Korkularım.. Cikmazdayim yardım edin lutfen

Selam kızlar. Beni hatırlayanlariniz vardır. Cogu iliskimde cok kotu terkedilmiş bir kızdım. Hatta terkedilmelerin en kötülerini yasamıştım. Burada paylaştım derdimi akıllar aldım ama gercek sorunumu yeni keşfettim.
Kızlar ben erkeklerden korkuyorum. Sanki hepsi beni üzecek sanki hepsi beni terkedecek sanki hepsi aldatacak.. Guvenemiyorum insanlara. Kavga ediyorum surekli. Korkum o kadar fazla ki..
Hem mutlu olmak istiyorum hemde bu korkularla sadece daha beter terk ediliyorum. Bunun nedeni çocukken babamla annemin yaşadığı sorunlar biliyorum. Ama nasıl yenecegimi bilmiyorum.
Lütfen bna yardım edin aranızda benim gibi korkuları olup yenen var mi? Ya da tavsiyesi olan ?

Teşhis koymak haddime değil ama anlatımından anladığım kadarıyla posttravmatik stres bozukluğu yaşıyorsun.
Bunu kendi başına halletmen zor.
Muhakkak Psikiyatrik destek ve terapi almalısın.

Geçmiş olsun.

illa aytül hanıma mı gitmeli yahu bu kızı başka kimse tedavi edemez mi :1:

tedavi görmek istiyorsan kendi bulunduğun şehirde de yardım alabilirsin...

neslihancıgım
geçmişte ciddi sadece bir tane ilişkim oldu
deliler gibi seviyordu, mkemmel bir ilişkim vardı
ne olduysa birden oldu, bir ay içinde ayrıldık
terkedildim desem daha doğru olur
yani dünya üzerinde terkedilen tek kişi ne sensin ne benim, ne de bu son terkedilişimiz olacak :)
şu an bir sevglim var, beni çok seviyor
o beni her sevdiğini söylediğinde, içimden bakalım sen ne zaman beni sevmeyi bırakacaksın diyorum
ilişkimde çok mutluyum yanlış anlaşılmasın, ama bir gün o da terkedecek beni...
terkedilmek benim de aklımda, ama terketse ne olur Allah aşkına
ben zaten bu acıyı daha önce çektim
daha fazla canımın yanmayacagına (en azından bir adam için) eminim
ben onunla kavga etmiyorum bu yüzden, mutsuz da değilim
aksine önceki ilişkimde olmadıgım kadar mutluyum

kaderde ne varsa onu yaşıyoruz
hazır olsak da olmasak da
o yüzden bence yarını düşünüp içini karartmak yerine anın tadını çıkar

Aytul hanım kim bilmiyorum ama üniversite hastahanesinde bir psikiyatra gitmiştim ben. Ve ilaç kullanıyorum zaten. Ama bu korkularımı yendirtmiyor bana

Fobi ve stres bozukluğunun tedavisi farklıdır.
Duygu durum bozukluğu ya da panik atak tedavisi gibi değildir.
Her rahatsızlığın tedavisi ayrı anlayacağın.

Psikiyatrinin yanında terapi de alman gerekiyor.

neslihancıgım
geçmişte ciddi sadece bir tane ilişkim oldu
deliler gibi seviyordu, mkemmel bir ilişkim vardı
ne olduysa birden oldu, bir ay içinde ayrıldık
terkedildim desem daha doğru olur
yani dünya üzerinde terkedilen tek kişi ne sensin ne benim, ne de bu son terkedilişimiz olacak :)
şu an bir sevglim var, beni çok seviyor
o beni her sevdiğini söylediğinde, içimden bakalım sen ne zaman beni sevmeyi bırakacaksın diyorum
ilişkimde çok mutluyum yanlış anlaşılmasın, ama bir gün o da terkedecek beni...
terkedilmek benim de aklımda, ama terketse ne olur Allah aşkına
ben zaten bu acıyı daha önce çektim
daha fazla canımın yanmayacagına (en azından bir adam için) eminim
ben onunla kavga etmiyorum bu yüzden, mutsuz da değilim
aksine önceki ilişkimde olmadıgım kadar mutluyum

kaderde ne varsa onu yaşıyoruz
hazır olsak da olmasak da
o yüzden bence yarını düşünüp içini karartmak yerine anın tadını çıkar

Ben o kadar cok ve kotu terkedildim ki.. Hep hakaretlerle bitti. Onlardan bu asırı korku sanırım

Eyer sorun değilse, yaşınızı öğrene bilirmiyim?
Eyer bütün ilişkilerinde aileni göz önüne getiriyorsa bu büyük bir sorun hsline gelir.
Ama sen bu konuda şanssızlık yaşamışsin, herkesin başina gele bilir.

Ayrıca kendibe ne kadar deyer verirsen, karşındakide en az okadar verir.
Kimseye de sana deyer verdiğinden vaslasini verme, ozaman bak gör, gözlerinde ne kadar deyerleneceksin.

Önemli olan ailenin yaşadıklarını sende yaşaya bilirsin diye düşünmemen..

" eyer " değil doğrusu "eğer " "deyer " değil doğrusu "değer "

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım . İnanın çok kötü görünüyordu , kusura bakmayın bu yorumum için .

Neslihan90 ; merhaba . Canım bence herşeyi akışa bırakabilirsin . Hayatında birisi olmak zorunda değil . Aşk üzerine yoğunlaşmayıp başka işlere yönelirsen , eminim zamanla bu korkunu aşacaksındır . Geçmiş konularına biraz göz attım , sanırım tanımadan hemen hayatına birilerini aldığın için yanlış insanları tercih ediyorsun . Bir müddet karşında ki kişiyi tanımaya çalış ,ondan sonra hayatına al .Duygularının seni esir almasına izin verme , önce kişiyi tanı mutlaka .Dediğim gibi akışa bırakarak aşabilirsin bu durumunu .Ama durumun şuan çok vahimse bir psikologdan yardım alabilirsin .

Neslihan90 ; merhaba . Canım bence herşeyi akışa bırakabilirsin . Hayatında birisi olmak zorunda değil . Aşk üzerine yoğunlaşmayıp başka işlere yönelirsen , eminim zamanla bu korkunu aşacaksındır . Geçmiş konularına biraz göz attım , sanırım tanımadan hemen hayatına birilerini aldığın için yanlış insanları tercih ediyorsun . Bir müddet karşında ki kişiyi tanımaya çalış ,ondan sonra hayatına al .Duygularının seni esir almasına izin verme , önce kişiyi tanı mutlaka .Dediğim gibi akışa bırakarak aşabilirsin bu durumunu .Ama durumun şuan çok vahimse bir psikologdan yardım alabilirsin .

Sanırım ihtiyacım olan diğer seyde akısına bırakmak. Cok çabuk almamak hayatıma. Cok tesekkur ederim fikriniz icin

Bak canım ben de 21 yaşındayım.

3 yıl birini sevdim o beni sevmedi ama oyaladı ve nitekim öss den 1 gün önce bana her şeyi söyledi.

Senin şu an hissettiklerini hissettim.

Kimseye güvenmedim.

Hayatıma bir sürü erkek girmek istedi hep ben geri çektim kendimi.

Doğru insanı bulunca ona hiç tanımadan güvendim.

Anlatsam şok olursun.

Ben onunla tanıştıktan sonra 4 saat içinde sevgili olduk, ertesi gün öpüştük ki ilk defa öpüşmüştüm :27: 5 gün sonra da o askere gitti :27:

Yani özetle karşına doğru kişi çıkınca güven kendiliğinden oluşuyor bana göre.

Üzme kendini :16:

Back
X