Kopuklu kahve

mmelegim84

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
94
80
88
Nasil yapilir kizlar? Bir turlu beceremiyorum. Internetten puf noktalarini ogrendim ama istedigim gibi olmuyor. ustunden yarisi kopuk yarisindan kahve gorunuyor en fazla okadar oluyor. Isin Bilmedigim incelikleri nelerdir maharetli kk hatunlari

Ben suyun soğuk olmasına dikkat ediorum ve ocağa bıraktıktan sonra hiç karıştrmıorum gayet bol kopuklu oluor..tabi kahvenin kalitesi de onemli... Haa bu arada konunu yanlış yere açmışsın. Bu bi dert değil çunku

Kahve ve şeker tozlarını karıştırıp sonra su ekleyin. Pişerken fazla karıştırmayın. Ben kaşıkla köpük alıp bardağa koymuyorum ama yarısı boş duruyorsa kaşıkla eşit pay yapın köpüğü bardaklara sonra kahveyi dökün.

Ocaga koydugunda hiç karıştırma. Ocaga koymadan iyice karistir ocaga koy sonra kopurur zaten kopukleri al bardaklara koy sonra tekrar Ocaga koy kahveyi zaten hemen kapatirsin 1 taşım kadar.

1 fıncan soguk suya 1 tatlı kasıgı kahve orta sekerlıye 1 sekerlıye 2 kup seker koyup ıyıce karıstırıyorum
ıster elektrıklı ıster cezve farketmez bıdaha ıcıne hıc kasık vurmadan bı tasım kaynatıyorum
hemen kopugunu alıp 1 tasım yıne kaynatıyorum
fıncana yavasca kenardan aktarıyorum
benım hıc kopuksuz olmaz kahvem

Önce kahve şeker.
Sonra su ekle
Kısık ateste hiç karıştırma.

Puf nokta ocakta karıştırmamak ve atesı orta derecede tutmak.
Kısık atesde kopuk fazla olmuyor,yuksek atesde kahve suyla butunlesmıyor,o nedenle orta ates olmalı.

Ben pisirirken karistirmam. Ocaga koymadan iyice karistirirm seker erir sonra ocaga koyarim. Bakarim ustu kopurmeye baslar kopukleri alir fincana koyarim sonra kahveyi ustune dokerim. Bol kopuklu olur
Bende öyle yapıyorum neden olmuyor ki acaba

Ben suyun soğuk olmasına dikkat ediorum ve ocağa bıraktıktan sonra hiç karıştrmıorum gayet bol kopuklu oluor..tabi kahvenin kalitesi de onemli... Haa bu arada konunu yanlış yere açmışsın. Bu bi dert değil çunku
Canim eşime kahvemi begendiremeyince dert oldu:KK70:Bende soğuk suyla yapiyorum

Ocaga koydugunda hiç karıştırma. Ocaga koymadan iyice karistir ocaga koy sonra kopurur zaten kopukleri al bardaklara koy sonra tekrar Ocaga koy kahveyi zaten hemen kapatirsin 1 taşım kadar.
Aynen öyle yapıyorum canim

Back
X