Korkularım..

Arkadaşlar merhaba,gayet sağlıklı biriydim ben aslında ama bikac ay önce bir hafta boyunca giderek dozunu artıran bir bayılma/sersemlik hissi ile doktora gittim.Kanima bakıldı,çok şükür normal dendi.Eeg de beyin dalgalarım bozuk çıktı,bunu başka bir doktor ve hastanede de teyit ettim 😔 tomografi,Mr normal.Hic bayilmadigim için epilepsi teşhisi konulmadi,ilk Dr ilaç yazdı diğeri ise tanı konulmadan yazamam dedi. 3-4 kez kulağımın birinde ani bir basınç ve beraberinde uğultu oldu,çok korktum.Kontrole gel demişlerdi araya pandemi süreci girdi kaldı öyle..
Epeydir iyiydim ama bu son iki ayda filan yine bayılma hissi geliyo.Saga sola dönsem dengem bozuluyor,gözlerim devriliyor.Onceki konularimdan hatırlayanlar vardır belki,eşimden ayrı tuttugum evde annem,babam ve bebeğimle yaşıyorum ama annemler 3 aylığına memlekete gittiler.Cocuk oyun istiyor yapamıyorum.Aksine (Allah korusun)ilk bayilmami yapicam çocuk nolcak diye ödüm kopuyor -ki biseye bassam canım acısa anneeee diye ağlayıp geliyo canım oğlum.Bunlari yazarken resmen çenem kasılıyor,boynum geriliyor.
Ama nedense çocuğu alıp dışarı çıkınca bunlar olmuyor.Psikolojik mi , uykusuzluk mu,stres ve üzüntü mü yoksa cidden epileptik biseu mi bilemedim.
Çok korkuyorum onu biliyorum.Cocuk cidden hayata bağlıyormus,Allah anneleri çocuklarıyla birbirine bağışlasın.Evlilikte yaşadığım aşırı üzüntülere bağlıyorum, çıkıyor valla çıkıyor..

Ağlama duvarı yaptım burayı , dertleşmek istedim.okudugunuz için teşekkürler..
Vertigo olabilir mi? Baktılar mı?

Yaklaşık 3 ay önce benzer şeyleri yaşadım. Sadece yere eğilip bir şey aldım ve ayağa kalktığımda midem bulanmaya başlamıştı. Sonrasında mide bulantısı hep devam etti. Kulağımın içinde de doluluk hissediyordum bazen. Arabaya binemez hale gelmiştim, biraz ilerliyorduk ama hız ve dönüşler de bayılacak gibi oluyordum. Yaşadıklarım sizinkine çok benziyor, benimde baş dönmem yoktu sadece deprem olmuş gibi ani sarsıntı gelirdi deprem mi oldu diye sorardım. Ya da yürürken boşluğa basıyormuş gibi olurdum.
Evet çok ortak yanları var kulakta uğultu eşliğinde basınç doluluk hissi kafayı hareket ettirdikce sersemlesme oluyo.Ne yaptınız peki doktora gittiniz mi siz de

Vertigo olabilir mi? Baktılar mı?
Vertigo değil çünkü Vertigoda baş dönmesi oluyormuş bende baş dönmesi yok.Doktor özellikle sordu baş dönmesi var mı ,yok dedim.Var desem KBB ye yönlendirirdi

Evet çok ortak yanları var kulakta uğultu eşliğinde basınç doluluk hissi kafayı hareket ettirdikce sersemlesme oluyo.Ne yaptınız peki doktora gittiniz mi siz de

Kendiliğinden kayboldu bir anda, şimdi sadece bazen ayakta, bazen otururken sarsılıyorum gibi geliyor deprem oluyormuş gibi çok şükür ani hareketlere bağlı mide bulantısı ortadan kalktı. Bana da kulak kristallerin mi yerinden oynadı demişti bir kaç kişi, çünkü eğilip yerden bir şey almamla başlamıştı ama baş dönmesi yoktu. Benim anneannemde vertigo var yerinden kalkamıyor, gözlerini açamıyordu öyle bir durum olmadı çok şükür..

Kendiliğinden kayboldu bir anda, şimdi sadece bazen ayakta, bazen otururken sarsılıyorum gibi geliyor deprem oluyormuş gibi çok şükür ani hareketlere bağlı mide bulantısı ortadan kalktı. Bana da kulak kristallerin mi yerinden oynadı demişti bir kaç kişi, çünkü eğilip yerden bir şey almamla başlamıştı ama baş dönmesi yoktu. Benim anneannemde vertigo var yerinden kalkamıyor, gözlerini açamıyordu öyle bir durum olmadı çok şükür..
Geçmiş olsun.Benim annemde de vardı.yataktan kalkınca acayip bir baş dönmesi.o da zor

Pozisyonel vertigonun tanısı birkaç testle kolaylıkla konulabiliyor
Pozisyonel vertigo nedenlerinin başında, hastalık iç kulak içinde sıvı ile dolu kanallar içindeki kristallerin, baş hareketleri ile yer değiştirmesine bağlı gelişir. Bu durum ani baş hareketleri ile ortaya çıkan birkaç saniye veya dakika süren baş dönmesi ile karakterizedir. Tipik olarak, hasta yatakta dönerken veya kalkarken ya da başını bir yöne aniden çevirdiğinde gelişir. Başı yukarıya kaldırma, yerden bir şey almak için öne eğilme en sık görülen tetikleyici hareketlerdir.

Vertigo hastalığınında çeşitleri varmış. Benim de şikayetlerimin başlamasının sebebi yerden bir şey almamdı.

Back
X