sevgili kk üyeleri, elbette her insanın korkuları vardır ama benim bu korkum hep benimle: deprem korkusu. şu an bunu yazmak bile beni strese sokuyor.
malum 99 yılında yaşanan büyük deprem herkesi tedirgin etti korkuttu, deprem bölgesinde yaşamıyordum ama henüz 9 yaşındaydım. deprem gecesi evi sallanan bi komşumuzun kapıyı ve camı kırarcasına yumruklaması, ev yıkılıyor ne yatıyorsunuz dıye bağırması ve ardından günlerce süren enkaz altından insan cesedi çıkarma haberleri o dönem beni ne kadar etkilediyse hala ürperiyorum. bu depremin üzerine biri yaklaşık 5 şiddetinde diğeri 6.5 şiddetinde 2 depremi dolaylı olarak hissettim, can havliyle hi bişey düşünmeden kendimi dışarı attım ve gaipten sesler duydum. biliyorum bunlar korkumun sebep olduğu şeylerdi. malum felaketten sonra hayatımın sadece 1 yılı yoğun korku duymadan yaşadım. bunun dışında hep bi tedirginlik avizeye bakarak yaşama..
şimdi ne oldu da yeniden bu derece korkuyorum bilmiyorum. son 1 0 gündür korkum beni esir aldı yeniden. yürüyemiyorum evde bi iş yapamaıyorum hareketlerim yavaşladı, tek kaldığım an 2 el boğazımdan sıkıyor sanki. bi oğlum var ve onunla ilgilenemiyorum sağlıklı bi şekilde. o da tedirgin oluyor. ne düşünüyorum diye soarsanız bilmiyorum sadece çok korkuyorum. mesela benim için hiç bi ev güvenli değil, biri yüksek yıkılır, diğeri alcak ama kalitesiz malzemeli, yıkılır. orta kat kaçamayız, üst kat yan bina üstümüze gelir... sürekli korku. tek çözüm psikolog sanırım yine de görüşlerinizi, belki de telkin edecek cümlelerinizi merak ediyorum..