Korkularım

Maziden gelen korkularım var. Bir erkekle arkadaş olduğumda ki şuan bir arkadaşım var 4 aydır tanışıyoruz . O bana karşı ilgiliydi aslında hissediyordum ama ben hep sevgilim olsun istemediğimden arkadaş lafını telafuz edip durdum. Bugünde sinemaya gittik mesela eskisi kadar sık yazmıyor iki- üç gündür . Çünkü bağlanma korkum var benim gibisinden şeyler zırvaladım ona da belli ettim :KK43:

Bu korkumu aşamıyorum. Bağlanıyorum hemen alışıyorum. Karşı cinsten biri bana değer versin istiyorum birşeyler yapalım sevgili boşluğumu doldursun ama nedense olmuyor . Ya anlaşamaz küsersek die içim hop hop hopluyor. Bu normal mi ? Yalnız kalacagım acı cekeceğim düşünceleriyle boğuşuyorum hep. Olmuyor Allahım rahat olamıyorum. Bu bir rahatsızlık mı sizce. Aile ortamım çok huzursuz bu yüzden dışarda arıyorum mutluluğu galiba diyorum. Normal arkadaşlarım da yetmiyor çünkü artık bana. Zaten psikolojik tedavi görüyorum 6 aydır filan . Bunalma ve daralmalarım oldu bana çöküş yasadım 3 aylık sevgilimden ayrılınca o dereceyim. Şımarık bir kız da değilim yanlıs anlasılmasın.

Üniversite sondayım haftasonları calısıp harclıgımı cıkarırım. Mutlu olamıyorum kendi kendini mutlu edebilen baskalarına ihtiyac duymayan insanlara imreniyorum. Nasıl olabiliyorsunuz :KK43:

Benin aile huzuru eksikliğinden mi psikolojik bişe mi sizce böle bi durumda olan varmı yada bunu aşabilen . Kızlar nolur yardım edin dısardan bakınca komik gibi görünüyor belki basit gibi ama bu gidişle bu psikolojiyle evlenemem bile.
Yazini okurken bile duygularini hissettim . Tavsiyem önce kendinde ic huzuru yakalaman , bu durumda zaten sevgili olacagin kisiyide zor duruma dusurursun .

Böyle bişey yaşamadım nasıl bi akıl verebiliceğimide bilemedim ama yazmak istedim.Yerinde olsam hayatına giricek olan insanın ömür boyu seninle kalmak zorunda olmadığını bazen bişeylerin terste gidebiliceğini ama bigün birinin girip kalıcı olucağını filan kendine bi anlatman.Yani 3 aylık ilişki için üzüntü duyman beni şaşırttı garipsedim şimdi bu sorun gibi değilde genel ruh hali gibi yazılmış olsa dalga bile geçebilirdim ne yalan söyliyim.Bence plan yapmak yerine o an mutlu olmaya bakarsan,başka bi an mutlu olmadığında kendine sıkıntı yaratmazsın.DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Maziden gelen korkularım var. Bir erkekle arkadaş olduğumda ki şuan bir arkadaşım var 4 aydır tanışıyoruz . O bana karşı ilgiliydi aslında hissediyordum ama ben hep sevgilim olsun istemediğimden arkadaş lafını telafuz edip durdum. Bugünde sinemaya gittik mesela eskisi kadar sık yazmıyor iki- üç gündür . Çünkü bağlanma korkum var benim gibisinden şeyler zırvaladım ona da belli ettim :KK43:

Bu korkumu aşamıyorum. Bağlanıyorum hemen alışıyorum. Karşı cinsten biri bana değer versin istiyorum birşeyler yapalım sevgili boşluğumu doldursun ama nedense olmuyor . Ya anlaşamaz küsersek die içim hop hop hopluyor. Bu normal mi ? Yalnız kalacagım acı cekeceğim düşünceleriyle boğuşuyorum hep. Olmuyor Allahım rahat olamıyorum. Bu bir rahatsızlık mı sizce. Aile ortamım çok huzursuz bu yüzden dışarda arıyorum mutluluğu galiba diyorum. Normal arkadaşlarım da yetmiyor çünkü artık bana. Zaten psikolojik tedavi görüyorum 6 aydır filan . Bunalma ve daralmalarım oldu bana çöküş yasadım 3 aylık sevgilimden ayrılınca o dereceyim. Şımarık bir kız da değilim yanlıs anlasılmasın.

