- 29 Eylül 2017
- 155
- 29
- 48
- 28
- Konu Sahibi Kahveseverw
-
Benim çocuğum yok canım ama ablalarımdan biliyorum eğer sıkıntı yoksa sadece korku için sezeryan olmanı önermem. Ablam en küçük çocuğu 15 yaşında hala ağrısı oluyor ara ara kendini üşütünce felan.o kadar pişman ki keske biri bana söyleseydi de kendim istemeseydim sezeryanı diyor. Ama tabi Allah korusun doktor diyorsa ki kesinlikle sezeryan tabi olun olmalı da. Bir kardeşimde var 3 çocuğu da normal doğum sabah doğuyor akşam eve geliyor anlamadımBayanlar merhaba hamilelik öncesi tum surecimi burda gecirdim ve hamileligimde burda geciyor:) psikolojim cok hassas oldugundan sezeryan doguma hazirliyorum hep kendimi.. sezeryan dogum yapmis olanlar sonrasinda neler hissettiniz kac gunde ayaklandiniz agriniz cok oldumu birde benim kanim cok düşük kotu olurmuyum kafamda cok soru var iste anladimiz siz:)
Bayanlar merhaba hamilelik öncesi tum surecimi burda gecirdim ve hamileligimde burda geciyor:) psikolojim cok hassas oldugundan sezeryan doguma hazirliyorum hep kendimi.. sezeryan dogum yapmis olanlar sonrasinda neler hissettiniz kac gunde ayaklandiniz agriniz cok oldumu birde benim kanim cok düşük kotu olurmuyum kafamda cok soru var iste anladimiz siz:)
Yazdıklarına cok uzuldum hem sanci cekmissin hem sezeryan olmussun hende bebeğini kaybetmissin rabbim sana sabirlar versinBen yaklaşık 3 ay önce 5 aylık bebeğimi kaybettim ve normal doğum olmayınca sezaryen olmak zorunda kaldım.3 gün boyunca suni sancı verildi ama artık anatomimle mi ilgili bilmiyorum rahimde açılma olmadı.Kana başlayınca mecburen sezaryene alındım.Ablalarım sezaryen olmuştu ama 1 hafta 10 güne kendilerini toplamışlardı belki de eve bebek geldiği için ağrılarının pek farkında olmamışlardı heyecandan.Ama benimki öyle olmadı.hala ağrılarım var bi de göbek kaldı tam anlamıyla gitmedi.ağır birşey kaldıramıyorum.Psikolojim zaten yerlerde.Arkadaşın dediği gibi her türlü psikolojinin sağlam olması lazım.Bu arada suni sancı verildiği için normal doğumda nasıl olduğunu da yaşamış oldum gerçekten ben dayanamazmışım.benim rahim zaten dar kesin ölürmüşüm öyle düşünüyorum.herşeyden önce şu an için bebeğine odaklan ve doktorunu dinle.mesela ben zorlandım ama belki sen hiç zorlanmayacaksın.Çok arkadaşım var hele bi tanesi 4 dk da doğurdu.içeri girip çıkması bir oldu.zamanı geldiğinde bedenin seni yönlendirir zaten hiç korkma.
Bayanlar merhaba hamilelik öncesi tum surecimi burda gecirdim ve hamileligimde burda geciyor:) psikolojim cok hassas oldugundan sezeryan doguma hazirliyorum hep kendimi.. sezeryan dogum yapmis olanlar sonrasinda neler hissettiniz kac gunde ayaklandiniz agriniz cok oldumu birde benim kanim cok düşük kotu olurmuyum kafamda cok soru var iste anladimiz siz:)
2 ay once sezeryan oldum genel anestezi istemistim,gaz sancısı dogum sancisindan daha beter,tuvalete cikman icin sulu toz iciriyorlar 2 gun.1 haftada ev isi yapmaya basladim.Bayanlar merhaba hamilelik öncesi tum surecimi burda gecirdim ve hamileligimde burda geciyor:) psikolojim cok hassas oldugundan sezeryan doguma hazirliyorum hep kendimi.. sezeryan dogum yapmis olanlar sonrasinda neler hissettiniz kac gunde ayaklandiniz agriniz cok oldumu birde benim kanim cok düşük kotu olurmuyum kafamda cok soru var iste anladimiz siz:)
Ben sezeryanla doğum yaptim ikiz gebelik oldugu icin. Genel anestezi ile oldu. Tabi ki sagliklisi normal dogum olmasi gereken doğal süreç bu. Ama aksilikler soz konusuysa sezeryan olmak zorunda. İlk 24 saat çok ağrı cektim. Ayikirken ki aciyi hala hatirliyorum. Kolay bişe değil yani bu ameliyat. 6. gün normal hayatima dönmüştüm.Bu soruyu en iyi her iki tür dogumu da gerceklestirmiş hanimlar cevaplayacaktir . Allah Saglikla kucaginiza almayi nasip etsinBayanlar merhaba hamilelik öncesi tum surecimi burda gecirdim ve hamileligimde burda geciyor:) psikolojim cok hassas oldugundan sezeryan doguma hazirliyorum hep kendimi.. sezeryan dogum yapmis olanlar sonrasinda neler hissettiniz kac gunde ayaklandiniz agriniz cok oldumu birde benim kanim cok düşük kotu olurmuyum kafamda cok soru var iste anladimiz siz:)
Herkes farkli cevap verebilir. Ama ben sezeryanla dogum yapmiş biri olarak normal olsaydim keske dedim. Dogumdan sonra 1 ay kendime gelemedim. 2 hafta bebegimle ilgilenemedim
Benimki cok kotu gecti. Travma oldu hatta...
Bana da demislerdi ki dogurana kadar agri cekip sonrasinda rahat llmak istyosan normAL yap ama sezeryan olursan doguma kadar hic agri cekmeyip dogumdan sonra cekersin demislerdi.
Benim de kendi isteğimle daha doğrusu korkularım yüzünden olduğum sezaryen sonra travma haline gelmişti bende
Seni korkutmak istemem konu sahibi ama demek ki kişiden kişiye değişiyor o yüzden çok rahattı hemen ayaklandim diyenler kadar benim gibileri de okuman lazım
Yaklaşık bir ay oturarak uyudum Çünkü yatarsam kalkamiyordum ağrılardan (yazarken kolay ama gerçekten çok zor bir durumdu)
Kızımı ilk dört gün kucaklayamadim bile Altını da değiştirmedim Bunları hep annem yaptı Besinci gün kizim ateşlendi hastaneye yatırdılar ilk orda kucağıma alabildim
Bel ağrılarım çok uzun süre devam etti hala da uzun süre egilemem
Hep keşke dedim.bu konuda ama.tabi kendimi harap da etmedim hayırlısı buymuş derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?