korkularim bitmiyor, hasta olacagim...

mimix

Kizim Rabbime Emanet
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
695
3
96
Almanya
Mrb Arkadaslar,
su hamileligin tadini cikarmayi becermedim bitürlü hep baska seyler aklima geliyo önce su 3 ayi atlatiym rahatlarim dedim yok ikili test sonucu gelsin snra rahatlarim dedim yine yok simdi 13+6 haftalik hamileyin her sabah bacagim ve parmaklarim uyusuyodu kalkincada karnimda rahmin kasilmalarini hissediyordum...bugün uyandim ne uyusma ne kasilma, kendimi hic hamile gibi hissedemiyorum, doktorumda bikti artik benden sacma sapan seylerden rahatsiz ediyorum kadini...normal midir allah korusun bebegime bisey olmus olsa baska türlü hissederdim dimi? Icimi rahatlatin nolur bide dua edinde su hamileligin tadini cikarayim biraz :-(

Ben de başından 2 hamilelik geçmiş ama ikisi de mutsuz sonla bitmiş ikincisi 21.haftaya kadar gelebilmiş biri olarak,korkunun ecele faydası yok diyorum sadece sana.Şu an yine hamileyim ve o kadaaaar rahatım ki anlatamam.Bebek erken doğumda yaşayabailecek haftaya ulaşana kadar(26-28.haftalar falan oluyo galiba),bebeğe ne olursa olsun yapacak hiiiç bişeyin yok.İlki boş gebelikti,öyle olunca ikincide çok pimpirikliydim sürekli doktora giderdim.Sonuçta noldu elimde olmayan bi sebepten 21.haftada sonlandırıldı.Onun için bu sefer oldukça rahatım.Endişelenmemin ne bana ne bebeğe faydası var.Tabi şimdi sen çok farklı bi psikolojide olduğun için beni anlayamayabilirsin.Ama rahat olmaya çalış.Doktorunun söylediklerini yapmak dışında elinden hiçbişey gelmez.Hamileliği kendine zehir etme.Bu doğal bi süreç akışına bırak.Allah ne yazdıysa o olur.

Allahım korusun hayırlı bır gebelık gecırırsınız ısllah ve bebıslerınızı kucagınıza huzurla alırsınız..Lutfen ıyı dusunun kı ıyı seyler sızı bulsun

kendini bu kadar kasman da sana zararlı biraz rahat ol eğer bir şey olacaksa zaten olur ben de 22.haftaya başladım bu gün çok şükür allahıma bir problem yok arada ufak tefek rahatsızlıklar oluyoki bunlar artık olucak sonuçta. eğer bebeğinin günü varsa yaşar zaten mevlam ne yazmışsa o olur. sen şimdi bişi olmasın diye sakınırsın doğumda olur doğumdan sonra olur. eşimin arkadaşı hanımıyla güle oynaya doğuma gitti ilk bebekleri ölü doğdu şimdi nurtopu gibi bi oğulları var maşallah.o yüzden hamileliğin güzelliklerini yaşamaya bak. gerçi daha ufakmış bebişin ama bi kaç hafta sonra oynamaya başlayınca ufak tefek bir şeyler almaya başlayınca çok keyifleneceksiniz.

glnk senin yorumun beni rahatlatmaktan ziyade korkuttu valla :S
saol yasemin amin insallah, rabbim korusun onlari

insallah saglikli sihhatle dogar bebegim almira, bugün ebeylw buluscam soracam olmadi belki bisy tavsiye eder

glnk senin yorumun beni rahatlatmaktan ziyade korkuttu valla :S
saol yasemin amin insallah, rabbim korusun onlari

Korkutmak için anlatmamıştım akannehir . Sadece korkarak bişeyi değiştiremeyeceğini söylemek istemiştim.Kendine ve bebeğine yazık.Hamilelikte stres hiç iyi bişey diil.Bunu düşün ve rahatlamaya çalış.Şu an hareketlerini hissedemediğimiz için her an acaba bişey oldu mu stresi oluyo.Eğer çok huzursuzsan doktora gitmekten ya da aramaktan çekinme.Bebeğinin de bişeyi yoktur merak etme.İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi. a.s.

