köpek!

Hayatım boyunca hep köpeğimiz oldu hep köpek baktım şu anda da 4 tane köpeğimiz var :) Ama inanın sahipli bağlı köpeklerden ben de bir tırsarım. Sahipsiz sokak köpekleri inanın zararsız. Onlar açlar bir yudum ekmek için yanınıza sokuluyorlar, ama Bağlı veya bahçe içindeki köpekler, sahipli köpekler bir yere tıkldığı için veya koruma içgüdüsüne sahip olduğu için yabancılara havlarlar.

Bu konuda okuduğum en iyi yorum diyeyim.

Kendimce hayvanseverim. Evimdeki ekmek kırıntılarıyla karınca besler, büyük parçaları hep kedi köpeğe ayırırım. Korkmamda kedi, köpekten vs den.

Arkadaşımda hayvansever, hemde yolda gördüğü köpeklerin kenelerini ayıklayacak, onları öpecek kadar.

Bende kediyle köpekle konuşurum (yine peşime mi takıldın vs gibisinden) ama elleyip sevmem.

Baktığın vakit ikimizde hayvanseveriz ama sevgimizden öte tarzlarımız farklı.

Yani herkes farklı, herkesi olduğu gibi kabul etsek ne olur ? Korkarım diyenin korkusuna saygı duysak, severim diyenin sevgisine. Aaaa ne var bunda korkacak demesek.

Korkunun bir tanımı olsaydı adı fobi olmazdı.

Son düzenleme:
Aaaa oda bi canlı lütfenn, korkmak çok ayıp :D
Bu arada bizimde köpeğimiz vardı, kardeşim balkonda bakıyordu, ve ben çok korkmama rağmen yemek verirdim ödüller verrdim ama korkardım işte.. Sevmemekle ilgisi yok sorgulanamaz bişey bu.

bencede sorgulanamaz bişey tıpta bile adı olan bişeyi
buradaki arakdaşlarımız inkar etmekte ısrarcı...:20:

Bu konuda daha öncede yorum yapmıştım. Yine tutamadım kendimi. Ne var korkacakk demesi çok kolay değil mi ?

Ama biri size Ne var onda sevilecek ? diye bir soru sorsa.. Kıyametler kopar

Neden korktuğum hayvanla arkadaş olmam gerekiyor ki? siz korktuğunuz insanlarla arkadaş oluyor musunuz? :) Ne saçma yahu.. Kız korkuyorum demiş, kaldı ki sevmeyedebilir.. Her sevmeyeni düşman ilan etmek de neyin nesi? ben yılan sevmem, hadi bakalım ne olacak? sokak köpeklerinden de korkarım, birşey yapmaz diyenlere de sevgilerimi iletiyorum :) 1 yıl önce kendi halinde yolunda giden gence 5 sokak köpeği saldırdı hepimizin önünde.. çocuk kan içinde kaldı 5 dakikada.. o günden beri nerede bir sokak köpeği görsem girer bir dükkana köpeğin gitmesini beklerim.. hayvanların özgürlüğünü savunmak için insanların özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz, hangi hakla? yaşadığım yerde tasmasız kedi-köpek gezdiremezsiniz.. sahibi başında bile olsa!!!!!! şikayet edilirse alırlar sahibinin elinden.. doğal olarak insanlar birbirlerine saygı duymak zorunda kalırlar..

arkadaşım eğer uyardığın halde hala ciddiye almıyorsa yetkililere haber ver.. Hayvanlardan önce insanları eğitsek problem kalmayacak..

Son düzenleme:
Dünyada korkulacak varlıklar masum hayvanlar değil, nankör, kinci, dolandırıcı, şiddete eğilimli bazı insanlardır. 5 köpeğin bir çocuğa saldırdığına inanmıyorum çünkü öyle olsaydı parçası bile kalmazdı. Bu tip uyduruk hikayeler hayvan düşmanlarının ve hayvanları yok etmeye çalışan belediyelerin safsatasıdır.Her canlının dünyaya geliş amacı vardır ve en az bizim kadar bizimle yaşama hakları vardır. Fobiniz varsa şikayet ederek kavga ederek değil, onlardan zarar gelmeyeceğine inanarak yenebilirsiniz. Değil sahipli köpek sokak köpeklerine bile yaklaşmasını bilirseniz onca aşağılanmalarına rağmen sevgi dolu gözlerini görürsünüz. %1 sevgi verseniz %100 olarak geri dönecektir. Onlarsız bir dünya düşünemiyorum. Sevmeyenlere bir şey demiyorum böyle bir zorunluluk yok ama hor görenlerin kalbine Allah merhamet duygusu versin diyorum.

