Köpeğim için önerilerinize ihtiyacım var

Sık sık yıka köpek şampuanıyla adını verebilirim istersen bir de yıkandıktan sonra ıslakken bol bol tara düzelir Zaman'la benim de iki tane var ordan biliyorum yaşamadım ama benim de çok yumuşak

Herkese iyi günler , bu konuyu paylaşabilmek amacıyla üye oldum. Umarım aradığım çözümü bulurum şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim :KK15:
Benim iki köpeğim var biri golden retriever cinsi biri ise barınaktan sahiplendiğim bir yavrum kısa tüylü bir köpek ve sorunum onunla ilgili. Bize geleli yaklaşık 2 ay kadar oluyor 4 5 aylık civarında hiçbir sağlık sorunu yok fakat tüyleri dokunduktan sonra sanki ele yapışıyor gibi yani çok sağlıklı tüyleri yok. Acaba bunu düzeltmek için ne yapabilirim? İyi marka bir mamayla besliyorum başka ne yapabilirim ?

Goldenlarda tüy sorunu hep olur. Ona uygun bir fırça edinir sık sık yıkar ve tararsanız daha az dökülür. Ama dediğim gibi normal, mamayla falan alakası yok.

Krissi Krissi köpeklerimi çok sık yıkamıyorum yılda 4 5 kez yıkıyorum onların sağlığı açısından zaten bahçede beslediğim için çok sorun olmuyor ve birde şöyle bir sorunumuz var ki köpeğim sudan çok korkuyor çok fena ağlıyor. Sence ağlamasını umursamayıp dediğin gibi düzelene kadar sık sık yıkamalı mıyım

in vino veritas in vino veritas bu sorun goldenımda değil diğer köpeğimde. Fırçalarımız var dökülme sorunu da yaşamıyoruz ama dediğim gibi tüyleri ele yapışıyor sevdikten sonra sanki tozlu bir şeye dokunmuşsun gibi hissettiriyor

Krissi Krissi köpeklerimi çok sık yıkamıyorum yılda 4 5 kez yıkıyorum onların sağlığı açısından zaten bahçede beslediğim için çok sorun olmuyor ve birde şöyle bir sorunumuz var ki köpeğim sudan çok korkuyor çok fena ağlıyor. Sence ağlamasını umursamayıp dediğin gibi düzelene kadar sık sık yıkamalı mıyım
Benim köpeğimde korkardı oyunla alıştırdım sende öyle yap direk üstüne gidersen yıkama konusunda hırçınlaşabilir
Bahçende varmış oyunla alıştırabilirsin

Ağlasın benimkinin biri de sevmiyor sırtımı yırtıyor banyoya gidene kadar ama yıkıyorum. Yapısal olarak ayda bir yıkanması gerekiyor zaten bakteri açısından hele bahçedeyse ayda 2 bile olabilir veterinerimle 10 senedir takıla takıla doktor oldum artık. Sen ayda 2-3 yıka ve güzelce tara bıkmadan tara taradıkça yeni tüyler gelecek ve eski yapısından eser kalmayacak. Korksun ağlasın zamanla yıkanmayı bile sevmeye başlayacak çünkü o da tüylerinden rahatsızdır eminim düzeldiğini görğmce o da sevinecektir

Krissi Krissi çok sıcak olduğu için büyük köpeğiöi her gün hortumla bir güzel ıslatıyorum vırvıcık çok hoşuna gidiyor sadece şampuan kullanmıyorum tüyleri de çok güzel , dediğiniz gibi yapacağım umarım küçüğün de Bebek tüylerinin yerine gelenler sağlıklı olur :))

Krissi Krissi çok sıcak olduğu için büyük köpeğiöi her gün hortumla bir güzel ıslatıyorum vırvıcık çok hoşuna gidiyor sadece şampuan kullanmıyorum tüyleri de çok güzel , dediğiniz gibi yapacağım umarım küçüğün de Bebek tüylerinin yerine gelenler sağlıklı olur :))
Yok yok geçiyor merak etme ama tara mutlaka.

Sık sık yıkamayın, hem korkuyormuş hem de köpekler sık yıkanmaz.

Kaliteli mama diyorsunuz ama hangi mama acaba o? Pro Plan, royal Canin falan derseniz şurada bayılırım; kendileri hiç kaliteli değildir zira.

Köpeklerin tüy yapıları birbirinden farklıdır, ama hiçbir köpeğinki elleyince tozlu gibi bir his vermez. Veteriner ne diyor bu duruma?

Beslenme yetersizliği yüzünden olmuş bir şeyse, tüy-deri bakımı için vitaminler var, onlardan alınabilir.

Ayrıca;
her ikisini de burnundan öper, kulaklara masaj yaparım :KK200::KK200:, sizi de barınaktan sahiplendiğiniz için tebrik ederim. :KK9::KK9::KK9:

K kavunkokusu evet pro plan :D bende onların genel anlamda çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum ama ülkemizde malesef çok da fazla bir seçenek yok şimdilik en iyileri bu sanırım. Zaten büyüyene kadar her şeyi dengeli alsın diye mama veriyorum büyüyünce diğer köpeğim gibi onu da ev yemeğiyle besleyeceğim her gün onlara uygun ayrı besinler hazırlıyoruz bence çok daha sağlıklı oluyor.

