Kopek

Belediyelere baskı yapılsa keşke. Bir kaç kişiden baska mucadele veren kimse yok, insanların sağlığını ve guvenligini sağlamak belediyelerin görevi. Sokak hayvanlarını kisirlastiriligi aşılarını yaptığı yerler var, hayvanlar bütün gün huzur içinde uyuyor, yemekleri veriliyor. Gece arada geziyor falan ama saldırganlık yok.

O yer neresi adres verin de biz de buradaki canlarımızı oraya götürelim. Avrupada mı, Amerikada mı, Marsta mı? Eğer barınaklardan bahsediyorsanız, hiç barınak gördünüz mü? Bütün gün huzur içinde uyuyamıyorlar çünkü hastalarla,vahşilerle,bebeklerle aynı yerde balık istifi kalıyorlar, yazın kaynar beton zeminde,kışın buz gibi ıslak yerlerde. Yemekleri verilemiyor, çoğu aç, birbirlerinin ölülerini yiyorlar. Barınaklar belediyelerden yeteri desteği alamıyor, gönüllülerin bağışlarıyla yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Barınaklar çare değil!

• Beğen
Reactions: H E
Benim buyuk fobim evimin etrafindada bazen cete gibi grup halindeler
Hayvanlari seviyorum kesinlikle onlara zarar vermem ama saldirmadiklari surece
Az once haberlerde 12 yasindaki cocugun zincirsiz pitbull la 40 dk bogustugunun kopegin sahipleri ise kendini dukkana kitlemis kimse cocuga yardim etmemis
Cocugun bacagi kesilecekmis galiba bi cok yeri paramparca
Benim cocuklariminda basina gelebilir bu elimizde olan bisede degil malesef yeteri kadar onlemde alinmiyorki karsimiza cikiyorlar bu kopek kovucular nedir ise yariyormu bilginiz varmi
Köpekler çok ender saldırır. Devamlı ortalıkta gördüğünüz köpeklerden çekinmeyin bence. Pitpullar saldırgan olmaları ile ünlü zaten. Bütün köpekler için geçerli bir davranış değil.

O yer neresi adres verin de biz de buradaki canlarımızı oraya götürelim. Avrupada mı, Amerikada mı, Marsta mı? Eğer barınaklardan bahsediyorsanız, hiç barınak gördünüz mü? Bütün gün huzur içinde uyuyamıyorlar çünkü hastalarla,vahşilerle,bebeklerle aynı yerde balık istifi kalıyorlar, yazın kaynar beton zeminde,kışın buz gibi ıslak yerlerde. Yemekleri verilemiyor, çoğu aç, birbirlerinin ölülerini yiyorlar. Barınaklar belediyelerden yeteri desteği alamıyor, gönüllülerin bağışlarıyla yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Barınaklar çare değil!
Benim.bildiklerim izmir'de bir çok semt, Foça da aynı şekilde.Barinakla baş olmaz, bir kopek yilda 10 tane yavru yapabilir, dedigim yerlerde kısırlaştırılıp küpe takılıyor. Köpekler sokaklarda yatıyor ama kimseye dönüp bakmıyor. Avrupada bir çok ulke bu konuda örnek alınacak bir şey değil, sokak hayvanlarını itlaf ederek bitirmişler. Tarihlerinde de Avrupada kedileri oldurdukleri için şehirlerini fare basıyor ve salgın hastalıklar mafediyor biliyorsunuz. Hayvanların sokakta gezmeler için güzel bir şey ama bakımları yapılmalı .

Belediyeler kötü davranıyorsa onları aramak bir çare değil.
En azından kısırlaştırılsa.
Bu kış en az 5 köpek yavruladı burada,her birinde 10 tane yavru var abartısız,pek de tatlışlar ama büyüyorlar dağılıyorlar işte.

Belediyeler kısırlaştırmak zorunda bizim buralarda hiç görmüyoruz yavru köpek. Belediyeyi arayın alıp kısırlaştırıp geri yerine bırakmak zorundalar. Korkunuzu onlara mama vererek aşabilirsiniz. Mama verdikçe siz kuyruk sallaya sallaya gelecektir :)

Benim buyuk fobim evimin etrafindada bazen cete gibi grup halindeler
Hayvanlari seviyorum kesinlikle onlara zarar vermem ama saldirmadiklari surece
Az once haberlerde 12 yasindaki cocugun zincirsiz pitbull la 40 dk bogustugunun kopegin sahipleri ise kendini dukkana kitlemis kimse cocuga yardim etmemis
Cocugun bacagi kesilecekmis galiba bi cok yeri paramparca
Benim cocuklariminda basina gelebilir bu elimizde olan bisede degil malesef yeteri kadar onlemde alinmiyorki karsimiza cikiyorlar bu kopek kovucular nedir ise yariyormu bilginiz varmi

Şöyle anlatayım belki biraz rahatlarsınız. Evet o çocuğa bende çok çok üzüldüm allah yardımcısı olsun ama muhtemelen çocuk köpeğe sataşmıştır. Çünkü bazı anneler görüyorum köpeğe taş at diyor kuyruğunu çektiriyor tekme attırıyor hayvanlar da kendilerini korumak için saldırıyor. Eğer çocuk satşmamışsa da köpeğin sahibi köpeği vahşi yetiştirmiştir hepimizin bildiği gibi dünyada ki EN VAHŞİ YARATIK İNSANOĞLU.

