Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cevaplar icin tesekkurler..Dr annenin de fikrini alir ins boyle bi durumda.ben sezeryan isterim cunku.Daha 10 gun once yasamis biri olarak cevaplayayim sezeryan buyuk bir ameliyat.Bildigim kadariyla 32.haftaya kadar olan ölü dogumlarda (yada gebelik sonlandirma islemlerinde) her turlu normal dogurtuluyor.Cunku sukedisinin de cok guzel acikladigi gibi toparlanma daha hizli oluyor.sezeryanla dogumdan sonra yeni gebelik icin 1 yil sure taniniyorsa normal dogumda bu sure cok daha kisa oluyor.Ancak dogumdan sonra cogunlukla kurtaja aliyorlar kalan parcalarin temizlenmesi icin..
Ölü bebekte normal dogumun inanilmaz zor oldugunu duydum.varsin kemikleri batsin.varsin bir yil sonra hamile kalayim.ama lutfen basima boyle bisey gelirse de sezeryan gibi insani bir secenegim olsun..cvp icin tesekkurler cnm...çok geçmiş olsun 1- 2 hafta kadar önce 12 hafta ya kadar olsaydı kürtaj yapılıyordu.
normal doğum yapılmasının nedeni , anne adayının sağlığı için. vücut daha hızlı toparlanıyor. suni sancı aşaması sıkıntılı olsada , olması gereken normal doğum.
sezeryan bilinen ameliyat olduğu için anestesi süresi miktarı yada süresi 1 saatlik oluyor ve vücutta bıraktığı etkisi daha fazla ve sonraki hamilelik
sürecinin geciktirilmesine neden oluyor.
kürtaj da bebek büyük olduğu için parçalanma sırasında komplikasyonlar oluşuyor, büyük bebek olduğu için kemikleri sert ve ufalandığı zaman batma olasııkları artıyor.
Cok gecmis olsun cnm nasil dayandin bilmiyorum ama merak ettigim dr sezeryan secenegi sunmadi mi sana?Daha 10 gun once yasamis biri olarak cevaplayayim sezeryan buyuk bir ameliyat.Bildigim kadariyla 32.haftaya kadar olan ölü dogumlarda (yada gebelik sonlandirma islemlerinde) her turlu normal dogurtuluyor.Cunku sukedisinin de cok guzel acikladigi gibi toparlanma daha hizli oluyor.sezeryanla dogumdan sonra yeni gebelik icin 1 yil sure taniniyorsa normal dogumda bu sure cok daha kisa oluyor.Ancak dogumdan sonra cogunlukla kurtaja aliyorlar kalan parcalarin temizlenmesi icin..
Canim dedigim gibi biyle bir secenek sunulmuyor zaten.Dayanma konusuna gelince evet zor ama su an boyle bir durumun yoksa bunlari aklina getirip strese sokma kendini iyi dusun iyi olsun.Cok gecmis olsun cnm nasil dayandin bilmiyorum ama merak ettigim dr sezeryan secenegi sunmadi mi sana?
Canim cok gecmis olsun ayni zamanda da hayirli olsun insallah saglikla alirsin bebegini kucagina.Arkadasin konusunu dagitmak istemiyorum ama merak ettim bebeginin kalbinin neden durduguna dair bir sey soyledi mi dr.lar sebebini ogrenebildin mi yeni gebelikte onlem alabilmek adina?Geçmiş olsun.. 3.5 aylık dediğiniz kaç hafta oluyor? Ben önceki bebeğimi 20.haftası dolmak üzere iken kalbi durduğu için kaybettim. Sezeryan seçeneği sunmadı doktorum ki sunsa da kabul etmezdim sanırım. Ya normal doğum ya da kürtaj demişlerdi bana. Kürtajda da insan o kadar bağlandığı kocaman olmuş bebeğinin parçalanmasına kıyamıyor hak verirsiniz ki. Haliyle normal doğum olmuştu. Ama benim oğlum içeride ölü olarak 3-4 gün kalmış, suyu bitmiş ve benim tahlillerimde kanımda enfeksiyon çıkıyordu. Doktorlar da rahmin durumuna bakmak için doğumum sonrası uyutup kürtaja almışlardı bu yüzden. Allah korusun ama o anki psikoloji ile sezeryan aklınıza gelse bile hemen yakın zamanda acınızı dindirecek yeni bir bebek istemeye başlıyor insan. Ve sezeryanda bu şansınız yok, 1 sene izin vermiyor doktorlar.. Normal doğumda ise daha çabuk toparlıyor rahim kendini ve 3ay sonra izin verdi doktorum bana.
Bir de ölü bebekte normal doğum inanılmaz zormuş diyen kimse çok olumsuz bi genelleme yapmış. Kişiye göre değişir bu. Normal doğum için de aynı şey olur ya hani kiminin zor geçmiştir, ay kesinlikle normal doğum yapmayın der. Kimininse rahat olmuştur ya da kötü bi sezeryan olmuştur aman sakın normal doğumdan şaşmayın der. Bu da öyle. Benim suyu da olmayan oğlumu doğurmam bana göre çok da zor olmadı. Belki de duada ve insanın beyninde, düşüncelerinde bitiyordur bu. Doğuramazsam kürtajla parçalıyacaklar düşüncesi benim pes etmemi engellemişti biraz. Öğlen hiç açılmam yokken girdiğim hastaneden akşam taburcu olmuştum. Korkutmayın kendinizi, başkasının korkutmasına da izin vermeyin nacizane tavsiyem.
Canim cok gecmis olsun ayni zamanda da hayirli olsun insallah saglikla alirsin bebegini kucagina.Arkadasin konusunu dagitmak istemiyorum ama merak ettim bebeginin kalbinin neden durduguna dair bir sey soyledi mi dr.lar sebebini ogrenebildin mi yeni gebelikte onlem alabilmek adina?
Anladim canim zaten epey ilerlemissin gebeliginde bundan sonra da insallah baska sorun yasamazsin.Birkez denk gelmis bir talihsizlikti diyelim Allah bu bebegine saglik versin.Amin inşallah. Teşekkür ederim
Hayır sebebi net değil. Gelişim geriliği varmış, karın çapı çok gerideymiş, beslenememiş dendi en son. Plasenta ya da kordon kaynaklı olabilirmiş. Bir de plasentam rahim ağzından sarkıyordu kanamam olmuştu. Bu da tetiklemiş olabilirmiş. Kesin değil yani sebebi. Hepsi bi olasılık. O zaman takibimi yapan doktor da ilgilenmeyip resmen bizi kovduğu için bebeğimin gelişimini en iyi bilenden de bi yorum duyamadık. Şu an gittiğim doktordan 3.kayıpta yapılacak tüm testleri istemiştim. Hepsini yaptırdık. Pıhtılaşma da dahil hiç bir problem çıkmadı.. Şimdi tedbir amaçlı coraspin kullanıyorum. Bir de 15te bir kontrollerim. Riskli gebelik gibi takip ediliyorum.