- Konu Sahibi papillon01
-
Merhabalar. Köri soslu tavuk bizim evin vazgeçilmezlerindendir hem kolay hem lezzetli olduğu için. Fakat ben yanına ne yakışacağını bir türlü bulamıyorum. Pilav sanki çok klasik kaçıyor yakıştıramadım ben. Patates püresi de diyorlar ama sanki patates kızartması daha iyi olur gibime geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
(Ben köri soslu tavuğu küp küp doğranmış tavuk göğsü ve kremayla yapıyorum. Köri baharatıyla kızartanları duymuştum o şekilde değil.)
Ellerine kollarına sağlık. Bizim evde de aynı şey geçerli; ben de tıpkı senin gibi pişiriyorum. Kardeşceğezim sağolsun bayılır; annemlere gittiğimde bile hemen mutfağa sokar beni "yap yap yap" diye
Neden mi bunu söyledim; çünkü ona cazip gelen kısmı; "aynı dışarda yedikleri gibi tabak düzeni vs. olması"ymışNeler mi yapıyorum yanına? Kabak, havuç ve (varsa) kırmızı biberi jülyen doğrayıp tavaya atıyorum, az ağ, az tuz, az su... kapatıp kapağını pişiriyorum. Köri sosunun ağırlığını alıyor. Tavuk suyuna pilav yapıyorum (ya da bulyonla). Varsa haşlanmış mısırla yapıyorum içine. Bir de patatesi elma dilim doğrayıp, yağ, tuz, nane, pul biberle harmanlayıp fırın poşetine atıp 20 dk. pişiriyorum.
Pilavı ortaya kase ile kapaklıyorum. Yarım ay şeklinde tavuğumu seriyorum. Diğer taraflara da sebzeler ve patates. Ta ta ta tammmm
Canım eğer pilavla tamamlamak istemiyorum diyorsan soğan halkaları patates kızartması ve makarnaylada tamamlayabilirsin Yanına salatada yaptınmı tamamdır meze tarzıda olabilir patlıcan salatası falan yada normal salatadamakarnada tavugun yanına çok yakışıyor gerçi makarna neye yakışmıyorki :125:
Merhabalar. Köri soslu tavuk bizim evin vazgeçilmezlerindendir hem kolay hem lezzetli olduğu için. Fakat ben yanına ne yakışacağını bir türlü bulamıyorum. Pilav sanki çok klasik kaçıyor yakıştıramadım ben. Patates püresi de diyorlar ama sanki patates kızartması daha iyi olur gibime geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
(Ben köri soslu tavuğu küp küp doğranmış tavuk göğsü ve kremayla yapıyorum. Köri baharatıyla kızartanları duymuştum o şekilde değil.)
Canm köri soslu tavuk tarifini zahmet olmazsa yazarmsn ?
Arkadaş görmemiş herhalde, ben kendi yaptığım tarifi veriyim, beğenirsen yaparsın.
Tavukları küp küp doğrayıp yağsız tavaya atıyorum, önce beyazlaşıyolar. Ben mantar da katıyorum, çok sevdiğim için, ama damak zevkine kalmış; katmayabilirsin de.
Tavuklar beyazlaşınca 1 paket kremayı döküyorum, 1 tatlı kaşığı köri ekliyorum, ve tuzunu da atıp krema fokurdayana kadar soteliyorum ve servise hazır.
Canmm ben krema kullanarak yapmamstm bıda krema kullanarak yapayım , çok saol tarifin ıcın..
Kremalı çok güzel oluyo, yeme de yanında yat yaniYağ koymana da gerek yok, zaten krema çok yağlı:26:
arkadaslar krema ben hıç kullanmadım korı de oyle. hep dısarda yedım korılı tavugu ve doyamıyorum yemege. kullandıgınız malzemelerın belli markası falan var mı ben de yapmak ıstıyorum.
arkadaslar krema ben hıç kullanmadım korı de oyle. hep dısarda yedım korılı tavugu ve doyamıyorum yemege. kullandıgınız malzemelerın belli markası falan var mı ben de yapmak ıstıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?