Eşinizle birlikte bir çuval mama alın o çeteyi:) beslemeye çıkın hergün bir kaç gün sonra hepsi size kuruk sallayarak gelecektir hatta sizi koruyacaktır. Hem korkunuzu yenmiş olursunuz hemde eğer tehdit olarak görüyorsanız bu ortadan kalkmış olur. Umarım korkunuzu yenebilirsiniz...

Bu dünyada Çocuk ve Hayvanlar kadar masum hiçbir şey yok :KK200::KK200:

Hayvanseverlerden nefret eden bir hayvan asigi olarak kopeklerden cok korkuyordum, yillarca mucadele etmemin sonucunda yendim korkumu.. ama gozumle gordugum olaylar oldugundan dolayi “kopekler durduk yere saldirmaz”, “pitpull nadir saldirir” tarzinda ki yorumlara katilmiyorum.. istanbul da benim on metre onumde kendi kendine giden cocugu sokak kopekleri durduk yere saldirip parcaladi.. eger biraz hizli yuruyor olsam beni de parcalarlardi.. yani gormesem bir sey yapti derdim cocuk o derece kotu saldirdilar..
amerika da da sessiz sakin kapinin onunde uyuyan kediyi iki pitpull parca pincik etti.. daha kendisini zor tasiyan 30 kiloluk sahibi de engel falan olamadi.. ha bence burada parcalanmasi gereken tuy siklet sahibi, o ayri..

Bu hayvanlari agizlik takmadan dolastiran sahiplerine ciddi ceza kesilmeli, uyarilara dikkat edilmezse ellerinden alinmali bu kadar basit.. sokak kopekleri konusunda da barinaklar les, kimse elini cebine atmadigi icin korka korka yasayacagiz hanimlar, Turkiye burasi Isvec degil..

Bizim mahallede de köpek çetesi var. Normalde çok tatlı olan minnaş köpekler hava kararıp birlik olunca hirlaya hirlaya yürüyorlar.
Ben korkmuyorum ama,onlari görmemiş gibi,asla göz temasi kurmadan dik bir şekilde yürüyorum . Eğer bana musallat olurlarsa da yere çöküp (ben dusman degilim) sakin sakin konuşmayı, çantamı karıştırıp kedi maması poşetini uzağa atmayı düşünüyorum. Benim acil eylem planım bu yani :))
Onlara da yazık ya, bazen görünce tepeden tavuk tavuk atmak istiyorum ama iki parça tavuk için birbirlerine zarar verirler diye korkuyorum .

*Belediyeyi arayabilirsiniz. Alıp kisirlastirip aşilayip kulağına küpe takip aynı mahalleye birakiyorlar . Küpeli köpekten de korkmaniza kesinlikle gerek yok

Ben köpeklerden korkmuyorum ama pitbulldan çok korkuyorum. Fakat bir kaç kere yanımdan tasmasız sahipsiz pitbull geçti hiçbir şey yapmadı :)
Ama çok korkmuştum :) onun dışında hiçbir şeyle karşılaşmadım ama bazıları bilerek saldırgan yetiştiriyorlar bundan zevk alıyorlar. Yazık o hayvanlara da.
Biber gazı en mantıklı çözüm sanırım. Size saldırırsa mecbur kalıp sıkarsınız.

Canım hani diyorum ya olabilir ben zaten konu sahibi için şunu dedim korkuyorum böyle saldırırsa diye yani saldırgan olan hayvan haber edilmeli. Normal olan değil bakın mesajımın sonunda ne yazmışım oraya.
Normalde türkiye de yasak olan hayvanlar var pitbul gibi saldırgan oldukları için belediyeye haber verin eğer böyle bir köpek görürseniz.
Ben buraya takıldım. Oyuzdn

bizim mahallede de var sürü halinde geziyorlar ve takp ediyirlar
bi iki metre arkamizdan evimize kadar gelirler ben cok korkarim kopeklerden ama cocuklarim korkmasin diye belli etmem
arada yemek falan götürurum ondanmidir bilmiyorum ama bize hic saldirmadilar

Ben buraya takıldım. Oyuzdn
Yani ben telef etsinler diye haber ver demedim en azından bu köpeklerin o vahşi insanların elinden alınması için belediye devreye girebilir diye düşündüm.

Normalde hiç belediyeyi arayıp şu köpekleri alın diye aramadım aramam da. Ama işte pitbul gibi maalesef canavarlastirilan köpekler görsem can havliyle arardım belki.