Korkutmak için anlatmamıştım akannehir . Sadece korkarak bişeyi değiştiremeyeceğini söylemek istemiştim.Kendine ve bebeğine yazık.Hamilelikte stres hiç iyi bişey diil.Bunu düşün ve rahatlamaya çalış.Şu an hareketlerini hissedemediğimiz için her an acaba bişey oldu mu stresi oluyo.Eğer çok huzursuzsan doktora gitmekten ya da aramaktan çekinme.Bebeğinin de bişeyi yoktur merak etme.İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi. a.s.

aaminnnnn saol cnm. haklisin rahat olmam lazim bebegimin iyidir allahin izniyle.

Mrb Arkadaslar,
su hamileligin tadini cikarmayi becermedim bitürlü hep baska seyler aklima geliyo önce su 3 ayi atlatiym rahatlarim dedim yok ikili test sonucu gelsin snra rahatlarim dedim yine yok simdi 13+6 haftalik hamileyin her sabah bacagim ve parmaklarim uyusuyodu kalkincada karnimda rahmin kasilmalarini hissediyordum...bugün uyandim ne uyusma ne kasilma, kendimi hic hamile gibi hissedemiyorum, doktorumda bikti artik benden sacma sapan seylerden rahatsiz ediyorum kadini...normal midir allah korusun bebegime bisey olmus olsa baska türlü hissederdim dimi? Icimi rahatlatin nolur bide dua edinde su hamileligin tadini cikarayim biraz :-(

canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ki bende 7 haftalık hamileyim benimki daha çok erken kalp atışlarınıda duymadım daha 6 haftalıkken gitmiştim doktora bugün tekrar gidicem işallah duyarım hayırlısıyla benimde kasıgımda kramplar oluyo onlar olmadıgı zaman bişey olmuş bebegime gibi hissediyorum sürekli tedirgin ve sinirliyim.ama normal şeylermiş kıpırdanmaya başlayınca hayırlısıyla hepsi bitiyo zaten içini ferah tut. herşeyin hayırlısı

canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ki bende 7 haftalık hamileyim benimki daha çok erken kalp atışlarınıda duymadım daha 6 haftalıkken gitmiştim doktora bugün tekrar gidicem işallah duyarım hayırlısıyla benimde kasıgımda kramplar oluyo onlar olmadıgı zaman bişey olmuş bebegime gibi hissediyorum sürekli tedirgin ve sinirliyim.ama normal şeylermiş kıpırdanmaya başlayınca hayırlısıyla hepsi bitiyo zaten içini ferah tut. herşeyin hayırlısı

insallah kalp atislarini duyarsin sende bugün cnm. bu korkular hic bitmeyecek sanirim, biraz rahatlamaya caliscam artik kötü seyler getirmiycem aklima, allahim yardim eder insallah

Ama henüz hamile gibi hissetmemen çok normal canım :)
Ben yaklaşık 22. haftamda bebişin hareketlerini hissedene dek hamile gibi hiç hissetmemiştim :)
Ben de üzülüyordum.. Herkes "bebeğim, bebeğim... aman da aman..." falan diye konuşurken ben kös kös bakıyordum, çünkü kendimi ne hamile gibi ne de anne gibi hisedebiliyordum...
Ama gittikçe hamileliği benimsiyorsun ve rahatlıyorsun...
Hem bebeğin hareketlerini hissetmeye başladığında artık "bir sorun mu var" diye korkmayacaksın çünkü o hareket ettikçe sana zaten gösterecek "bir sorun olmadığını" :))

Biraz daha sabır yani, kısa zaman sonra atlatacaksın bu ruh halini... Çoğu kişinin yaşadığı, normal bir süreç bu.. İçini ferah tut... :))

Bir de ilk 3 ay bana da zehir olmuştu bulantılarla falan... Ben de hiç keyfini çıkaramamıştım... Sonra da üst üste bir dünya enfeksiyon falan geçirdim, hastalıktan başımı kaldıramadım... Bir ara inanılmaz bunalıma girmiştim, bir an önce bebek doğsun da şu hamilelik bitsin istiyordum... Ama sonuçta yaşayıp atlatmam gerekiyormuş ki yaşadım... Çok şükür de geçti gitti... Hiçbir şeyin moralini bozmasına izin verme.. Uyuşmalar, kasılmalar, bulantılar.... Her şey güzel olacak, buna inan :)) Bunların hepsi geçici...