Dünyada korkulacak varlıklar masum hayvanlar değil, nankör, kinci, dolandırıcı, şiddete eğilimli bazı insanlardır. 5 köpeğin bir çocuğa saldırdığına inanmıyorum çünkü öyle olsaydı parçası bile kalmazdı. Bu tip uyduruk hikayeler hayvan düşmanlarının ve hayvanları yok etmeye çalışan belediyelerin safsatasıdır.Her canlının dünyaya geliş amacı vardır ve en az bizim kadar bizimle yaşama hakları vardır. Fobiniz varsa şikayet ederek kavga ederek değil, onlardan zarar gelmeyeceğine inanarak yenebilirsiniz. Değil sahipli köpek sokak köpeklerine bile yaklaşmasını bilirseniz onca aşağılanmalarına rağmen sevgi dolu gözlerini görürsünüz. %1 sevgi verseniz %100 olarak geri dönecektir. Onlarsız bir dünya düşünemiyorum. Sevmeyenlere bir şey demiyorum böyle bir zorunluluk yok ama hor görenlerin kalbine Allah merhamet duygusu versin diyorum.

Amin cümlemize.. bende insanlara biraz güvenmenizi rica ediyorum.. belediye falan değil ben şahit oldum sevgili arkadaşım, burada sizlere de yalan borcum oldugunu düşünmüyorum :) saldıranlar kurt değil köpek, çocuğu yemediler.. siz hayvanları karıştırıyor olmayasınız, zira köpekler adam yemez, parçalar.. onlar da tam öyle yaptı, parçaladı.. naçizane tavsiyem sahip olamayacağınız hayvanı sahiplenip ne siz günaha girin ne de fobi sahiplerini günaha sokun :34:

köpekleri çok severim. hele sokak köpeklerini. o yüzlerdeki masum ifade o yalnızlık beni mahveder.
köpekler saldırmaz diyenlere bir örnekte ben vermek istedim. ha bunu yaşadım ben. yaşadığım halde yine severim onları. neden bunu yaptılar bilemem belkide bir şey rahatdsız etti .
bir gün elimde bir torba ve askılı çantamla yürüyordum. orada boş bir arazi vardır. oradan caddeye çıkarsınız. kestirmedir. bu suadiyede oldu. şimdi o arazide otlar var. baktıım. köpekler 6 7 tane uzanmışlar dinleniyorlar.. kimi uyukluyor. bende 1 metre yanlarından geçtim ki geçmez olaydım. hepsi birden saldırdı bana. elimdeki torba ve çantayla kendimi korumaya çalıştım. etrafımda dönüyorlar. bende bir o yana bir buya çantamla onları yaklaştırmamaya çalışıyorum. bir yaşlı teyze o ara bağırıyor. yetişin kızı parçalayacaklar diye.. neyse kaç dak. geçti bilemem bir havlama duydum. birden bir samoyed atıldı bir kaç kere 3 lü gruba bir hav diğer 3 lü gruba bir hav dedi.. önüme geldi. ve bunlar onu dinleyip geri çekildiler..samoyedin sahibi kadın koşarak geldi. yaşlı kadında.. onu çok sık görürdüm buralarda sahibiyle. müthiş güzel bir köpek. dedim köpeğiniz hayatımı kurtardı.. dediki onların arkadaşı. onlarla burada arkadaşlık yapar. yani şunu söyleyeyim belki benim yanılarından geçmem onlara saldırı gibi geldi. bilemem. ama dikkat etmekte yarar var. yinede köpekleri severim. yinede onlardan korkmam.. bunu yaşamış olsamda...

Son düzenleme:
Amin cümlemize.. bende insanlara biraz güvenmenizi rica ediyorum.. belediye falan değil ben şahit oldum sevgili arkadaşım, burada sizlere de yalan borcum oldugunu düşünmüyorum :) saldıranlar kurt değil köpek, çocuğu yemediler.. siz hayvanları karıştırıyor olmayasınız, zira köpekler adam yemez, parçalar.. onlar da tam öyle yaptı, parçaladı.. naçizane tavsiyem sahip olamayacağınız hayvanı sahiplenip ne siz günaha girin ne de fobi sahiplerini günaha sokun :34:

İnsanların tümü demedim dikkat ederseniz sayın office bazı insanlar dedim. Köpekler yediler diye bir söylemim olmadı zaten parçalarlardı dedim ama mutlaka eziyet etmiştir ve çaresizlikten savunmak zorunda kalmışlardır başka türlüsüne inanmıyorum. Biz onlarla bildim bileli gayet güzel anlaşıyoruz yaklşamasını bilen herkes de anlaşır. Fobi sahiplerine de her fobide olduğu gibi üzerine gitmeden yenilmeyeceğini vurguladım. Psikoloğa da gitseler aynı öneriyi yapacaktır. Köpek fobisinde ailelerin önemi büyük. Dikkat ederseniz anne korkuyorsa çocuk da korkuyor. Öğrenilmiş fobi. O halde sizlere düşen ne yapayım korkuyorum çocuğum da korksun diyeceğinize onlara hiç olmazsa korkmamayı öğretin bir zahmet. Size değil tüm fobim var diyene bu önerim.