Veterinerlere hiç güvenim yok her soruna barınaktan geldiği için olmuştur diyor :D

Vitamin vermek inanın aklıma gelmemişti ama sanırım biraz araştırıp uygun vitamini verebilirim gerçekten çok içime sindi bu fikir teşekkür ederim ❤️

K kavunkokusu evet pro plan :KK70: bende onların genel anlamda çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum ama ülkemizde malesef çok da fazla bir seçenek yok şimdilik en iyileri bu sanırım. Zaten büyüyene kadar her şeyi dengeli alsın diye mama veriyorum büyüyünce diğer köpeğim gibi onu da ev yemeğiyle besleyeceğim her gün onlara uygun ayrı besinler hazırlıyoruz bence çok daha sağlıklı oluyor.

Veterinerlere hiç güvenim yok her soruna barınaktan geldiği için olmuştur diyor :KK70:

Vitamin vermek inanın aklıma gelmemişti ama sanırım biraz araştırıp uygun vitamini verebilirim gerçekten çok içime sindi bu fikir teşekkür ederim ❤️
Ev yemeği dediğiniz ne olur BARF olsun? Öyle salçalı, soğanlı yemek değil, değil mi?
S shot yetiş güzelim, minnak-minik bir köpüş söz konusu.

Pro Plan'ı acilen kesin lütfen. N&D ya da Acana alın. Bunlar pahalı gelirse, Pro fine alın, Brit alın. (Pro fine ve Brit öyle ömürlük mama değildir, sonra zaten mama yemeyecek diye yazdım)

Tüyleri parlak ve gür çıksın diye suya damlatılan bir vitaminleri var bende kullanıyorum

kavun kokusu kavun kokusu hayır kendi yediğimiz yemekten vermeyiz kesinlikle tuzsuz baharatsız yağsız yemekler hazırlar veririz. Haftada bir midesi dinlensin diye yoğurt ekmek veririz onun dışında tüm tavuk alırız onu haşlayıp veririz iki gün gider zaten o. Yavru köpeğime 2 öğün mama ağırlıklı veriyorum ama büyük köpeğim 4 yaşında ve cinsinden dolayı çok çabuk kilo alıyor yaz aylarında özellikle pek hareket etmediği için tek öğün veriyorum bu da ona uygun şeyler oluyor
Ayrıca mamayla beslemek benim için daha kolay olsa da malesef büyük köpeğim kesinlikle mama yemiyor 3 gün önünde kaldı inat ettim yesin diye ama hiç dokunmadı çok mamayı denettim ama istemiyor bende kendi hazırladığım şeylerin daha sağlıklı olduğu düşüncesinde olduğum için daha fazla zorlamadım.
Mamaları da araştıracağım ama büyük köpeğim pro planın somonlusuyla çok güzel büyüdü o yüzden neden kesmemi rica ettiniz anlayamadım acaba benim bilmediğim bir sakıncası mı var

Yavru köpekler için olan şampuan kullanın onlar daha hassas. Ve de tarama çok önemli taradıkça derisi nefes alıyor damarlarına da masaj oluyor böylelikle canlilasiyor tüyleri.. ve de çok sık yıkama iyi değil diye biliyorum ama hava sıcaktır türkiyede en fazla 2 ya da 3 kez yıkayın düzelene kadar

kavun kokusu kavun kokusu hayır kendi yediğimiz yemekten vermeyiz kesinlikle tuzsuz baharatsız yağsız yemekler hazırlar veririz. Haftada bir midesi dinlensin diye yoğurt ekmek veririz onun dışında tüm tavuk alırız onu haşlayıp veririz iki gün gider zaten o. Yavru köpeğime 2 öğün mama ağırlıklı veriyorum ama büyük köpeğim 4 yaşında ve cinsinden dolayı çok çabuk kilo alıyor yaz aylarında özellikle pek hareket etmediği için tek öğün veriyorum bu da ona uygun şeyler oluyor
Ayrıca mamayla beslemek benim için daha kolay olsa da malesef büyük köpeğim kesinlikle mama yemiyor 3 gün önünde kaldı inat ettim yesin diye ama hiç dokunmadı çok mamayı denettim ama istemiyor bende kendi hazırladığım şeylerin daha sağlıklı olduğu düşüncesinde olduğum için daha fazla zorlamadım.
Mamaları da araştıracağım ama büyük köpeğim pro planın somonlusuyla çok güzel büyüdü o yüzden neden kesmemi rica ettiniz anlayamadım acaba benim bilmediğim bir sakıncası mı var
Köpekten köpeğe değişiyor o. Benim köpeğime de sağlıksız dediler kullandığı mamaya yaşıtları hasta ama kendi turp gibi.

Back
X