Köpeğimizle Beraber Uyumak

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Köpeğimizle Beraber Uyumak

Köpeklerimizle birlikte olan ev yaşamında kuralları koyarken bizim istediğimiz yönde bazı esneklikler veya ciddi kurallar oluşturmalıyız. Bu kuralları koyarken de köpeğin bir kere yapabildiği bir şeyi eğer hoşuna giderse artık unutmayacağını ve bunu yapmaması gerektiğini öğretmenin çok zor olduğunu dikkate almalısınız..

Köpekler 1 günde 3 aylık tecrübe edinebilirler. Yatağınıza 1 gece alıp sizinle birlikte uyumasına izin verirseniz sanki 3 aydır sizinle yatıyormuş gibi alışır, benimser ve şartlanırlar. Böylece 1 gecelik keyifli uykudan sonraki gece onu yatağa almadığınız zaman şoka girer, mutsuz olur ve ısrarla sizinle yatmaya çalışır. Sürekli ağlar, mızıldar, ayaklarını yatağa dayayıp onu yanınıza almanızı ister. Hatta çıkabiliyorsa her fırsatta hoplayıp yatağa çıkıp yatar. Çoğu köpek sahibinin anlattığı ve benimde bazı köpeklerimde yaşadığım siz uyuduktan sonra sessizce yatağa çıkıp ayak ucunuza yatma kurnazlığıdır. Aynı durum koltukta yatma içinde geçerlidir. Köpeğinizin salondaki koltukta veya başka bir koltukta 1 kere yatmasına izin verirseniz hemen alışacaktır ve orada ne kadar uzun zaman yatarsa veya bu hareketi yapmasına farklı zamanlarda ne kadar çok sayıda izin verirseniz o kadar alışır. İleriki günlerde koltukta yatmasını istememenizin sonuçları, hem onun için mutsuzluk kaynağı hem de anlayamadığı bir tepki olacaktır.

Köpeğinizin koltukta veya yatağınızda yatmasından hoşlanmıyorsanız veya ileride büyüdüğü zaman tüylerinden, ayaklarından gelen kirlenmeden ve dişilerde östrus döneminde az da olsa damlayıp bulaşabilen kan yüzünden rahatsız olup koltukta yatma diyecekseniz o zaman bebekliğinden itibaren hiç yatağa ve koltuğa almamalısınız. Bakın burası çok önemli o yüzden tekrarlıyorum. Arada sırada yatsın canım derseniz yine hep yatıyormuş gibi alışacaktır ve arada yattığı zamanları ve yatamadığı zamanları huzursuz ve gergin geçirecektir. O yüzden ileride rahatsız olacağınız tüm davranışlar gibi yatağa veya koltuğa çıkmaya da hiç izin vermemelisiniz.

Ama bunun için köpeğinize alternatif seveceği boyuna ve yaşına uygun yıkanabilir yataklar sunmalısınız. Bak bu senin yatağın bu da bizim yatağımız herkes kendi yatağında yatacak mesajını vermelisiniz. Köpeğinizin yatağını da onun en çok yatmaktan hoşlanacağı yazın serin kışın sıcak olan bir yere koymalısınız. Eğer yatağını severse zaten siz de HİÇ yatağınıza çıkmasına izin vermezseniz mutlu, keyifli serilmiş uyuyan fotoğraflarından oluşmuş bir fotoğraf albümünüz olacaktır.

Yok ben köpeğimle yatmak istiyorum. Salonda koltuklarda, uyuduğum yatakta her zaman ben nerede olursam benimle yatmasını istiyorum diyorsanız o zaman zaten sorun yoktur. Bir gün ona yatakta yatma diye eziyet etmediğiniz sürece mutu mesut birlikte oturup, birlikte uyuyabilirsiniz.

Bilgi paylaşımı amaçlı alıntı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…