Üniversite sondayım haftasonları calısıp harclıgımı cıkarırım. Mutlu olamıyorum kendi kendini mutlu edebilen baskalarına ihtiyac duymayan insanlara imreniyorum. Nasıl olabiliyorsunuz :KK43:

Benin aile huzuru eksikliğinden mi psikolojik bişe mi sizce böle bi durumda olan varmı yada bunu aşabilen . Kızlar nolur yardım edin dısardan bakınca komik gibi görünüyor belki basit gibi ama bu gidişle bu psikolojiyle evlenemem bile.
İlk kalp kırıklığı önce seni zayıflatıyor sonra ise daha güçlü yapıyor
tedavin bittiğinde daha net farkedeceksin
birisiyle beraberken acaba kötü mü olcaz diye düşünerek yapamazsın ki
bırak biraz da o düşünsün o emek versin bu işler karşılıklı
iki kişi berbaerliği yürütemiyorsa bu asla tek kişinin suçu olmaz
iki kişi de ya gereğince emek vermemiş ya da biri gereğinden fazla emek vermiştir...
karşıdakinin de sorumluluğu olduğunu bilerek ilişkide kendini azıcık rahatlatsan keşke..

Seni çok iyi anlıyorum. Ayrılırız, toparlanamam diye kimseyle birlikte olamıyorum. 19 yaşındayım hiç sevgilim olmadı bu korkular yüzünden.

Bu korkularını yenmek zorundasın. Bilemezsin yaşamadan. Bak bu şekilde de mutlu değilsin.

Uykunda ölebilirsin uyuma!
Araba çarpabilir dışarı çıkma!
Boğazına bisey kaçar ölebilirsin yeme!
Kalk krizi geçirebilirsin koşma!
Anlatabildim mi?

Bu korku bende de vardı. Ama hep böyle düşününce hiç ilerlemediğimi fark ettim. Güvenini bariz hissettiren erkek arkadaşımla şuan ilk birlikteliğim Allah bozmasın gayet mutluyum.:nazar: Sana tavsiyem bu korkularınla yaşamak çok zor. Böyle düşünürsen değil aşkta hiçbir işte mutlu olamazsın. Yaşaman zorlaşır.Bazen bazı şeyleri akışına bırakmalı..

"3 aylık sevgilimden ayrılınca o dereceyim" öleyim ben o zaman... Kendimden örnek vereyim sana; İnsan sevdiğinden ayrılınca bir an boşlukta buluyor kendini,alışkanlıklar var bir kere ona alışıyorsun,en basiti ellerine,bakışına,gülüşüne alışıyorsun,gittiğiniz yerler geliyor aklına,en önemlisi onu seven kalbin acıyor... vs. Bir an bir bakıyorsun birlikte yola çıktığın kişi seni yarı yolda bırakmış artık o kişi yanında yok sana direkt söylemiyor ama "Artık bensizliğe alış" diyor.Tabi sen alışabiliyor musun? "Hayır" Eee başkasıyla düşünebiliyor musun? Ona da "Hayır" çünkü insan düşünüyor en sevdiğim bile bana bunu yapabiliyorken hiç tanımadığım biri bana neler yapabilir,kim bilir?
Velhasıl canım benim yaşadıkların doğal şeyler bazen hayat diyemeyeceğim biz kendi omuzlarımıza ağır şeyler yüklüyoruz sonra onu taşıyamıyoruz bile.Yani ne yapıyorsak biz kendimize yapıyoruz. Umarım Rabbim karşına iyi yürekli birini çıkarır.

Denemeden hiçbirşeyi bilemezsin.
Ve çok bağlandığın birinden ayrılsan bile hayatın sonuymuş gibi davranmaktan vazgeçmelisin..
Yani ikinci bir kişiyle değil , kendinle mutlu olmayı öğrenmelisin. İnan ozaman dağılsan bile toplanması çok sürmez Hoppa

bunun çözümü bencil olmaktan geçiyor...
insanın hayatına ve özellikle aile hayatı kötü olunca kendinden uzaklaşabiliyor
ve dışardan gelen her olumsuzu kendine layık görebiliyor...özgüven eksikliği de gizliden yer etti mi kendine,buyur cenaze namazına...
herşeye çabuk bağlanman hem özgüven hemde kendine değer vermeyişinden...
güçlü ol derim,kendini sev ve her güzel şeyi kendine layık gör...
kötü bir ailen olabilir
kötü bir eski sevgili hikyalerin mevcüt olqbilir..vsvs...
ama bak sen varsın ...at üstünden bu gafleti...kendine inan....dua et,meditasyon yap,yoga yap kısaca sana hangisi daha iyi gelirse...
kendinde ki eksiklikleeri keşfet fiziksel,ruhsal...hepsine en iyi biçimde geliştir...bu konuyu açman da aslında büyük adım :KK66:

X