- 2 Eylül 2016
- 167
- 154
- 18
- 29
- Konu Sahibi VelvetTeddy
.
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkese iyi günler , bu konuyu paylaşabilmek amacıyla üye oldum. Umarım aradığım çözümü bulurum şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim
Benim iki köpeğim var biri golden retriever cinsi biri ise barınaktan sahiplendiğim bir yavrum kısa tüylü bir köpek ve sorunum onunla ilgili. Bize geleli yaklaşık 2 ay kadar oluyor 4 5 aylık civarında hiçbir sağlık sorunu yok fakat tüyleri dokunduktan sonra sanki ele yapışıyor gibi yani çok sağlıklı tüyleri yok. Acaba bunu düzeltmek için ne yapabilirim? İyi marka bir mamayla besliyorum başka ne yapabilirim ?
Benim köpeğimde korkardı oyunla alıştırdım sende öyle yap direk üstüne gidersen yıkama konusunda hırçınlaşabilirKrissi köpeklerimi çok sık yıkamıyorum yılda 4 5 kez yıkıyorum onların sağlığı açısından zaten bahçede beslediğim için çok sorun olmuyor ve birde şöyle bir sorunumuz var ki köpeğim sudan çok korkuyor çok fena ağlıyor. Sence ağlamasını umursamayıp dediğin gibi düzelene kadar sık sık yıkamalı mıyım
Ağlasın benimkinin biri de sevmiyor sırtımı yırtıyor banyoya gidene kadar ama yıkıyorum. Yapısal olarak ayda bir yıkanması gerekiyor zaten bakteri açısından hele bahçedeyse ayda 2 bile olabilir veterinerimle 10 senedir takıla takıla doktor oldum artık. Sen ayda 2-3 yıka ve güzelce tara bıkmadan tara taradıkça yeni tüyler gelecek ve eski yapısından eser kalmayacak. Korksun ağlasın zamanla yıkanmayı bile sevmeye başlayacak çünkü o da tüylerinden rahatsızdır eminim düzeldiğini görğmce o da sevinecektirKrissi köpeklerimi çok sık yıkamıyorum yılda 4 5 kez yıkıyorum onların sağlığı açısından zaten bahçede beslediğim için çok sorun olmuyor ve birde şöyle bir sorunumuz var ki köpeğim sudan çok korkuyor çok fena ağlıyor. Sence ağlamasını umursamayıp dediğin gibi düzelene kadar sık sık yıkamalı mıyım
Yok yok geçiyor merak etme ama tara mutlaka.Krissi çok sıcak olduğu için büyük köpeğiöi her gün hortumla bir güzel ıslatıyorum vırvıcık çok hoşuna gidiyor sadece şampuan kullanmıyorum tüyleri de çok güzel , dediğiniz gibi yapacağım umarım küçüğün de Bebek tüylerinin yerine gelenler sağlıklı olur :))
Ev yemeği dediğiniz ne olur BARF olsun? Öyle salçalı, soğanlı yemek değil, değil mi?K kavunkokusu evet pro planbende onların genel anlamda çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum ama ülkemizde malesef çok da fazla bir seçenek yok şimdilik en iyileri bu sanırım. Zaten büyüyene kadar her şeyi dengeli alsın diye mama veriyorum büyüyünce diğer köpeğim gibi onu da ev yemeğiyle besleyeceğim her gün onlara uygun ayrı besinler hazırlıyoruz bence çok daha sağlıklı oluyor.
Veterinerlere hiç güvenim yok her soruna barınaktan geldiği için olmuştur diyor
Vitamin vermek inanın aklıma gelmemişti ama sanırım biraz araştırıp uygun vitamini verebilirim gerçekten çok içime sindi bu fikir teşekkür ederim![]()
Köpekten köpeğe değişiyor o. Benim köpeğime de sağlıksız dediler kullandığı mamaya yaşıtları hasta ama kendi turp gibi.kavun kokusu hayır kendi yediğimiz yemekten vermeyiz kesinlikle tuzsuz baharatsız yağsız yemekler hazırlar veririz. Haftada bir midesi dinlensin diye yoğurt ekmek veririz onun dışında tüm tavuk alırız onu haşlayıp veririz iki gün gider zaten o. Yavru köpeğime 2 öğün mama ağırlıklı veriyorum ama büyük köpeğim 4 yaşında ve cinsinden dolayı çok çabuk kilo alıyor yaz aylarında özellikle pek hareket etmediği için tek öğün veriyorum bu da ona uygun şeyler oluyor
Ayrıca mamayla beslemek benim için daha kolay olsa da malesef büyük köpeğim kesinlikle mama yemiyor 3 gün önünde kaldı inat ettim yesin diye ama hiç dokunmadı çok mamayı denettim ama istemiyor bende kendi hazırladığım şeylerin daha sağlıklı olduğu düşüncesinde olduğum için daha fazla zorlamadım.
Mamaları da araştıracağım ama büyük köpeğim pro planın somonlusuyla çok güzel büyüdü o yüzden neden kesmemi rica ettiniz anlayamadım acaba benim bilmediğim bir sakıncası mı var