Koreli kıza Konya şoku

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
$koreli-turisti-korkutan-gasp-4250813.Jpeg

Türkiye'yi gezen Güney Koreli turist Şhanyu Vonk ile 1 Türk yolcunun çantasını, Konya’da otobüsün içinden çalan Nevzat A., polis tarafından yakalandı.


Koreli turisti korkutan gasp
Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi’ndeki Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Kayseri’den Antalya’ya giden yolcu otobüsü, Konya’da Terminalde mola verdi. Mola sırasında Türkiye’yi gezmek için 10 gün önce ülkeye giriş yapan 26 yaşındaki Güney Koreli Şhanyu Vonk ve yolculardan Azra Tomris Güreşçi, el çantalarını otobüsde bırakarak aşağıya indi. Bu durumu fırsat bilen 33 yaşındaki Nevzat A. otobüse binip, ik çantayı alarak kaçmaya başladı. Diğer yolcuların şüpheliyi görüp polise ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şüpheliyi kovalamaya başlayan polis, Şhanyu Vonk’un çantasını yaklaşık 500 metre ileride bir park içeresinde buldu. Şüpheli de izini kaybettirdi.

ÇANTASI BULUNUNCA SEVİNDİ

Çantası bulununca sevinen Şhanyu Vonk, kontrol ettiğinde her hangi bir eşyasının çalınmadığını saptadı. Vonk, daha sonra polis tarafından terminale bırakıldı.

Otogar içerisindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin otogara giriş yaptığı otomobilin plakasını belirledi. Mobese ve trafik görüntülerini inceleyip aracın gittiği bölgeyi tespit eden polis, hırsızlıktan 2 kaydı bulunan şüpheli Nevzat A.’yı içinde 2 bin lira değerinde altın takı bulunan Azra Tomris Güreşçi’nin çantasıyla yakaladı.

Gözaltına alınan Nevzat A.’nın Güney Koreli turistin çantasını içinde birşey olmadığını sanıp attığını söylediği öğrenildi. 2 gün öncede aynı yöntemle hırsızlık yaptığı belirlenen Nevzat A.’nın sorgulanması sürüyor. milliyet
 
X