Tekrar diyorum canım bu köpeklere bu eziyeti yapıp işkence edip saldırgan olmalarına sebep olanları atacaksın eserinin önüne canlı canlı görecekler yaptıkları vahşeti.

Şok cihazının sesinden kaçıyorlar .Hicbir zarar vermenize yada dokundurmanıza bile gerek yok .
Hayvanlar kaçıyor sesinden ama insan manyakları ne yapacağız bende onu bilmiyorum..

Yani ben telef etsinler diye haber ver demedim en azından bu köpeklerin o vahşi insanların elinden alınması için belediye devreye girebilir diye düşündüm.

Normalde hiç belediyeyi arayıp şu köpekleri alın diye aramadım aramam da. Ama işte pitbul gibi maalesef canavarlastirilan köpekler görsem can havliyle arardım belki.

Tekrar diyorum canım bu köpeklere bu eziyeti yapıp işkence edip saldırgan olmalarına sebep olanları atacaksın eserinin önüne canlı canlı görecekler yaptıkları vahşeti.
Evet seni anlıyorum amacın da gayet iyi fakat belediye bu konuda çözüm değil çözüm şimdi hayvanseverler. Bi ihbar ediyosun resim çekip sayfaya atıyorsun iş köpeği çalmaya kadar gidiyor ve yapiliyorda. Çokta güzel yerlere yuvalandiriliyorlar. Hayvanlari gerçekten seven çok güzel insanlar var belediye en en en son çare

Evet yetiştiren cani de bitiyor iş.
Geçenlerde 4 kiloluk minik köpeğim pitbulla saldırdı. Saldırdı derken hayvanın kafasında hiç susmadan havlayıp diş gösterdi. Ben bizimkini alana kadar pitbull korkup köşeye saklandı. Öyle güzel yetiştirilmiş ki :KK200:
Gel dedim koşa koşa kucağıma atladı nasıl sevdirdi kendini.
Bizim insanları eğitmemiz lazım :110:

Ağzım açık okudum bende.. Sözde hayvanseverlik dedikleri bu sanırım !!!

Ben şaşırıyorum hiç sokak köpeğinin saldırdığına şahit olmadım.
Arabalara filan koşuyorlar onun dışında bir saldırganlık vs şahit olmadım. Tam tersi dediğim gibi öyle mahçup bakıyorlar ki insanın gözünün içine.

Evet yetiştiren cani de bitiyor iş.
Geçenlerde 4 kiloluk minik köpeğim pitbulla saldırdı. Saldırdı derken hayvanın kafasında hiç susmadan havlayıp diş gösterdi. Ben bizimkini alana kadar pitbull korkup köşeye saklandı. Öyle güzel yetiştirilmiş ki :KK200:
Gel dedim koşa koşa kucağıma atladı nasıl sevdirdi kendini.
Bizim insanları eğitmemiz lazım :110:
Aynen öyle hatta bir video izledim sabah bir adam var 3 4 aylik torununu dövüyormuş gibi yapıyor evin köpeği nasıl yatıyor bebeğin üstüne görseniz içiniz erir sonra adam eline alıyor terliği tekrar bebeğe vuracakmış gibi yapıyor bu sefer köpek elinde ki terliği almaya çalışıyor. Böyle içgüdüsel koruması olan hayvanları vahsilestiren pislik mahluklar var onları asıl telef edecek belediye toplayıp tikicak 1 metre kare kafese çünkü onlar onu hakediyo.

Evet seni anlıyorum amacın da gayet iyi fakat belediye bu konuda çözüm değil çözüm şimdi hayvanseverler. Bi ihbar ediyosun resim çekip sayfaya atıyorsun iş köpeği çalmaya kadar gidiyor ve yapiliyorda. Çokta güzel yerlere yuvalandiriliyorlar. Hayvanlari gerçekten seven çok güzel insanlar var belediye en en en son çare
Yani evet haklısın ben hiç saldırıya uğramadım ama aklımda olacak hayvansever sitelerine bildireceğim çünkü bilmiyordum yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim ❤

eşim anlattı ankarada ortalıkta hiç kımse yokken sapa bır yermiş.kadındada çocuk varmış kopek sadece çocuğa saldırmış kadını gtmış kurtarmaya ama kopek bırakmamış en sonunda taksı durmuş oyle kurtarmışlar.bırde ben aşırı korkuyorum gum gum atar kalbım.oncesınde koca koca buyuk beyaz kopek surusunun içinden gecerdım yanından gecerdım.sağolsun bırı(erkek) sen nasıl gecıyosun o kopeklerın yanından bırde kış ayı bızı yıyordu az kalsın dedıkten sonra daha da olumune korkuyorum.olursem kopek korkuma olurum kalp krızınden .10 metre uzaktakı kopeği gorsem yolumu değiştiririm ne kadar yol katetmiş olsamda geri donerım .kovucular cidden işe yarıyorsa alırım bende.

Back
X