Kor Guvercin

Canım çay bardağına su koy ve gagasını içine sok farkettiğinde bak nasıl içicek su önemli mama sonrada verirsin gözü içinde doğal yontemler bilen arkadaşlar varmı yazsınlar birşeyler en azından kren sürsen canım veya teramicin gibi bir kremde daha iyi olur

Yavrusu belki gözleri daha acilmamistir. Floryada İstanbul veteriner kliniği var. Orayı ara istersen. Kuş veterineri onlar. Kuş Hastanesi diye arat yine çıkıyor. Bu arada marketten kavanoz bebek mamasi alabilirsin. Tavuklu veya sebzeli alabilirsin. enjektör ile bebek mamasına çekip Gagasina hafif tıklayıp yavaşça yedirebilirsin. Dikkat et akciğerlerde kaçmasın. 3n küçük boy enjektör kullanmanda fayda var. Geçmiş olsun. Eğer kör ise işin zor ama bi veteriner ile konuş bence.

Peki ne verebilirim ekmek disinda. Nasil biskuvi , zarari olmasin.

Umarim. Iyilessin birakicam aldigim yere.

Yok cnm bişey olmaz. Bildiğin bisküvi. Bebe bisküvisi de olur. Baska turlu yedıremezsın kursağına takılır. Petibörler de olur ez kaşıkla azcık su koy mama gibi yap. Biz böyle çok kuş kurtardık. Kendileri yemiyordu. Yavrularımızı da bu şekilde kurtardık.

Resim ekliycem ama cok karanlik cikiyor suan. Yarin gun isiginda ekleyebilirim.

guvercinize ne olur bilmiyorum.Dunya sizin gibi guzel insanlar sayesinde yasanilabilir ... Ben burdan vicdaninizi hissettim soylemek istedim...

Parasini vereyim bakmadi veterinerler. Ne kadar gaddarlar. Mikrop bulasiyormus. Kendileri mikrop.

O zaman ya iltihap kapmıştır ya da başka kuşlar mı didiklemiş acaba , tüh ya çok kötü

Bilmiyorum oyle demire carpti ucarken sonra gitti bi koseye girdi. Aldim getirdim.

Kizlar dediklerinizi yapicam guvercin icin dua edin. Yasasin da anasina gotureyim.

Gagasini soktu ama icemiyor . Onu da didikledi.

Konustum da tedavi etmiyorlar.

Tamam aldirayim onu da.

gözüne çay banyosu da olur

ama arkadaş gelince bir foto atın belki de daha küçüktür açılmamıştır gözü
Resim cok karanlik arkadaslar yarin tekrar denerim.

Eklentiler

• 20160917_191447.webp
    3,6 KB · Görüntüleme: 111
Çok karanlık ama güvercin belli oluyor , yazık nasıl sinmiş

Canım resmi gördüm yavruya benzettim
Zaten yavruysa yemeyi bilmez annesi ağızdan besliyor onları

Herkes senin gibi vicdanli olsa keşke
10yillik evliyim mutfak camimin önünde kuşların icmesi için suyum vardır yaz kış

Her gelen iyyyy kuşlara sumu koyuyorsun pisleyip giderler diyorlar
Hiç önemli değil eldiven takip siliyorum diyorum

Ins yavru kuş sağlığına kavusur

Kavanoz mamalari var ya bebekler icin. Onlari siringayla verebilirsiniz. Caya batirilmis pamukla da gozunu silin. İnsallah iyilesir

Hangi şehir ? Uyutma lütfen . Sen bakamazsan ömür boyu yük olursa ben bakarım beslerim . Farklı sehirdeyse nakil ücretini de karşılarim .

Kiz ondan kacinmiyorum da ben turkiyeye donmeyi dusunuyordum. Bu burada tek kalacak. Nasil birakicam baglandim gibi.

Cnm çarpmadan olmuştur o zedelenmiş yazık. Gün ışığında mutlaka çek. Bakalım yavru mu olduğuna ona göre bişeyler yaparız.

Evet evet yavru tam emin oldum. Gagasi siyah daha cunku.

Onlara pis diyen kendilerine baksin.
Bu hayvanlar pis ise bizim sucumuz.

Kavanoz mamalari var ya bebekler icin. Onlari siringayla verebilirsiniz. Caya batirilmis pamukla da gozunu silin. İnsallah iyilesir

Insallah bakalim.

Papagan yavrulari icin siringayla suyla karistirilan sivi bir mama yapiyordu birisi siringayla yediriyordu

Biskuvi verdim ekmek verdim siringayla.
Ayy inşallah iyileşir. .

Insallah oyle umuyorum.

Genel olarak yavru oldugu kesinlesti. Iki gozunu ekinezya cayiyla sildik. Bu cayin antibiyotik oldugu geldi aklima. Tesadufen de evde varmis.

Simdi tek gozu ortaya cikti zaten kabuk baglamis. Bakiyor oyle tatli tatli . Yarin resmini yukluycem. Uyuyor simdi.

Oteki gozde bi gelisme yok. Kor olabilir.

Simdi uyuyor. Cok hareketli baska bi sorunu yok.

Yalniz hala yavru. Gunde kac kere beslemek gerek. Biskuvi verdim. Bilemiyorum.

Kuslarla aram iyidir ama yavru kus daha once hic bakmadim.

Bir de ben simdi bundan nasil ayrilicam simdi onu dusunuyorum bencilce bi istek degil de. Malum guvercinler sevilmiyor. Disarida yemek bulur mu. Annesi sahip cikar mi . Kafamda bi suru soru var.

Onceligim iyilesmesi tabi ki.

Ilgilenen yazan herkese de tesekkurler. Elim ayagim titriyordu geldiginde.

Ne kadar güzel yürekli bir insansınız. Umarım yavrucak iyileşir. Bir gözünün açılmasına çok sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…