kızlar benim muayene ve doğum korkum var.cocuk istiyorum ama sezryan düşünüyorum onuda pek tavsiye etmiyolar sizce hangisi iyi.sezeryanlı hanımlar lütfen cevap yazar mısınız lütfeennnnn
canım benimde aynı korkularım var ama madem bu bebişleri bu kadar çok istiyoruz bazı şeylere alışmamız lazım inan ben sordum doğum yapanlara dedikleri şu sen o sancıyı bir yaşa da aman açmam de diyebiliyorsan :)bir an önce o sancıdan kurtulmak istiyorsun en güzeli de bir an önce o bebeğe kavuşmak istiyorsun o yüzden biz bu korkuları aşarız diyorum:)normal doğum tabiki de zaten isteğe göre sezaryan yok artık.daha önce vajinal muayene olmadın mı peki
ben henüz evli değilim ama size nacizane fikrimi görüp duyduğumu söyleyim
benim annem bi doğumunu sezaryenle yaptı ve epey çekti hala da çeker
genelde sezaryenle olan doğumlardan sonra dikişlerin iyleşmesi epey zaman alıyor ama
sonrasında ufacık bi soğuk bile değse ilk o dikiş yerleri sızlıyor
ayrıca normal doğumda 1 bilemedin 2günde normal hayata dönersiniz
kaldıki normal doğumda bebek gelince içerdeki birçok pisliği kötü şeyi de temizleyerek geliyor
bence tek taraflı bi korkuyla hareket etmektense bi dr a görünün eğer riskli bi durum varsa o da sezaryeni önerecektir
Allah hayırlı bi hamilelik ve hayırlı bir evlat nasip etsin size ve tüm isteyenlere..
muayene ve doğumda korkulacak bişey yok, tabiki hepimiz tedirgin oluyoruz, mahrem yerlerımızı açmaktan çekınıyoruz ama hayatımız boyunca sıkça karşılaşacağımız bır durum, normalle başlayıp sezeryanla biten bir doğum yaşadım iyiki ikisinide tatmışım, ikisininde zor ve güzel yanları var her ıkısınınde stresı farklı ama once normal tabıkı adı uzerınde ''normal'' eger gerek olursa sezeryan olunmalı
Canım bence bu korkularının sebebi şuan hamile olmaman. Çünkü hamile olduktan ve anneliği içinde hissettikten sonra muayeneymiş felan hiçbirini umursamıyosun. Gideyim muayene etsinler, bebeğimi göstersinler, aman o iyi olsunda hertürlü ağrıya acıya katlanırım diyosun. Miden bulanmasa, ağrın olmasa aman neden ağrım yok bebeğime bişeymi oldu acaba diye oturup ağladığın zamanlar oluyo. Bi kez hisset o duyguyu bak değiştiğini göreceksin.