• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv( leep sonrası hpv testi)

Güzel sonucunuzu bekliyorum. Kolposkobi işlemi sırasında anlık mo doktor söylüyor biopsi mi alınıyor öngörüsü oluyor mu muayene sırasında. Kolposkobi işlemi uzun sürüyor mu ya da zor oluyor mu peki?
Her türlü kolposkopi+biyopsi yapılacaktı zaten ama kolposkopi yapıp gerekli görmezse parça almayan doktorlar da var sanırım

Merhaba, kendi sürecimden bahsetmek istiyorum sizlere 29 yaşındayım. 26 Ocak 2025 te hpv olduğumu öğrendim smear ve hpv testi alındı. Tipler, 51,68,82. Rahim ağzında yara görüldü ve biopsi yapıldı leep yapıldı aynı zamanda cin 1 cerrahi sınır negatif olarak geldi. 3. Ayda ve 6.ayda smear testi alındı normal geldi testler. Bu süreçte üç doz aşımı tamamladım.
Şüphelendiğim bir alandan dolayı ikinci bir doktora muayene olmak istedim 1 kasımda farklı bir doktora gittim muayene temiz geçti doktor smeara gerek yok yakın zamanda yapıldığı için hpv alalım hemen hemen 1 yıl olucak dedi. Hpv test sonucu 18,66 geldi (cinsel ilişki olmadı hiçbir şekilde) ( sigara kullanmıyorum genel olarak uyku ve beslenmem düzenlidir. kolposkobi önerdi.
Bu durum biraz tedirgin etti beni buna benzer bir durum yaşayan var mı? Normal bir süreç mi?
Üç ay sonra kontrol için tekrar gitmeyi düşünüyorum.
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum :)
Merhabalar bende Kasım 24 te hpv18 olduğunu öğrendim. Smear da ascus tu. Kolposkopi yapıldı cin2 geldi hemen leep oldum ve cerrahi sınırlar temiz çıktı. 6. Ay kontrolümde smear temiz geldi. 1. Yıl kontrolümü de daha yeni yaptırdım Hpv negatif çıktı. Çok mutlu oldum. Umarım herkes kurtulur bundan.

Merhabalar bende Kasım 24 te hpv18 olduğunu öğrendim. Smear da ascus tu. Kolposkopi yapıldı cin2 geldi hemen leep oldum ve cerrahi sınırlar temiz çıktı. 6. Ay kontrolümde smear temiz geldi. 1. Yıl kontrolümü de daha yeni yaptırdım Hpv negatif çıktı. Çok mutlu oldum. Umarım herkes kurtulur bundan.
Peki leepten sonra neler yaptiniz negatife donmek icin yardimci olur musunuz

Çok sevindim gözünüz aydın :) inşallah 🙏

Peki leepten sonra neler yaptiniz negatife donmek icin yardimci olur
Doktorum zaten atılacak demişti. Tek önerdiği şey aşıydı 3 dozunu da tamamladım. Ama sigara kullanmıyorum spor yapıyorum sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.Özellikle bir şey yapmadım yani normalde nasılsam öyle devam ettim.

Negatif olan arkadaşlar, cinselliğe devam ediyor musunuz? Ben negatife döndüm ama ilişki yaşamaya korkuyorum

Negatif olan arkadaşlar, cinselliğe devam ediyor musunuz? Ben negatife döndüm ama ilişki yaşamaya korkuyorum
Benim daha sürecim yeni başladı ama siz negatif olmuşunuz bağışıklık sisteminiz iyi çalışmış operasyon geçirmeden cin 1 geçmiş, ilerlememiş. Sizin adınıza korkulacak birşey yok bence. Ben 15 senelik evliyim, ilk gün kapmış olsam bile 15 senede cin 3 olmuş. Negatife ne zaman dönerim bilemiyorum ama dönünce eşimle normal yaşantıma geri döneceğime eminim. Çocukta istiyorsanız korkunuzu bir kenara bırakın 😊

Dün kolposkopi oldum doktor biyopsiye gerek yok dedi.Smear ve Hpv aldı tekrar ben yaptırmak istiyorum dedim özellikle hpv yi.Her şey normale dönerse 1 yıl sonrası korunmasız ilişki olabilir dedi.Tedaviye başlama süresi 1 yıl olsun dedi.diğer türlü kondomlo devam dedi

