Köpeğim

Nepp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
323
130
123
Selam kızlar bu da dert mi diyeceksiniz ama ben delirmek üzereyim. 8 senedir baktigim bir köpegim var. 4 aylıkken geldi bana. Oldum olası yalnız kalma problemi vardı. Daha önceki konularımda da bahsetmiştim babamın dominantligindan. Köpek yalnız kalamaz diye başına dikti benimki küçüklükten alışamadı. Hoş yalnız balkona bırakınca bile balkon pervazlarında geziyor kablo yiyordu.
Herşeyi denedim. Eğitmenler garanti vermedi bir ona cesaret edemedim. Hayvan ve insan antidepresanlarindan tutun, eğitmenlerin önerdiği çeşitli eğitimlere kadar.
Evlendim. Köpek için bahçeli yer de oturuyoruz. Istanbuldan taşındım. Yok yok hayvan 5 dakika yalnız kalamıyor. Kafes aldık içine giriyor 10 dakika sonra yanına gittiğimde kafesin demirleri parçalamış. Ağzı kan..
Tahtadan yaptırdık parça pinçik etti. Istanbulda annemlerle vardiyalı bir şekil bakıyorduk ama burada tekim. 3 aylık
evliyim Markete bile gitmek için eşimi beklemeye başladım. Bahçede asla duramıyor. Site içinde ev sanki biri zarar veriyor gibi bağlıyor. Koca eve sığamadı...
Evlenmeden önce kombi kablosu, ceketler, terlikler hatta plazma bile parçaladı. Evlendim pansiyona bıraktım. Bıraktığım yerde 10 çuval mama parçalamış, kamera kablolarını sökmüş. Tam bir anarşist.
Çok yakın bir yerde birine sahiplendirdik, adamın kulübeyi halletmiş. Şimdi köy de ona ev yapıyoruz ama ben çok üzülüyorum. Gece uyayamiyorum bir parçam onda birşey olursa diye..
Daha önce evcil hayvanından böyle çekmiş biri varsa çözüm olarak birşeyler yazabilirmi ? Yada içimi rahatlatabilirmi ?

Allah sabır versin
Hep babamın kedisi geliyor aklıma, tam bi teröristti. Evde saldırmadığı eşya ve insan yoktu.
Köyde kimle kalacak?
Başka köpeklerle anlaşabiliyor mu?

O kadar üzülsen birakamazdin. 👍
Bebeklikten buyuttugun hayvani verebiliyorsan icini rahatlatmak için baskalarina ihtiyac duyma.

İnsanlar sorunu olan cocuklarini atiyorlar mi?
Ha tabi ki siz kopege cocuk kadar deger vermiyorsunuzdur nasilsa alti ustu hayvan bu belli ama hayvan sahiplenirken onlarin da canli oldugunu, cocuk gibi olduklarini, fiziksel ve ruhsal hasta olabileceklerini dusunmek gerekiyor.

Öncelikle 8 senedir baktığınız köpeğinizi bırakmayacaktınız ne olursa olsun. Davranışlarını analiz edersek, anlattığınıza göre tabi, köpeğiniz sürekli sizden ilgi istiyor gibi. Bu ilgiyi de birşeyleri parçalamakla yapıyor. Çünkü biliyor ki parçalarsam İlgi çekeceğim diye.

Zamanında ilgisiz mi bıraktınız acaba?

(benim de görme engelli bir kedim var. 5 senedir bakıyorum ve göremediği için sürekli ilgi istiyor. Bunu da birşeyler zarar vererek yapıyor)

Çok yakın bir yerde birine sahiplendirdik, adamın kulübeyi halletmiş.
8 senedir baktığınız köpeğinizi birine sahiplendirmeye mi kalktınız? Siz deli misiniz? Anne babası bir çocuğu terkettiğinde ne hissediyorsa onlar da aynını hissediyor. Çok şeyler söylemek istiyorum daha ama...

