• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkularımla baş edemiyorum !

mahpeyker9346

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
8
2
1
32
Yaklaşık 5 yıl önce bir evlilik yaptım oldukça zor ve şiddet hakaret dolu 6 ay yaşadım . O zaman ki üzüntülü dağınık hallerim kalmadı ama yeni bir evlilik içinde adım atamaz hale geldim çok korkuyorum tekrar bir ayrılık yaşamaktan yine üzülmekten. Tam toparlanmışken herşeyi yeniden yaşamaktan korkuyorum. Ayrıca bu beş yıl içerisinde aileme anormal bi şekilde bağlandım . SİZCE BU AİLEME BAĞIMLILIĞIMDAN NASIL KURTULURUM VE EVLİLİK KORKUMU NASIL YENERİM ?

Sevmek, değer vermek, özlemek, bağlılık bunlar olmazsa olmaz hayatımız için.
Fakat kimse hayatınıza demir atmaz.
Biri kendi isteğiyle gider, birini sen hayatından çıkarırsın, kimisini ölüm ayırır.
İlişkilerde doğar, büyür ve ölür... Bunu kabullenin.
Yaşadığınız şu anı en iyi şekilde geçirmeye odaklanarak üstünden gelebilirsiniz.
Diğer türlüsüne çare yok. Bırak zamanı gelince üzülürsün, ağlarsın. O bile hafifliyor...

Geleceği düşünerek hareket edersen hüsranla karşılaşırsın. Ne olacağını kimse bilemez. Kötü bir deneyim sonrası bunları düşünmen çok normal. Ama unutma her şey bizim için.
Ayrıca herkes evlenecek ya da evlenince bekar halinden daha mutlu olacak diye bir şey Yok. Emin olmadan adım atmayın. Zaman her şeyin ilacı olacak. ailene bağlı olman bence çok güzel bir şey. Aile sana güç verir. Onlardan uzaklaşma...
her şey gönlünce olsun...

Sevmek, değer vermek, özlemek, bağlılık bunlar olmazsa olmaz hayatımız için.
Fakat kimse hayatınıza demir atmaz.
Biri kendi isteğiyle gider, birini sen hayatından çıkarırsın, kimisini ölüm ayırır.
İlişkilerde doğar, büyür ve ölür... Bunu kabullenin.
Yaşadığınız şu anı en iyi şekilde geçirmeye odaklanarak üstünden gelebilirsiniz.
Diğer türlüsüne çare yok. Bırak zamanı gelince üzülürsün, ağlarsın. O bile hafifliyor...
Ben artık kendi ailem olsun evladım olsun istiyorum. Sevgiyi saygıyı güveni değer görmeyi beğenilmeyi herşeyi hayat arkadaşımla yaşamak istiyorum bunları yaşatacak insan karşıma çıkmadı yada ben mi korkularıma yenik düşüp kaçtım anlamıyorum

Geleceği düşünerek hareket edersen hüsranla karşılaşırsın. Ne olacağını kimse bilemez. Kötü bir deneyim sonrası bunları düşünmen çok normal. Ama unutma her şey bizim için.
Ayrıca herkes evlenecek ya da evlenince bekar halinden daha mutlu olacak diye bir şey Yok. Emin olmadan adım atmayın. Zaman her şeyin ilacı olacak. ailene bağlı olman bence çok güzel bir şey. Aile sana güç verir. Onlardan uzaklaşma...
her şey gönlünce olsun...
Ewet aileme bağlı olmam güzel ama ben onlarsız hareket edemez hale geldim artık herşeyin kararını onlar veriyor kendime olan öz güvenimi yitirdim . Bende kendi kararımı vermek istiyorum ezik gibi hissediyorum kendimi bu şekilde

Ailene bağlı olmak onuşunda niçin vazgeçmek istiyorsun. Bu çok normal ki, onlardan başka kimimiz var...
onun dışında hayatta herkey kötü güvenilmez vicdansız v.s. değil
iyi insanlar da var bu hayatta, :)
yolun açık olsun korkma ve hayatına sahip çık

Ben artık kendi ailem olsun evladım olsun istiyorum. Sevgiyi saygıyı güveni değer görmeyi beğenilmeyi herşeyi hayat arkadaşımla yaşamak istiyorum bunları yaşatacak insan karşıma çıkmadı yada ben mi korkularıma yenik düşüp kaçtım anlamıyorum

Kimse aksini yaşamak için evlenmiyor. Hiçbir şeyin garantisi yok maalesef.

Her insan farklıdır. Sen karşına çıkana temiz bir sayfa ver. Eskilerin iziyle dolu bir başlangıç verip, onların hatalarıyla yenileri başlamadan bitirmemelisin.

Belki kötü olacak belki iyi olacak. Yaşamadan bilemezsin.
Kalbini aç ama mantıkta tatile çıkmasın. :KK39:

Bu arada tek hayat gayen evlenmek ve çoluk çocuksa biraz hayatına renk kat.
Tutanacak dal istiyorsan, o dal yine sensin.

Kimse aksini yaşamak için evlenmiyor. Hiçbir şeyin garantisi yok maalesef.

Her insan farklıdır. Sen karşına çıkana temiz bir sayfa ver. Eskilerin iziyle dolu bir başlangıç verip, onların hatalarıyla yenileri başlamadan bitirmemelisin.

Belki kötü olacak belki iyi olacak. Yaşamadan bilemezsin.
Kalbini aç ama mantıkta tatile çıkmasın. :KK39:

Bu arada tek hayat gayen evlenmek ve çoluk çocuksa biraz hayatına renk kat.
Tutanacak dal istiyorsan, o dal yine sensin.
Kalbini aç ama mantıkta tatile çıkmasın. :KK39: Bu sözünüze bayıldım uygulamaya gayret göstercem

Back
X