil hic burasi diye yemin billah eder herkes. Havalandiriyoruz bebisleri yikiyoruz kuru sampuan kullaniyoruz. Hic koku yok evde. Inanin temizim diye gecinen cogu ev kadinin pis kokulu evlerinden daha iyi durumdayiz.Koltuga cikartmiyoruz, tuyleri hep tariyoruz ve buna ragmen hala tuy dokuluyor. E ben de artij bu evde kopek var bilin ona gore gelin diyorum. Evin bi ferdi onlar cunku. Misafire nezaketen o gelmeden bi daha siler supururum. Ikramlik hazirlarken ekstra dikkat ederim tuy yapismis mi tabaga vs(ben asili damlali mis kokulu bebislerimden igrenmem asla ama olur da igrenen ve cekinen olur diye dikkat ediyorum) bir de korkuyorsa gelen misafir balkona alirim bizimkileri. ( tek sartim bu: korkuyor olmak. Cunku sevmiyorum diyene cok rahat evladimi sevmeyen evime gelmesin diyorum. ) bence siz de boyle bi algi benimsemzseniz cok yasarsiniz bu vicdan muhasebesini. Evime gelen giden baya azaldi. Ama gelenlee simdi hakkaten benimle ve kopeklerimle vakit gecirmek isteyen ve bundan zevk alan insanlar.
Golden bebekler hele ki basta evde ise sonra asla disarda yasamaz.
( su an ayak ucuma kivrilmis yatan minik bi oglusun nefesi isitiyor parmaklarimi:)) dunyada daha buyuk keyif daha kiymetli varlik da yok:)

Köpeklerin sindirimi tıpkı değirmen gibidir .Mamasını yedikten yarım saat içerisinde hemen tuvaletini yapmasını istediğiniz yere götürün elinizde mutlaka bir ödül maması olsun istediğiniz yere yapana kadar içeri girmeyin yaptığı anda onu çok sevip hemen ödülünü verin zamanla bu ödüller ve sevgi gösterisi sayesinde doğru birşey yaptığını farkedip ödülsüz yapmaya başlayacak sabır göstermeniz emek vermeniz çok önemli.İstemediğiniz yere yaparsa hemen o anda tepki verin çünkü sonradan görüp kızarsanız sebebini asla anlayamaz kesinlikle vurmadan ama bağırarak kızıp küsmeniz gerekiyor

Peki saatleri nasıl ayarlayalım? Mama verince mi dikkat edelim yoksa sabah erken kalkmak gerekiyor mu?

Önceden de gündüzleri hep dışardaydı ama gece içeri giriyordu. 2 gecedir dışarda. Ve çok mutsuz. Akşam eve alıp oynuyoruz. Akşamüstleri çıkartıyorum, oynuyor. Çok mutlu. Ama yuvasına girince çok mutsuzlaşıyor. Ve yemek de yemiyor artık.
Bazı köpekler kulube gibi yerleir sevmezler, benim golden oğlum 7 yaşında asla ama asla kulube tarzı yerlere girmez zaten evde yaşıyor, bi yatak alın hiç yoktan minderden falan kendiniz yapın, tuvalet konusu da en az 2-3 saatte bir dışarı çıkarın mama yedikten de 10 dk sonra çıkarkn kaka yapana kadar girmeyin eve, kaka yaptığında da sevin ve sevdiği bir ödül veya oyuncak ile ödüllendirin, arkadaşların dediği gibi goldenler en kolay eğitilen ırklardan özellikle tuvalet konusunda

Eğer eşyalarınızı kemiriyorsa kemirdiği eşyalara limon portakal gibi meyve suyu sıkın, limon kedi ve köpeklerim asla tolere edemedikleri koku ve tat, çünlü kusturur o yüzden yanaşmazlar, 3 aylıkken hep paçamıza yapışırdı dişi kaşınıyor diye sonrasında 6 aylığa kadar kemirmediği şey parke kalmamıştı, ama limon ile öğrendi, bu bilgiyi yabancı kaynaklardan öğrenmiştim deneyin faydasını görürsünüz. ayrıca kemireceği oyuncakları da eksik etmeyin,

Back
X