Sadece şımartmayla da o hale gelmez bir hayvan. Ya uzun süre yalnız bırakılmış, fobi haline gelmiş ya başka bir şey. Ne yaşadı bilmiyorum ama ömürleri uzun olmuyor biliyorsunuz. Hayatınızı ona göre düzenlemenin bir yolunu bulursunuz

Cinsi ne size karşı bir saldırganlığı var mı gerçekten yalnız kalmasından mı bu davranışları mesela kafes almasanız bahçede boşta dolaşsa ve yanına başka köpek alsanız nasıl olur

Terkedilme korkusu olan yasli bir kopegi terkettiniz yani???
Biraz vicdan gozunu seveyim ya ;( seni on dakika gormeyince kafesi parcalayan,agzi kan icinde kalan hayvan ne haldedir acaba şimdi :(
Keske konuyu hic okumasaydim...

Benim kedim de travmali. Bir suru ameliyat geçirmiş, ben sahiplenene kadar aylarca kafeste kalmis. Haliyle psikolojisi bozulmus. Bes yildir bizde ama hala bir gram atlatamadi travmalarini. Ev ahalisini cok seviyor,koynumuzdan ayrilmiyor. Ama herhangi bir misafir gelse,hatta kapi calsa hemen saklaniyor. Bazen bulamiyoruz bile :) kilitli kapiya tahammul edemiyor hemen kapiya zipliyor gurultu yapıyor, aciyoruz kapilari.
Bir insan isterse 5 kere gelsin eve 5inde de deli gibi korkuyor . Yillardir evimize gelip kediyi goremeyenler var.
biz napiyoruz?
Hiiic...tabiati boylr hayvanin. Saklanmaya ihtiyaç duyuyor ki saklaniyor. Hic ustune varmiyoruz

Yanına arkadaş alın problem çözülsün :)

Nasil terkettiniz ya da koye birakacaksiniz? Hic mi vicdaniniz yok sizin? Ben kuduruk kopegimi, 2 hamilelik (1’inde 1 donem yattim ustelik) 1 bosanma, asiri yogun is temposu, sehir disi isler, cenazeler hastaliklar vs atlatmama ragmen terketmedim, dusunmedim bile. Bunu da marifet olsun diye anlatmiyorum, normali bu az bi feyz alin

ilk sahiplendigimde cok ciddi kopek fobim vardi, ona ragmen kiyamadim sahiplendim (evde de 5 kedim vardi). Kopegim de doberman bu arada, enerji Potansiyelini siz dusunun. Lutfen adam gibi bir egitmenle gorusun, akli basinda hicbir iyi egitmen egitimin garantisi yok demez, sanki sizin isinize gelmis gibi kusura bakmayin 😞

Hayret bir şeysiniz! Size bu kadar düşkün bir hayvanı nasıl bırakıyorsunuz? Bizim de kedimiz var. Bir yere gideceksek yanımızda götürüyoruz. Her şeyi ona göre ayarlıyoruz. Sizin yaptığınız çok ama çok yanlış

Hayret bir şeysiniz! Size bu kadar düşkün bir hayvanı nasıl bırakıyorsunuz? Bizim de kedimiz var. Bir yere gideceksek yanımızda götürüyoruz. Her şeyi ona göre ayarlıyoruz. Sizin yaptığınız çok ama çok yanlış
Di mi ya? Ben kopegime guvenilir pansiyon bulamadim diye 5 sene hic tatil yapmadim 🤦🏼‍♀️

Di mi ya? Ben kopegime guvenilir pansiyon bulamadim diye 5 sene hic tatil yapmadim 🤦🏼‍♀️
Aynen. Biz nadir de olsa yanımıza alamazsak annemlerden rica ediyoruz. Onlar eve gelip ilgileniyorlar. O da annemleri tanıdığı ve sevdiği için. Yoksa bizimki de yabancı sevmiyor. Bir çözüm bulamazsak bir yerlere gitmiyoruz oluyor bitiyor.

Aynen. Biz nadir de olsa yanımıza alamazsak annemlerden rica ediyoruz. Onlar eve gelip ilgileniyorlar. O da annemleri tanıdığı ve sevdiği için. Yoksa bizimki de yabancı sevmiyor. Bir çözüm bulamazsak bir yerlere gitmiyoruz oluyor bitiyor.
Aynen oyle, insan cocuklarim oldu, hic zorlanmadim; cunku onlar olana kadar digerlerine de zaten evladim gozuyle baktim. 8 yasindaki kopegi terketmek nasil bir vicdandir?

Back
X