bu korkular cok normal canim aynilarini yasadik
ama bebek hareketlenmeye baslayinca karnin iyice belli olunca onun her hareketinde dahada baska hissediyorsun anneligi .
simdi ilk donemlerdesin herseyden korkuyorsun en ufak bi akinti bile odunu koparmaya yetiyor
ama yapacak hic birsey yok
bebeginde hissediyor bu korkulari o yuzden sakin olmaya calis
benim en son en buyuk korkum 34 haftalikken olmustu bebegim yarim gun nerdeyse hic hareket etmedi yada ben hissetmedim
her zaman meyve yiyince kudururdu karnimda oglusum
esimden meyve getirmesini istedim sol tarafimin uzerine yattim hem meyve yiyordum hemde hungur hungur agliyordum sanki ona birsey olmus gibi
esim dayanamadi halimize hemen yakindaki klinige gittik elimde meyvelerle nst icin
nst ye baglandim bir yandanda hala meyve yiyorum ve agliyorum hemsireye anlatmaya calisiyorum meyve yiyince hareket ederdi simdi hic hissetmiyorum diye
kalp atislari cok normal cikti
annesi bebegin cok iyi ama uyuyor dedi
15 dakika sonra uyandi bizim efe bi basladi tekmelemeye o kadar meyvenin etkisiylede hareketleri tavan yapti cizgiler firliyor yukariya
ben hem guluyorum hem agliyorum :)
asla unutamayacagimiz bi gun oldu

Ama henüz hamile gibi hissetmemen çok normal canım :)
Ben yaklaşık 22. haftamda bebişin hareketlerini hissedene dek hamile gibi hiç hissetmemiştim :)
Ben de üzülüyordum.. Herkes "bebeğim, bebeğim... aman da aman..." falan diye konuşurken ben kös kös bakıyordum, çünkü kendimi ne hamile gibi ne de anne gibi hisedebiliyordum...
Ama gittikçe hamileliği benimsiyorsun ve rahatlıyorsun...
Hem bebeğin hareketlerini hissetmeye başladığında artık "bir sorun mu var" diye korkmayacaksın çünkü o hareket ettikçe sana zaten gösterecek "bir sorun olmadığını" :))

Biraz daha sabır yani, kısa zaman sonra atlatacaksın bu ruh halini... Çoğu kişinin yaşadığı, normal bir süreç bu.. İçini ferah tut... :))

coook saol cnm, cok rahatlattin beni. bi arkadasim benden bi hafta önde aman acelem var üst bas su bu alcam diyo, benim icimden bisey almak gelmiyo acikcasi zamani gelince hepsi olacak insallah.. :)

bu korkular cok normal canim aynilarini yasadik
ama bebek hareketlenmeye baslayinca karnin iyice belli olunca onun her hareketinde dahada baska hissediyorsun anneligi .
simdi ilk donemlerdesin herseyden korkuyorsun en ufak bi akinti bile odunu koparmaya yetiyor
ama yapacak hic birsey yok
bebeginde hissediyor bu korkulari o yuzden sakin olmaya calis
benim en son en buyuk korkum 34 haftalikken olmustu bebegim yarim gun nerdeyse hic hareket etmedi yada ben hissetmedim
her zaman meyve yiyince kudururdu karnimda oglusum
esimden meyve getirmesini istedim sol tarafimin uzerine yattim hem meyve yiyordum hemde hungur hungur agliyordum sanki ona birsey olmus gibi
esim dayanamadi halimize hemen yakindaki klinige gittik elimde meyvelerle nst icin
nst ye baglandim bir yandanda hala meyve yiyorum ve agliyorum hemsireye anlatmaya calisiyorum meyve yiyince hareket ederdi simdi hic hissetmiyorum diye
kalp atislari cok normal cikti
annesi bebegin cok iyi ama uyuyor dedi
15 dakika sonra uyandi bizim efe bi basladi tekmelemeye o kadar meyvenin etkisiylede hareketleri tavan yapti cizgiler firliyor yukariya
ben hem guluyorum hem agliyorum :)
asla unutamayacagimiz bi gun oldu

bu korkularimin normal oldugunu anladim, anormal degil misim bunu anladim :) rabbim bebegini saglikla sihhatl ekucagina almayi nasip etsin cok vaktin kalmamis kolay dogumlar nasip etsin allahim sana

amın ınsallah hepımızı...lutfen ıcımızı ferah tutalım Allah saglıklı gunlerı bıze gosterır merak etmeyın arkadaslar..onemlı olan hep ıyı dusunmek etkılenmemek:(

