Köpek pansiyonu yada bakıcısı ?

marselya

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
174
69
318
Arkadaşlar nihayet sahipleneceğim köpeği buldum gibi...Fakat bir konuyu siz İstanbullu hayvansever bayanlara sormak istiyorum.Tatile çıktığınızda yada benzer durumlarda köpeğinizle kim ilgilniyor? Köpek pansiyonu fiyatları nasıl ? Ya da etrafınızda tatil süreleri içinde köpeğinize bakacak güvenilir köpek bakıcıları var mı ?İyi bakıyorlar mı,fiyatlar ne şekilde ? Bu çok önemli bir detay..Diğer türlü köpek bakımı elinizi kolunuzu bağlıyor fakat ben bu konunun çözümsüz olduğunu düşünmüyorum ve sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var ?

benim 11 yaşında bir malta terrierim var.....benim herşeyim bu sene tatile giderken annemlere bıraktım ki annemlere alışık olduğu halde çok kötü oldu ..tatilimiz 15 gün sürdü döndük evimize geldik ama çok hastalandı terkettiğimizi sanıp strese girmiş bu kadar uzun ayrılmamıştık ...önceleride etkileniyordu ama busefer veteriner ev arası mekik dokuduk yemeden içmeden kesildi v.s artık onsuz tatile gitmeyi düşünmüyoruz yada hiç gitmeyeceğiz ama onu üzmeyeceğiz eşimle karar verdik çok ağladım birşey olucak diye birdaha bunu köpeğime ve kendime yaşatmak istemiyorum .......benim bu konudaki deneyimim bu oldu ...ama bırakan sorun yaşamayanlarda var ama benim oğlum beni annesi sanıyor bana bağımlı resmen belki bundan olabilir ama çok güzel bir duygu :71:

:(Ya kıyamam ben ona....Neler hissetmiştir siz yokken..Bende çok gözüm arkada kala kala yaparım gerekince bu işlemi uygun bir yer bulursam diyorum aslında araştırınca çok güzl keyifli köpekler için dizayn edilmiş pansiyonlar var ama fiyatları phalıca tabi.Yani ben de sürekli şehir dışına ayrılacağımdan değil ama yani iki kişiyiz şuracıkta akrabaları var eşimin ama hiçbiri ömrünce köpek bakmamış birine bırakmamızda mümkün değil...Ee bunun tatili var yada ben arada izmire gidecek olsam gibi....Köpği henüz sahiplenmedim ama üzereyim ve hepsini araştırmalıyım gibi geliyor.Çünkü köpek dediğiniz eşya değilki ona belli bir yaşam standartını sağlayacağınızdan emin olmalı,ortaya çıkabiilecek sorunlara hazır olmalı ve çözümlerini önceden belirlemeli...Yoksa bir hevesle alınan köpeciklerin sonu sokak oluyor...İçim cız ediyor..Köpeğinizi de yeriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmm :)Benimde izmirde 2 terierim var ailem bakıyor,onlarda babama aşık sanırım aynı durumda aynı tepkiyi verirlerdi .Canım benim ya...İnsanın bukadar sevilebileceği kaç yer kaç canlı vardır acaba?

Arkadaşlar nihayet sahipleneceğim köpeği buldum gibi...Fakat bir konuyu siz İstanbullu hayvansever bayanlara sormak istiyorum.Tatile çıktığınızda yada benzer durumlarda köpeğinizle kim ilgilniyor? Köpek pansiyonu fiyatları nasıl ? Ya da etrafınızda tatil süreleri içinde köpeğinize bakacak güvenilir köpek bakıcıları var mı ?İyi bakıyorlar mı,fiyatlar ne şekilde ? Bu çok önemli bir detay..Diğer türlü köpek bakımı elinizi kolunuzu bağlıyor fakat ben bu konunun çözümsüz olduğunu düşünmüyorum ve sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var ?

Ya anneme bırakıyorum ya tatile çıkmıyorum :)

Pansiyona bir kere bıraktım ve tek bir çiftliğe bıraktım. Sahibi Türkiye'nin en iyi eğitmenlerinden biridir, yıllardır şahsen tanırım. Ondan başkasına da bırakmam.

Pansiyon hizmeti iki şekilde oluyor normalde, ya çiftliklere bırakıyorsunuz büyük kafeslerde kalıyorlar, ya da ev pansiyonuna bırakıyorsunuz, ev içinde bakılıyor.

Köpeğinizin ırkına ve karakterine de bağlı hangisini seçeceğiniz. Ben mesela ev pansiyonu tercih etmem, hem başka köpekler de alabiliyorlar hem ev içinde bir başkasına çok güvenemem; hem de başkasının köpeklerimi sokakta gezdirmesini istemiyorum. Ama özellikle küçük köpek sahipleri veya yalnız kalma problemi olan köpeklerin sahipleri ev pansiyonu tercih ediyor.

Pansiyon ücretleri köpek başına 30 TL'den başlayarak yükseliyor.

Her kime bırakacaksanız mutlaka çok iyi araştırın. Mümkünse bırakan insanlarla görüşün, imkanınız olursa önceden gidin görün ve brakacağınız insanla konuşun.

Ben ki köpeğimi başka yerde/başka eğitmene eğittirmem diyen insanım, bir sürü tembihle bırakıp her gün aradım:1:

Sahibine aşırı bağlı köpekler üzülebiliyor, o da bir önceki üyenin de söylediğine göre; mesela terk edildiğini sandığı için. Veya ayrı kalmak istemediği için. Bu tamamiyle bağlılıkla ilgilidir. İstanbul içerisinde bir pansiyon hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız Evcil Hayvan Konaklama Merkezi'ni tavsiye edebilirim.

Facebook linki: ............................

site yönlendirme linki

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X