şu cümleden sonra ne yazsam ne desem boş..kediciğimi anlattım diye dehşete kapıldınız öyle mi? bundan sonra tutmayın kendinizi.

iyi günler..

YOK ARTIK! cidden o lafı kendi üstünüze mi alındınız? kediyi nerden çıkardınııııııız, size yönelik olduğunu nerden çıkardınız?
cidden bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz ama boşu boşuna, istediği yere çekiyor insan.
merakınızı gidereyim, dün akşam dediğim önceki akşam oluyor, o yazılanlar hani dedim ya hayvana şöyle yap böyle yap diye vicdansız akıl verenlere yönelikti. kendimi de iyi tutmuşum dediğim, öyle insanlara yine kibar yazmışım anlamındaydı.

Konu sahibi arkadaşa çok yüklenenler sanırım köpekleri sevdikleri kadar insanları sevmiyorlar.Ayrıca köpeklerden korkmayan arkadaşlarda hiçbir şeyden korkmuyorlar sanırım.

Bende köpeklerden korkmam ama yılanlardan çok korkarım.E evinde yılan besleyen,onlardan korkmayanlarda var.O zaman yılan severlerde bana tepki göstersin.

Korkulan şeyler için kişiye niye korkuyorsun denilemez,kimisi köpekten korkar kimisi karanlıktan kimisi başka şeylerden.Bu psikolojiktir niyenler o zaman herkes psikologların önünde kuyruk oluştursun çünkü herkesin bir korkusu vardır.

Konu sahibi arkadaşım belediye hariç heryere başvurabilirsin.Belediye ekipleri çözüm olarak zehirlemeyi seçiyor maalesef.Hayvan hakları derneğine şikayet edersen olay tatlıya bağlanacaktır.

İnsanlar neden size uyduruk hikayeler anlatsın ki ? Ne zoru var yani ? Onların yaşama hakkı tabi ki bizim kadar. Ama birbirimizi rahatsız etmediğimiz sürece. Köpek rahatsız olunca insan suçlu, insan rahatsız olunca yine insan suçlu..

Ya gerçekten şaşırıyorum böyle konuşmalara. Bu tarz at gözlüklü hayvanseverler, insan sevmeyi de öğrenin bence.

Son düzenleme:
Annem olsa zehirlerdi.Ben olsam sahibi tınlamıyorsa sahibiyle münakaşaya girerdim, tasmasız salmaması konusunda. Olmadı zabıtaya haber verirdim. Ya sahibine ceza kesmeleri ya da ikaz etmeleri yönünde.
:53::53:
herkes sizin gibi olmayabilir,
köpek sahibide sizin düşüncenizde, bişey yapmıyor diyor,
ama köpek gelip boyuna kadar atlıyor, korkmak da mı yasak..
Elbettek korkmak yasak değil, şuan kucağımda dünyanın, en ürkütücü , korkunç, ve saldırgan köpeği yatıyor, ama inan okadar seversinki tanışsan, her köpek sahibi için yaşar, bir kemik bir kab mama alsam 5 tlye inan sana tapar :29:

bugün jandarma geldi kapısına,
ama kadın kimseye zarar vermedi dedi,uyardı gittiler, ceza kesilmedi,
illa birini ısırması mı lazım anlamıyorum,
hayvanseverseniz, o zaman iyice bağlayın, bişey diyecek halimiz yok,
ama gelip benim önüme çıkıyorsa bu köpek ürküyorsam yapacak bişeyim yok öyle mi ,
ne dünya bu be,

Tasmasıs süs köpekleri salınır sadece ebnim gözümde. onlarr zararsızdır , ama ne tür ne cins bir köpek bilemedimki bukadar korkma öncee petshoptan sadece 2 tl ye bile incecik kemikler var al 1 tane merhabade köpeğe git bak sana ne aldım dee ver. Sonuçta kadının bahçesi varsa salar köpeğini ama bahçeli değilse salamaz.

e heralde bir şey yapmış olması lazım, şaka mı bu?

