- 7 Ekim 2014
- 1.255
- 757
- 73
- Konu Sahibi _donukpudra_
Golden dışarıda kalmak için biraz hassas bir tur. Ancak çok zeki ve en zararsız ve masum cinstir. Bu konuda tuvalet olayı için tavrinizda ve dışarı çıkartma sıklığında bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz.
Kaldi ki hayvan evinizde yaşamaya alışmış, hele ki bu soğukta geceleri dışarıda kalması onu duygusal olarak üzmüş olabilir, ki yem yememesi bunu destekler nitelikte. Bir insan kadar duygusal ve hassaslar az önce de belirttiğim gibi.
Terlik vs olayı için kendine ait oyuncakları sevmemiş olabilir, yeterli olmayabilir. Yenisini alabilirsiniz. Terlik faslına geçerse net bir sesle hayır derseniz, zamanla anlayacaktir yapmaması gerektiğini. Eğitim sabir işi, zamanla oturacak. Kendisi henüz yaşantısına bile alışmış değil belli ki. Onun evi, sevdiği yerler vs, değişime uğramış.
Ancak her hayvanın kendine has ten kokusu olur. Böyle bir ihtimal yaşamanız olasıydı. Keşke bunu kestirip ona göre evcil edinseydiniz. Golden dışarıda bakım için çok uygun bir tur değil bence.
Oyuncakları zaten var ama çok meraklı. Her şeyle oynamak istiyor. Biz çok fazla köpek besledik ama golden ilk defa besliyoruz. Gündüz zaten hep yuvasında 5. ayından beri ama geceyi sadece son 2 gündür yuvasında geçirmişti. Bu gece tekrardan aldık. Kokusuna gelince, bana göre salonumuzda asla koku yok. Gelenler söylüyor. Sadece kendi kaldığı odada oluyor. Onda da gündüz odayı havalandırıyoruz ama illa ki bir koku oluyor. Tuvalet eğitimini aşarsak hiçbir sorun kalmayacak. Banyo da yaptırmak istemiyoruz kışta. Sebebini anlattım yukarda.