- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
Uzun zamandan sonra tekrar bir konu açayım dedim arkadaşlar.
Yaşımız kemale erdi, işimiz gücümüz de var. Artık eşimle bebek sahibi olma konusunu konuşmaya başladık. Kendisi çevresindeki herkesin ve yaşıtlarının çocuğu olmasından özeniyor sanırım. Ben de 12 ay beklemeli sağlık sigortası falan yaptırdım doğum için lazım olur diye.
ama benim hala büyük çekincelerim var. Bunları sizle paylaşıp sizlerin böyle şeyler yaşayıp yaşamadığını ya da üstesinden nasıl geldiğinizi öğrenmek istiyorum.
Benim korkularıma gelirsek
Fikirleriniz için teşekkürler
Yaşımız kemale erdi, işimiz gücümüz de var. Artık eşimle bebek sahibi olma konusunu konuşmaya başladık. Kendisi çevresindeki herkesin ve yaşıtlarının çocuğu olmasından özeniyor sanırım. Ben de 12 ay beklemeli sağlık sigortası falan yaptırdım doğum için lazım olur diye.
ama benim hala büyük çekincelerim var. Bunları sizle paylaşıp sizlerin böyle şeyler yaşayıp yaşamadığını ya da üstesinden nasıl geldiğinizi öğrenmek istiyorum.
- Ben çalışan biriyim. İşim 8-6 haftasonu tatil. Ama eve iş götürüyorum, araştırma yapmak, okumak gibi.
- Bulunduğumuz şehirde yalnızız. Ailelerimizin yaşadığı yere dönme imkanımız yok.
- Annem vefat etti. Eşimin ailesi memlekette çalışıyor. Onların da gelme imkanı yok.
- Hala öğrenciyim (lisansüstü önümde önemli bir sınav ve tez yazma süreci var. (yaklaşık 3 sene)
- Maaşlarımız iyi ama taksit ve borçlarımız var yani para biriktiremesek de rahat geçiniyoruz.
- Uzun süre borcu olan bir arabamız var. evimiz kira.
Benim korkularıma gelirsek
- Ben biraz ev işi konusunda beceriksiz ve eli ağır (yemek ve ev temizliği konusunda), keyfine biraz düşkün, her gece en geç 10.30 da uyuyan biriyim. Bir çocuğun sorumluluğunu alabilir miyim?
- İşten doğum izninden sonra bebek 1 yaşına gelene kadar izin alabilirim ücretsiz. (daha fazlasını alamam) bu sırada okulum devam edecek, ikisini bir arada yürütebilir miyim?
- Bebek sağlıklı olmaz diye çok korkuyorum. Mesela doğumda komplikasyon oluşması, down sendromu, SMA gibi hastalıklara sahip bebekler için gerçekten çok üzülüyorum ve böyle bir durumu yaşamaktan ve yaşatmaktan korkuyorum.
- Diyelim her şey yolunda gitti, bebek 1 yaşına gelince işe döndüm. 1 yaşındaki çocuğu kreşe verebiliyor muyum? Bakıcı ücretleri hakkında bilgim yok, ama 2000 falan gibiyse karşılayamam.(Büyükşehirdeyiz)
Fikirleriniz için teşekkürler