ben de karşımdakileri bilgi sahibi zannetmiştim, bilgi sahibi olmalarına rağmen böyle vicdansız şeyler yazabiliyorlar diye çok üzülmüştüm, meğer bilgisizlermiş yahu!
hayvan severlik sizin bu saydığınız tavukmuş danaymış vs, kimseler yemesin, yenmesin demek değildir. VEGAN olan insanlar yapar bunu, ne et-balık-tavuk, ne de herhangi bir hayvansal gıda tüketirler (süt, peynir, yumurta vs yemezler) bu kişilere vegan denir, hayvan sever değil.
hayvan sever ile veganın ortak özelliği ise, hayvanların zevk için (avlanma), kürkü, dişleri için (tilkiler, filler gibi), ya da işte böyle birileri korktuğu için öldürülmelerine karşı çıkmalarıdır. ha kafanızı yormayın, yasamhakkinasaygi.com sitesine girerseniz, ki üyesi olduğum nice siteden birisidir, filinden yunusuna, maymunundan kedilere köpeklere kadar bir çok hayvan için çırpınıldığını, TC numaraları ile imzalar atıldığını görürsünüz. siz hiç kendinizden başka bir canlı için TC numaranızı dağıttınız mı sağa sola? ben çok yaptım/yapıyorum/yapıcam. sahte hayvan severlikle itham ettiğiniz kişileri tanımıyorsunuz bile, ama ahkam kesmeye gelince maşallah.
ayrıca köpekleri insanlara benziyor diye yakınlık duymuyoruz, insana benzemiyor diye yakınlık duyuyoruz!!! köpeklere olan düşmanlığınız neden gelmektedir acaba? yoksa siz "ya köpeğin ya ben" gibi bir şey dediniz sevgilinize köpeğini mi tercih etti? buna benzer bir şey olmuş olması lazım, başka türlü böyle bir düşmanlığı anlayamam, konduramam.