O zaman ben de jooker adlı üyeden şikayetçi olayım, hayvanı zehirlemeyi düşündüğü için ceza alsın?
Ki ortada ısıran, zarar veren bir köpek yok. Aksine sosyal bir hayvan var. İnsan her zaman daha tehlikeli.

Ben olsam ne yapardım biliyor musun?

Köpekle arkadaş olurdum. Bi' pres kemiğe bakar. Belki böylece hayvan korkunu da yenersin, çünkü psikolojik bir sorun bu.

Hadi bu köpek sahipli diye rahatsızlık duyuyorsunuz, diyelim bu bir sokak köpeği. O zaman ne yapacaktınız?

Lütfen bu sokaklar sadece insanlarınmış gibi davranmayın, hayvan korkunuzu yenin.

Bu arada, tasmasız köpek gezdirmek yasaktır. Dilerseniz dava açabilirsiniz. Bu davalardan da herhangi bir sonuç elde eden duymadım.
:46::46::46::ssz::ssz::ssz::ssz:

İnsanların tümü demedim dikkat ederseniz sayın office bazı insanlar dedim. Köpekler yediler diye bir söylemim olmadı zaten parçalarlardı dedim ama mutlaka eziyet etmiştir ve çaresizlikten savunmak zorunda kalmışlardır başka türlüsüne inanmıyorum. Biz onlarla bildim bileli gayet güzel anlaşıyoruz yaklşamasını bilen herkes de anlaşır. Fobi sahiplerine de her fobide olduğu gibi üzerine gitmeden yenilmeyeceğini vurguladım. Psikoloğa da gitseler aynı öneriyi yapacaktır. Köpek fobisinde ailelerin önemi büyük. Dikkat ederseniz anne korkuyorsa çocuk da korkuyor. Öğrenilmiş fobi. O halde sizlere düşen ne yapayım korkuyorum çocuğum da korksun diyeceğinize onlara hiç olmazsa korkmamayı öğretin bir zahmet. Size değil tüm fobim var diyene bu önerim.

Arkadasim soylediklerinde haklisin ama sunu merak ettiim 5 kopegin saldirisina ugrayan cocugun eziyet ettigi kanisia nereden vardiniz merak ettim ha bazi insanlar vardir. Eziyet eden o konuda haklisniz bende kizarim bende kac sefer saldirya ugradim hepside evcil kopeklerdi simdi ben onlara eziyet mi ettim hayir ben bu konuda kopegi degil sahiplerini sucluyorum tabi ama sahiplerini de bizleri suclamasini dogru bulmuyorum.kardesim antreman cikisi 2 adet evcil kopegin saldirisina ugradi sahibi kardesimi sucladi benim kardesim kopeklerden korkmaz aksine cok sever inanin sokak kopeklerini yanindan rahat geciyoruz kardesim hicbir hayvana eziyet etmez ama sahibinin suclamasini doguru bulmuyorum

Son düzenleme:
İnsanlar neden size uyduruk hikayeler anlatsın ki ? Ne zoru var yani ? Onların yaşama hakkı tabi ki bizim kadar. Ama birbirimizi rahatsız etmediğimiz sürece. Köpek rahatsız olunca insan suçlu, insan rahatsız olunca yine insan suçlu..

Ya gerçekten şaşırıyorum böyle konuşmalara. Bu tarz at gözlüklü hayvanseverler, insan sevmeyi de öğrenin bence.
örneğin ben.. benimkii uyduruk değildi ve bu köpeklerle ilk defa karşılaştım. ayrıca köpeklerdende korkmam ve çok severim üstelik.

Bu konuda daha öncede yorum yapmıştım. Yine tutamadım kendimi. Ne var korkacakk demesi çok kolay değil mi ?

Ama biri size Ne var onda sevilecek ? diye bir soru sorsa.. Kıyametler kopar

Korkacak psikopat hayvan sahipleri var sevilecek ise, masumiyeti, karşılıksız sevişi, asla yalan söylemeyişi, eğer sahibi İNSAN ise kimseye zarar vermeyişi, bir tehlke durumunda canını ortaya atışı, ona kızılsa dahi sevmekten asla vazgeçmeyişi vs vs vs var. Yani sizin gibilerde olmayan şeyler, ha bende yani hayvanseverlerde var mı tabii ki bir köpek kadar karşılıksız değil ama en azından anlamış durumdayız... İşte sevilecek bunlar var onda... Bazılarının anlayamadan öleceği ...

Konu sahibi arkadaşım yapılması gereken herşey söylendi bence dost olmayı dene baktın olmuyor sahibini uyar bu sayede köpeği de tehlikelerden korumuş olursun...

