Köri soslu tavuğun yanına

papillon01

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
44
0
16
Adana
Merhabalar. Köri soslu tavuk bizim evin vazgeçilmezlerindendir hem kolay hem lezzetli olduğu için. Fakat ben yanına ne yakışacağını bir türlü bulamıyorum. Pilav sanki çok klasik kaçıyor yakıştıramadım ben. Patates püresi de diyorlar ama sanki patates kızartması daha iyi olur gibime geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

(Ben köri soslu tavuğu küp küp doğranmış tavuk göğsü ve kremayla yapıyorum. Köri baharatıyla kızartanları duymuştum o şekilde değil.)

Ellerine kollarına sağlık. Bizim evde de aynı şey geçerli; ben de tıpkı senin gibi pişiriyorum. Kardeşceğezim sağolsun bayılır; annemlere gittiğimde bile hemen mutfağa sokar beni "yap yap yap" diye

Neden mi bunu söyledim; çünkü ona cazip gelen kısmı; "aynı dışarda yedikleri gibi tabak düzeni vs. olması"ymış Neler mi yapıyorum yanına? Kabak, havuç ve (varsa) kırmızı biberi jülyen doğrayıp tavaya atıyorum, az ağ, az tuz, az su... kapatıp kapağını pişiriyorum. Köri sosunun ağırlığını alıyor. Tavuk suyuna pilav yapıyorum (ya da bulyonla). Varsa haşlanmış mısırla yapıyorum içine. Bir de patatesi elma dilim doğrayıp, yağ, tuz, nane, pul biberle harmanlayıp fırın poşetine atıp 20 dk. pişiriyorum.

Pilavı ortaya kase ile kapaklıyorum. Yarım ay şeklinde tavuğumu seriyorum. Diğer taraflara da sebzeler ve patates. Ta ta ta tammmm

Canım eğer pilavla tamamlamak istemiyorum diyorsan soğan halkaları patates kızartması ve makarnaylada tamamlayabilirsin Yanına salatada yaptınmı tamamdır meze tarzıda olabilir patlıcan salatası falan yada normal salatada makarnada tavugun yanına çok yakışıyor gerçi makarna neye yakışmıyorki :125:

Çok çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz bana hemen kaydettim yazdıklarınızı :)) Haşlanmış mısır sayesinde pilav dediğim gibi klasik olmaktan çıkabilir, bunu deneyeceğim. Özellikle kabak, havuç, biber fikri kafama yattı sebzeye bayılırım. Elma dilim patates de parmak dilimden daha çok yakışacak gibi görünüyor. Yarın bunları deneyeceğim tekrar teşekkür ederim:)

Ben de makarnayı çoğu yemeğin yanına yaparım hem doyurucu hem kolay hem de her şeye yakışıyor dediğiniz gibi. Evde de superfreshin soğan halkası vardı bir deneyeyim bakalım nasıl olacak. Çok teşekkür ederim ilginiz için:))

tatlım fırında patates harika yakısıyo yanına.patatesleri elma dilimle sonra 2corba kasıgı yag diledigin baharatlar ve fırın tepsine koy.mukemmel oluyo.fırın tepsın seramik degilse yaglı kagıda dökmelisin patatesleri.denersen şimdiden AFİYET OLSUN canım:)

eger seviyorsan brokoli de haşlayıp koyabilirsin tabagın bi kenarına ben cok sevdiğim için etin tavugun yanına haşlıyorum mutlaka brokoli brüksel lahana falan

Ben sıkça yaparım köri soslu tavuğu...
Yanına elma dilim patates yaparım fırında
Enfes oluyor...
Salata olarak da coleslaw yanına yakışıyor

Canm köri soslu tavuk tarifini zahmet olmazsa yazarmsn ?

Canm köri soslu tavuk tarifini zahmet olmazsa yazarmsn ?

Arkadaş görmemiş herhalde, ben kendi yaptığım tarifi veriyim, beğenirsen yaparsın.
Tavukları küp küp doğrayıp yağsız tavaya atıyorum, önce beyazlaşıyolar. Ben mantar da katıyorum, çok sevdiğim için, ama damak zevkine kalmış; katmayabilirsin de.
Tavuklar beyazlaşınca 1 paket kremayı döküyorum, 1 tatlı kaşığı köri ekliyorum, ve tuzunu da atıp krema fokurdayana kadar soteliyorum ve servise hazır.

Canmm ben krema kullanarak yapmamstm bıda krema kullanarak yapayım , çok saol tarifin ıcın..

Kremalı çok güzel oluyo, yeme de yanında yat yani Yağ koymana da gerek yok, zaten krema çok yağlı:26:

arkadaslar krema ben hıç kullanmadım korı de oyle. hep dısarda yedım korılı tavugu ve doyamıyorum yemege. kullandıgınız malzemelerın belli markası falan var mı ben de yapmak ıstıyorum.

arkadaslar krema ben hıç kullanmadım korı de oyle. hep dısarda yedım korılı tavugu ve doyamıyorum yemege. kullandıgınız malzemelerın belli markası falan var mı ben de yapmak ıstıyorum.

Ben baharatcıdan almıstım cnm köriyi, bende dısarda yedgmde bayılıyorum yaaa :))

ben köri sosu bimden almıştım küçük bi şişede sıvı şekilde.. yaparken de
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tereyağ
bunları tavada karıştırıyorum zaten hemen puding kıvamını alıyor koyulaşıyor sonra da küp küp kızarttığım tavukların üstüne döküp biraz da böyle pişiriyorum servise hazırr kremayı her zaman bulamam hem bu daha pratik geliyo bana

Köriyi aktarlardan bulabilirsin canım. Krema olarak da ben genelde sütaşınkini alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…