Dün kolposkopi oldum doktor biyopsiye gerek yok dedi.Smear ve Hpv aldı tekrar ben yaptırmak istiyorum dedim özellikle hpv yi.Her şey normale dönerse 1 yıl sonrası korunmasız ilişki olabilir dedi.Tedaviye başlama süresi 1 yıl olsun dedi.diğer türlü kondomlo devam dedi
Benim 2021 den beri hep negatifti ama bi ay önce tekrar pozitif çıktı 6 ayda bir smear yılda bir hpv verdim hep

Benim 2021 den beri hep negatifti ama bi ay önce tekrar pozitif çıktı 6 ayda bir smear yılda bir hpv verdim hep
Bağışıklık düşünce tekrar aktif mi oluyor acaba ben anlamadım bu virüsü.Eşinizle ilişki nasıl oldu bu dönemde acaba.Biz korunarak ilişkiye giriyoruz ama inanın çok korkuyorum bu durumdan.Benim doktoruma özellikle sordum erkeklere yapılan bir test var mı diye var ama çoğu negatif çıkıyor demişti.Eşin negatife dönmüştür dedi bana

Bağışıklık düşünce tekrar aktif mi oluyor acaba ben anlamadım bu virüsü.Eşinizle ilişki nasıl oldu bu dönemde acaba.Biz korunarak ilişkiye giriyoruz ama inanın çok korkuyorum bu durumdan.Benim doktoruma özellikle sordum erkeklere yapılan bir test var mı diye var ama çoğu negatif çıkıyor demişti.Eşin negatife dönmüştür dedi bana
Evet malesef erkeklerde çoğunluk negatif görünüyormuş.korunarak geçti sürek ama her zaman bunu sağlayamadık. Leep sonrası normal doğum baya iyi gelmişti hücre vs için ama 5 yıla yakın süredir hiç aksatmadan gel negatifken son test şaşırttı.Bağışıklık en önemli nokta güçlü tutmak gerek zayıf anında tekrar aktifleşiyor işte

Çok geçmiş olsun Partner değişikliği mi oldu nasıl tekrar pozitif çıktı?
Yanımda bi bayan vardı hastanede o da iki yıldır negatifti aşı olmuştu ama onunda iki yıldan sonra başka tipler eklenerek pozitif olmuş

Yanımda bi bayan vardı hastanede o da iki yıldır negatifti aşı olmuştu ama onunda iki yıldan sonra başka tipler eklenerek pozitif olmuş
Doktorlar negatif oldukdan sonra yeni bir bulaş olmadıgı sürece tekrar pozitif olunmayacağını söylüyor.Aceba eşleriniz başkasıyla olmuş olabilir mi?

Evet malesef erkeklerde çoğunluk negatif görünüyormuş.korunarak geçti sürek ama her zaman bunu sağlayamadık. Leep sonrası normal doğum baya iyi gelmişti hücre vs için ama 5 yıla yakın süredir hiç aksatmadan gel negatifken son test şaşırttı.Bağışıklık en önemli nokta güçlü tutmak gerek zayıf anında tekrar aktifleşiyor işte
Arkadaşlara yazdığınız kadarıyla partner değişikliğide olmamış ama neden tekrar aktifleşti acaba.Doktorun yorumu ne oldu bu konu hakkında.bağışıklık düşünce tekrar aktifleşmiş olabilir mi acaba yada Allah korusun bi başkasıyla beraber olma ihtimali var mı eşinizin.Eşlerimizede güvenemez olduk bu durum yüzünden

Doktorunuz ne zaman test vereceğiniz söyler zaten. Hamilelik için de doktorunuzla görüşün en sağlıklı bilgiyi doktor verecektir. Ancak bir engel olmadığını biliyorum. 6 ayda bir kontrol, yılda bir de hpv testi verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım istediğiniz gibi olur her şey 🙏
Merhabalar bugün Hpv sonucum çıktı ve şükür negatifi gördüm şimdi sadece smear sonucum kaldı inşallah o da güzel çıkar.İnşallah yakın zamanda hepimiz negatifi görürüz

Merhabalar bugün Hpv sonucum çıktı ve şükür negatifi gördüm şimdi sadece smear sonucum kaldı inşallah o da güzel çıkar.İnşallah yakın zamanda hepimiz negatifi görürüz
Gözünüz aydın darısı tüm pozitıflere

Önce hpv+smear yapılıp ardına pozitifse kolposkopi oluyordu.Sizin neden önce kolposkopi yapıldı ki
neler kullandınız bu süreçde neler yaptınız

Back
X