Kopuklu kahve

Puf nokta ocakta karıştırmamak ve atesı orta derecede tutmak.
Kısık atesde kopuk fazla olmuyor,yuksek atesde kahve suyla butunlesmıyor,o nedenle orta ates olmalı.
Hmmm ben kısık ateşte yapıyordum birde oyle deneyeyim canim sagol

Kahveyimi az atıyorsun. Olmazsa elektrikli Cezve al köpük garanti olur.:KK53:
Ocakta yaparsan orta ateş olsun.
Bir fincan için bir tepeleme tatli kaşığı koyuyorum. Dediğin gibi elektrikli cezve alicam en sonunda

Bence deneme cok azicik attigim halde kahvenin butun tadini bozmustu.
Kahvenin puf noktasi soguk su:KK39: once kahve seker en son su
Evet soğuk suyla yapıyorum canim aynen yazdığın sırayla yinede yarı köpüklü oluyor. Acaba herkesin bildiği benden saklanan birşey mi var:KK70:

Evet soğuk suyla yapıyorum canim aynen yazdığın sırayla yinede yarı köpüklü oluyor. Acaba herkesin bildiği benden saklanan birşey mi var:KK70:
Var ama sana soyleyemeyizHoppa
Kahven mi bayat acaba degistir istersen. Kisik ateste karistirmadan pisir fokurdamaya baslayinca ustunden hafif karistir kopuk kopuk oluyor hemen.

kahve makinası her şekilde köpürtüyor.
ben evde cezve kullanıyorum uzun zamandır ve püf noktası kısık ateşte pişirmek hiç karıştırmadan...

şekeri ve suyu koy ocağa koymadan karıştır şeker suda iyice erisin iki çay kaşığı tepeleme kahveyi ekle. ocağın en küçük gözünde en kısık ayarda kabarana kadr pişir. sonra tek sferde fincana boşalt

Fazla karıştırmamak lazım, köpüğü kaçıyor.

kahvenin markası da çok önemlii.. şehrinizdeki en iyi kahveciyi bulun açıktan alın ..
ya da bimdekini deneyin bi ..

her fincana bi tepeleme tatlı kaşığı kahve bi kaşık şeker ...
iyive karıştır çooookkk kısık ateşte pişsin ...
kenarları fokurdayınca köpüğü al dağıt fncanlara ...
sonra bi defa da karıştırarak kaynat vefincanlara koy ....

Back
X