öyle canim allah sabir versin huzur versin saglikla sihhatle kucagimiza almayi nasip etsin

coook saol cnm, cok rahatlattin beni. bi arkadasim benden bi hafta önde aman acelem var üst bas su bu alcam diyo, benim icimden bisey almak gelmiyo acikcasi zamani gelince hepsi olacak insallah.. :)

Ahahah :D Arkadaşın abartmış canım biraz :)))
Ben 7. ayımdayım ama hala gidip eşimle bir çöp dahi almadık çocuğa :D
Arada bir kayınvalidem gelip tulum mulum getiriyor da çocuğun rızkı çıkıyor :D

Kendime de elbise almaya 4. ayda başladım ben.. 4. aydan sonra zaten ancak karnın belli olmaya başlayacak, hatta uzun boyluysan 5.aydan sonra... Ancak o zaman yeni kıyafetlere ihtiyaç duyacaksın, hiç acele etme :))

Bu arada ben yeni yeni hamile olduğuma ancak alışabildim, bak 7.aydayım tekrar söylüyorum :)) Anne olma fikrine ise hala alışabilmiş değilim :))
Bak sana eşimle bir diyaloğumuzu yazayım:

Eşim: Gizemcim artık yavrumuz seni duyabiliyor biliyorsun değil mi? Adıyla hitap edip konuş onunla bol bol, olur mu? Konuşuyor musun hiç?
Ben: Yok? Konuşmuyorum :/
Eşim: Niye?!!
Ben: Ne konuşayım ben çocukla Kürşat!!?? Hem ne öyle evin içinde deli gibi kendi kendime konuşayım?!
Eşim: :1ninca:
Ben: Cool olur benim yavrum... şakkıdı

:D Yani bendeki rahatlığa bir örnek senin için :D
Sen de rahat ol :)) Zamanla oluyor bazı şeyler...
Ben hamileliğime son 2 ayda alıştım (ondan önce hamile gibi değil sadece "şişman" gibi görünüyordum ve hissediyordum), anneliğe ise yeni yeni alışmaya başladım son günlerde... Acele yok :))

Ahahah :D Arkadaşın abartmış canım biraz :)))
Ben 7. ayımdayım ama hala gidip eşimle bir çöp dahi almadık çocuğa :D
Arada bir kayınvalidem gelip tulum mulum getiriyor da çocuğun rızkı çıkıyor :D

Kendime de elbise almaya 4. ayda başladım ben.. 4. aydan sonra zaten ancak karnın belli olmaya başlayacak, hatta uzun boyluysan 5.aydan sonra... Ancak o zaman yeni kıyafetlere ihtiyaç duyacaksın, hiç acele etme :))

Bu arada ben yeni yeni hamile olduğuma ancak alışabildim, bak 7.aydayım tekrar söylüyorum :)) Anne olma fikrine ise hala alışabilmiş değilim :))
Bak sana eşimle bir diyaloğumuzu yazayım:

Eşim: Gizemcim artık yavrumuz seni duyabiliyor biliyorsun değil mi? Adıyla hitap edip konuş onunla bol bol, olur mu? Konuşuyor musun hiç?
Ben: Yok? Konuşmuyorum :/
Eşim: Niye?!!
Ben: Ne konuşayım ben çocukla Kürşat!!?? Hem ne öyle evin içinde deli gibi kendi kendime konuşayım?!
Ben: Cool olur benim yavrum... şakkıdı

:D Yani bendeki rahatlığa bir örnek senin için :D
Sen de rahat ol :)) Zamanla oluyor bazı şeyler...
Ben hamileliğime son 2 ayda alıştım (ondan önce hamile gibi değil sadece "şişman" gibi görünüyordum ve hissediyordum), anneliğe ise yeni yeni alışmaya başladım son günlerde... Acele yok :))

uzun boyluyum ben daha alismam icin baya vaktim var hehe :D ayrica bebisim ciplak kalmaz iki tulum yeter ilk günde :D seni örnek aliyorum ve artik ufacik seylerden korkup cildirma noktasina gelmiyorum efemmm finished korku yok aci yok:D

uzun boyluyum ben daha alismam icin baya vaktim var hehe :D ayrica bebisim ciplak kalmaz iki tulum yeter ilk günde :D seni örnek aliyorum ve artik ufacik seylerden korkup cildirma noktasina gelmiyorum efemmm finished korku yok aci yok:D

işte budur canım, yanındayım!!!
:teytey:

Back
X