- 20 Ocak 2010
- 48.785
- 188.548
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi AklinYolu1
-
Rica ediyorum konu kapanmasin ya da tasinmasin cunku ne yapacagimi bilmiyorum. En azindan bi care bulana kadar.
Eve gelirken yavru bir guvercin buldum. Sanirim kor ya da iltihap kapmis. Bir kac veterineri aradim tedavi etmeyeceklerini soyleyip uyutucaklarini soylediler.
Daha once de bir guvercin goturmustum uyutulmustu. Goturdugume bin pisman olmustum.
Burada boyle oyle havadan veteriner yazmadan ilacta alamam.
Sorun suyla islatip ekmek vermeye calistim elimi didikliyor ama yemiyor.
Surekli didiklemeye calisiyor.
Suan sicak bir yere aldim ve uyuyor.
Veterinere goturmek demek oldurmek demek. Ben de kalsa yemedigi halde kurtulma sansi var mi? Keske almasaydim diyorum ama oyle de rahat edemezdim.
Simdi ben ne yapayim.
Peki ne verebilirim ekmek disinda. Nasil biskuvi , zarari olmasin.
Umarim. Iyilessin birakicam aldigim yere.
Anneannemin tavuklari vardi hasta olunca yemek yemezlerdi o kafasini tutar ben cay kasigiyla yem verirdim bir de ilac verirdik birkac gun beslerdik iyilesirdi. O sekilde deneyebilirsiniz bir de bence konuya fotograf ekleyin neden oldugunu anlayan cikabilir
guvercinize ne olur bilmiyorum.Dunya sizin gibi guzel insanlar sayesinde yasanilabilir ... Ben burdan vicdaninizi hissettim soylemek istedim...
O zaman ya iltihap kapmıştır ya da başka kuşlar mı didiklemiş acaba , tüh ya çok kötü
Canım çay bardağına su koy ve gagasını içine sok farkettiğinde bak nasıl içiceksu önemli mama sonrada verirsin gözü içinde doğal yontemler bilen arkadaşlar varmı yazsınlar birşeyler en azından kren sürsen canım veya teramicin gibi bir kremde daha iyi olur
Yavrusu belki gözleri daha acilmamistir. Floryada İstanbul veteriner kliniği var. Orayı ara istersen. Kuş veterineri onlar. Kuş Hastanesi diye arat yine çıkıyor. Bu arada marketten kavanoz bebek mamasi alabilirsin. Tavuklu veya sebzeli alabilirsin. enjektör ile bebek mamasına çekip Gagasina hafif tıklayıp yavaşça yedirebilirsin. Dikkat et akciğerlerde kaçmasın. 3n küçük boy enjektör kullanmanda fayda var. Geçmiş olsun. Eğer kör ise işin zor ama bi veteriner ile konuş bence.
Yok cnm bişey olmaz. Bildiğin bisküvi. Bebe bisküvisi de olur. Baska turlu yedıremezsın kursağına takılır. Petibörler de olur ez kaşıkla azcık su koy mama gibi yap. Biz böyle çok kuş kurtardık. Kendileri yemiyordu. Yavrularımızı da bu şekilde kurtardık.
Resim cok karanlik arkadaslar yarin tekrar denerim.gözüne çay banyosu da olur
ama arkadaş gelince bir foto atın belki de daha küçüktür açılmamıştır gözü
Resim ekliycem ama cok karanlik cikiyor suan. Yarin gun isiginda ekleyebilirim.
Parasini vereyim bakmadi veterinerler. Ne kadar gaddarlar. Mikrop bulasiyormus. Kendileri mikrop.
Bilmiyorum oyle demire carpti ucarken sonra gitti bi koseye girdi. Aldim getirdim.
Kizlar dediklerinizi yapicam guvercin icin dua edin. Yasasin da anasina gotureyim.
Gagasini soktu ama icemiyor . Onu da didikledi.
Konustum da tedavi etmiyorlar.
Tamam aldirayim onu da.
Resim cok karanlik arkadaslar yarin tekrar denerim.
Çok karanlık ama güvercin belli oluyor , yazık nasıl sinmiş
Cnm çarpmadan olmuştur o zedelenmiş yazık. Gün ışığında mutlaka çek. Bakalım yavru mu olduğuna ona göre bişeyler yaparız.Beceremedim simdi uzgunum de. Yarin gun isiginda tekrar denerim.
Farklı ülkede maalesef y.dışında kendisiHangi şehir ? Uyutma lütfen . Sen bakamazsan ömür boyu yük olursa ben bakarım beslerim . Farklı sehirdeyse nakil ücretini de karşılarim .
Hangi şehir ? Uyutma lütfen . Sen bakamazsan ömür boyu yük olursa ben bakarım beslerim . Farklı sehirdeyse nakil ücretini de karşılarim .
Cnm çarpmadan olmuştur o zedelenmiş yazık. Gün ışığında mutlaka çek. Bakalım yavru mu olduğuna ona göre bişeyler yaparız.
Canım resmi gördüm yavruya benzettim
Zaten yavruysa yemeyi bilmez annesi ağızdan besliyor onları
Herkes senin gibi vicdanli olsa keşke
10yillik evliyim mutfak camimin önünde kuşların icmesi için suyum vardır yaz kış
Her gelen iyyyy kuşlara sumu koyuyorsun pisleyip giderler diyorlar
Hiç önemli değil eldiven takip siliyorum diyorum
Ins yavru kuş sağlığına kavusur
Kavanoz mamalari var ya bebekler icin. Onlari siringayla verebilirsiniz. Caya batirilmis pamukla da gozunu silin. İnsallah iyilesir
Papagan yavrulari icin siringayla suyla karistirilan sivi bir mama yapiyordu birisi siringayla yediriyordu
Ayy inşallah iyileşir. .
Genel olarak yavru oldugu kesinlesti. Iki gozunu ekinezya cayiyla sildik. Bu cayin antibiyotik oldugu geldi aklima. Tesadufen de evde varmis.
Simdi tek gozu ortaya cikti zaten kabuk baglamis. Bakiyor oyle tatli tatli . Yarin resmini yukluycem. Uyuyor simdi.
Oteki gozde bi gelisme yok. Kor olabilir.
Simdi uyuyor. Cok hareketli baska bi sorunu yok.
Yalniz hala yavru. Gunde kac kere beslemek gerek. Biskuvi verdim. Bilemiyorum.
Kuslarla aram iyidir ama yavru kus daha once hic bakmadim.
Bir de ben simdi bundan nasil ayrilicam simdi onu dusunuyorum bencilce bi istek degil de. Malum guvercinler sevilmiyor. Disarida yemek bulur mu. Annesi sahip cikar mi . Kafamda bi suru soru var.
Onceligim iyilesmesi tabi ki.
Ilgilenen yazan herkese de tesekkurler. Elim ayagim titriyordu geldiginde.
Ne kadar güzel yürekli bir insansınız. Umarım yavrucak iyileşir. Bir gözünün açılmasına çok sevindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?