Korkum

kartalkiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
1.049
4
156
Almanya
Merhaba kizlar,
eski konularimi takip eden bilir, esimden bosandim, 1,5 senedir ayriyiz ve hayatimda yeni biri var.
Allaha cok sükür cok mutluyum o konuda bir problem yok.
Benim tek derdim kayinvalide adayim, kadin sagolsun arada ariyor halimi hatrimi soruyor, kendisini cok da sevdim.
Simdilik hicbir sorun yok, ve evet kadin herseyi biliyor.
Benim sorunum su: Sevdigim adam anne bile dese, benim canim yaniyor, icimde bir korku olusuyor.
Acaba ailesine cok mu düskün, bir kusuru var da ben mi göremiyorum diye düsünmekten kafayi yemek üzereyim.
Biliyorum daha hersey taze diceksiniz ama canim yandi bi kere eski esimden, nasil atlatabilirim bu durumu?
Önerileriniz var mi kizlar?

hayatındaki kişiyi henüz çok iyi tanımıyosun
zamanda daha iyi tanır; analiz edersin hal ve harekatını
anneci bir kişilikse, ya da anne zarar verici bir tipse, zamanla anlaşılır
özellikle evlilik sürecine girince anlaşılır o işler biliyosun

bu arada sen resmi olarak boşanmış mıydın?

Eski konularını takip etmedim ama sanırım başından geçenler yüzünden korkuların var.

Dışarıdan bir objektif gözle değerlendir olayı,bu kayınvalide adayın herşeyi biliyor fakat seni rahatsız edecek,istemediğini hissettirecek bir tutum sergilememiş.Seviyorum kendisini diyorsun,arayıp soruyormuş da.

Her insanı sadece kendi yaptıklarıyla değerlendir bence,eski yaşadıklarından kalan yargılarla hayatı kendine de başkalarına da tatsız hale getirme kuruntularla.

Tabi ki yine temkinli davranırsın ama temkinli olmakla gereksiz yere kuşkucu olmak arasındaki ayrımı da iyi yap.korkma ki başına korktukların gelmesin.iyi şeyler düşünmeye çalış :)

Canım kararını vermeden önce iyice düşün, aralarındaki ilişkiyi iyice gözlemle, acele etme öyle karar ver. Kaçmıyor ya. Tekrardan yazık etme kendine.

hayatındaki kişiyi henüz çok iyi tanımıyosun
zamanda daha iyi tanır; analiz edersin hal ve harekatını
anneci bir kişilikse, ya da anne zarar verici bir tipse, zamanla anlaşılır
özellikle evlilik sürecine girince anlaşılır o işler biliyosun

bu arada sen resmi olarak boşanmış mıydın?

evet resmi olarak da bosandim.

Acı bir tecrübe yaşayınca, bir süreliğine bütün erkekler aynı karakterde gibi görünüyor olabilir gözümüze ama her insan aynı değildir.

İyi gözlemleyin, gerekirse açık açık konuşun endişelerinizi.

su an evlenme gibi bir olay yok zaten, sadece ben icimdeki korkuyu paylasmak istedim.
Eski kaynanamdan cok cektigim icin, icimde korku kaldi.
Birde söyle birsey var kizlar ben kendi annemle de iyi gecinemem, kopuk büyüdüm yani, bide üstüne ilk evliligim böyle bitince (kaynana yüzünden), iyice icime oturdu.

Acı bir tecrübe yaşayınca, bir süreliğine bütün erkekler aynı karakterde gibi görünüyor olabilir gözümüze ama her insan aynı değildir.

İyi gözlemleyin, gerekirse açık açık konuşun endişelerinizi.

kendisine tekrar anlattim gecenlerde, beni cok iyi anlayabildigini, beni bu konuda asla zorlamayacagini söyledi. Karari sana birakiyorum dedi.

İkinci evliliğin ve korkuların olduğu için ince eleyip sık dokuman çok doğal ama
Paronaya haline getirip te sürekli eş adayına aynı konulardan bahsetme bence
Zamana bırak herkes aynı değildir...Çok kurma kafanda...

güzel dilekleriniz icin cok tsk ederim,
sanirim beni bu düsünceye iten sebep, ablasi evlenme niyetindeymis ve benim sevdigim insan da bunu duyunca baya üzüldü. Hemde fazla üzüldü. Simdi beni de o an korku aldi, ailesine asiri bagliliktan mi kaynaklaniyor diye.
Sacma gelebilir bazilarina ama bir insan ailesine ne derece bagli olursa "normal", iste bu dengem olmadigi icin cok ama cok zorlaniyorum :(

bu korkun önceki esinle ilgili sorundan kaynaklanmıs sanırım ama ön yargılı olmayın herkes aynı degildir

başından bir evlilik geçmiş az çok tecrübe sahibisin gözün kapalı ilişki yaşamıyorsundur.acele etme herşeyi zamana bırak eş adayını ve ailesini iyi gözlemle aralarındaki ilişkiyi nasıl bir yapıda olduklarını mutlaka anlarsın.umarım herşey gönlünce olur:31:

bence de eski eşinden dolayı kafanda oluşan olumsuzlukları bir kenara at canım. yeni insanlara o şekilde yaklaşma..

hakkında hayırlısı olsun..

seni çok iyi anlıyorum cnm benmde kaynananın katkısı olduğu için biten evliliğimde ama umarım bu sefer çok mutlu olursun.

ablası evlenecek diye çok üzüldüyse dikkat et bence.
tek erkek çocuksa daha da dikkat et canım.
zaten içinde seni rahatsız eden bişey var ki konu açmışsın.

güzel dilekleriniz icin cok tsk ederim,
sanirim beni bu düsünceye iten sebep, ablasi evlenme niyetindeymis ve benim sevdigim insan da bunu duyunca baya üzüldü. Hemde fazla üzüldü. Simdi beni de o an korku aldi, ailesine asiri bagliliktan mi kaynaklaniyor diye.
Sacma gelebilir bazilarina ama bir insan ailesine ne derece bagli olursa "normal", iste bu dengem olmadigi icin cok ama cok zorlaniyorum :(

bence önceki tecrubelerin sebebiyle korkmakta haklısın, iyi gözlemle derim, ablasının evlenmesine bu kadar fazla üzülmesine şaşırdım açıkcası, tamam insan kardeşi evden gidince üzülür ama bu tatlı bi üzüntü olmalı

aynen kizlar dikkatimi cekti ailesine bagli ama eski esim gibi degil. Acaba su an askerde oldugu icin mi yogun?
biraz kafam karisti aslinda :(

Back
X