Zira sokakta daha çok onun için tehlike var...

Son düzenleme:
:53::53:

Elbettek korkmak yasak değil, şuan kucağımda dünyanın, en ürkütücü , korkunç, ve saldırgan köpeği yatıyor, ama inan okadar seversinki tanışsan, her köpek sahibi için yaşar, bir kemik bir kab mama alsam 5 tlye inan sana tapar :29:

Aynen öyle İNSAN sahipli bir dobermanın kediden farkı yoktur...

Tasmasıs süs köpekleri salınır sadece ebnim gözümde. onlarr zararsızdır , ama ne tür ne cins bir köpek bilemedimki bukadar korkma öncee petshoptan sadece 2 tl ye bile incecik kemikler var al 1 tane merhabade köpeğe git bak sana ne aldım dee ver. Sonuçta kadının bahçesi varsa salar köpeğini ama bahçeli değilse salamaz.

Ama bu yanlış işte asıl bazı cins süs köpeklerinden korkmak lazım... En psikopatları aralarında bazı cinsler:27::1::1:

İnsanları sevmediğimizi nerden biliyorsunuz. Hayvan seviyorsan insan sevmeyeceksin diye bir kanun mu var.
Tam tersi bir insanda hayvan sevgisi varsa insanları zaten seviyordur çünkü kalbinde sevgi ve merhamet duygusu vardır.
Ama ben bütün hayvanları seviyorum diyebiliyorum da bütün insanları seviyorum diyemem. Bütün insanları seviyorum diyen de yalan söyler.
Ben de sizin konuşmalarınıza şaşıyorum. Evet hikayelerin %99 u hayvan düşmanları tarafından uydurulmuştur.
Allahın yarattığı canlılardan rahatsız oluyorsanız söylenecek bir şey yok.

gercekten anlamıyorum ya bi hayvanla ilgili konu acılıyo korkusu var diye siz gelip dısarda ne psikopatlar var onlardan korkun diyorsunuz.
Onlardan korkulmadıgını nerden cıkardınız ve bu benzetme neden???onlarla burun buruna gelmiyoruz.Allahta getirmesin.Öle bi durumda zaten yolumuzu değiştirmeye cabalarız.
konu sahibi arkadasın bi fobisi var.buna neden saygı duyulmuyo?bende köpekleri ve hayvanları severim.
Ama birinin korkusu var diye git yen o korkuyu demem.Yenebilse zaten fobisi kalmaz. bogalar vs için tepkiler veriliyo diyen arkadas,ben hiç haberlerde bununla ilgili mansetler görmedim.
Hatta toplumumuzdan sırf merak için izlemeye bile giden var oraya. Acun firarda programında bile gösterilmişti bunlar. lütfen konuları saptırıp durmayın.
Hayvan sevmek ayrı bişi.dediğim gibi bende cok severim ama korkanada saygı duyarım. Biz insanlarımızı sevmekten aciziz zaten.sevsek zaten toplum bu halde olmaz.

Aynen öyle İNSAN sahipli bir dobermanın kediden farkı yoktur...

Ama bu yanlış işte asıl bazı cins süs köpeklerinden korkmak lazım... En psikopatları aralarında bazı cinsler:27::1::1:
evet evet bende öyle düşünüyorum:9:

aynen öylee bebim o ebnim anne kuzu hep bacak aramda kucagımda :27:

Son düzenleme:
Korkacak psikopat hayvan sahipleri var sevilecek ise, masumiyeti, karşılıksız sevişi, asla yalan söylemeyişi, eğer sahibi İNSAN ise kimseye zarar vermeyişi, bir tehlke durumunda canını ortaya atışı, ona kızılsa dahi sevmekten asla vazgeçmeyişi vs vs vs var. Yani sizin gibilerde olmayan şeyler, ha bende yani hayvanseverlerde var mı tabii ki bir köpek kadar karşılıksız değil ama en azından anlamış durumdayız... İşte sevilecek bunlar var onda... Bazılarının anlayamadan öleceği ...

Konu sahibi arkadaşım yapılması gereken herşey söylendi bence dost olmayı dene baktın olmuyor sahibini uyar bu sayede köpeği de tehlikelerden korumuş olursun...

Zira sokakta daha çok onun için tehlike var...

Sizin gibilerde olmayan şeyler derken ?

Beni tanıyor musunuz ? Daha önceki mesajlarımda da köpeğimiz olduğunu söylemiştim. Emin olun ki sizden daha hayvanseverimdir. Aynı zamanda insan sever.

Back
X