• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

Yine şöyle başlayım beni bilenler bilir...

Doğumuma 2 hafta kaldı ve ben çok huzursuzum ağlama isteği geliyor sürekli.

Korkuyorum arkadaşlar. Doğum sancısından değil.

Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.

Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum
Bi sezeryan olan biri olarak söylüyorum evet sonrası bi hafta zor ha zorluğu ne rahat hareket edemiyorsun yattigin yerden desteksiz kalmıyorsun ama sonra rahatliyosun diğer konuya gelince ilk 15 gün çok rahatsın yedir içir gazini çıkar yatır başka birşey yok zaten çoğu gün yatiyo sonrada eğer gazi olursa biraz sknti oluyo ama emin ol kucağına aldigin dakikadan itibaren bi kez bile of demeden yapıyosan şuanda değil ilk kucağına aldığında anne olduğunu hissediysn onun sana ihtiyacı olduğunu biliyosun günlerce yatmasan da olur diyosun yeter ki o sağlıklı olsun diyosun dışarı çıkmaya gelince çıksan bile onu ozleyip geri geliyorsun yani benim öle oldu emin ol doya doya yasa şuan hamileliğinide dogduktan sonra lohusaligini da

Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?

Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum
Ben ertesi günü banyo yaptım tuvalete gelince kabız olmamaya dikkat edersen hiç bir sknti yok

Onu kucagina aldigin an hayatin degisiyor. Uyansa da sevsem diyorsun. Sevdikce opesin optukce sevesin geliyor. İlk aylar evet biraz uykusuzluk cekiyorsun ama 6ay da duzeliyor az da olsa :-)
ne zaman yurucek ne zaman oturcak ile geciyor hayatin. 1 lokma fazla yesin diye can atiyorsun o uemek yiyor sen doyuyorsun.o guluyor sen mutlu oluyorsun. Bi yeri acisa perisan oluyorsun. Ama buyudugunde yavas yavas konusmaya basladignda anne dediginde yasadigin butun zorlu sureccleri unutuyorsun :-) hep iyi yanlarina odaklan dusunsene minicik bir bebek savunmasiz onun guvenligi sensin senin kokun bile onu guvende hissetmeye yetiyor:-)

Ayy bende sezeryandan korkuyordum ama normal yaptım şükür inşallah sende normal doğum yaparsın canım. Doğum ani zaten bir mucizeydi saskinlikla yasiyordum herseyi doğum bittikten sonra doktor kucağıma oğlumu verince gözyaşlarımı tutamamıştım hala gözlerim doluyo o sancılar zorluklar birden kesilmişti. Eve gittiğimizde oğlum uyuyordu ama ben uyuyamıyordum korkuyordum ona bisi olursa diye yemin ederim 3-4 ay heyecandan uykum gelmedi artik ferim gitmisti. Sonra büyüdü büyümesinin her anı güzel hangi biri anlatılır ki emeklemesimi agulamasimi yürümesimi ek gıdaya gecisimi kısacası herşeyi güzel benim oğlum şuan 22 aylık ve dün beraber sevgililer günü için yemeğe çıktık o bizim en değerlimiz artık hele birde arkamdan anne anne diye bagirişi vardiki sormayın gitsin ♡♡♡♡♡ Allah sizede sağlıkli doğumlar nasip etsin ve butun yavrulari annelerine bagislasin benimkinide bana inşallah.

bu yollardan geçtik geçiyoruz canım. korkma evet çok zor ama iyi günlerin daha çok olacak. sana annem deyince herşeye değecek. gönlünü ferah tut. olumlu yönleri düşün.

Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.

Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum

sezaryen olmakta ne var, hiç öyle anlatılanlar gibi zor bir süreci yok. yani benim için öyle oldu. inşallah sizin için de öyle olacak. bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacağız diye korkmayın çünkü o eskidenmiş 40 ı beklemeler. millet gayet de çıkıp geziyor. o bebek aç değilse altı temizse gazı çıkarılmışsa ağlamayacak. zaten ilk 1 hafta sürekli uyuyacak. belki genel itibariyle de çocuğunuz çok sakin ve kolay bir bebek olacak. ayrıca onu o kadar seveceksiniz ki ne gezme ne uyku umrunuzda olmayacak. sadece tatlı bir yorgunluğunuz olacak. lütfen kendizi şimdiden bunları düşünerek korkutmayın, rahat olun ve akışına bırakın..
yapmanız gereken tek şey yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alabilmek için dua etmek. Allah yardımcınız olsun.

Doğum yapalı 47 gün oldu. Yaşadığın kaygıları ben de yaşadım. Ama öyle bir donanıma sahibiz ki dışardan bakanlar bu kadar uykusuzluğa yorgunluğa nasıl dayanıyorsun diyorken, yooo hiç uykusuz değilim enerjim de yüksek diyebiliyorsun. Hiçbir şey kolay değil. Yen'i bir nesil yetiştiriyorsun ama görüldüğü kadar zor da değil. Kucağına aldıktan sonra tek düşüncen bebeğin olacak. Ağlayacak,acıkacak , gazı olacak, uykusuz bırakacak. Ama emin ol bunlar seni zorlamayacak. Çünkü sen ANNESİN:KK200:. Nasıl görmek istiyorsan öyle bakmaya çalış. Zor olacak dersen en başta kaybedersin. Enerjini yüksek tutmaya çalış. Çünkü o miniğin sana senden daha çok ihtiyacı var.

Sezaryenin korrkulacak hiç bi yanı yok doğum normal seyretmez ise bebeğini riske atıpda normal diye inat etme sakın annem bi hafta kaldı yanımda o giderken bebekle tek kaldım diye nasıl ağladım ama en baştan beri kendiöi bu bebeğin her sorumlluluğu bana ait ve ben bakıcam diye şartlandırdım çünkü yaşadığım yerde yakın kimsem yok. Doğum yaptığım gece hastanede bile hep ben kalktım sırf alışmak için. bebeğim 4 aylık olana kadar çok zor bi bebekti ama hiç yılmadım böyle karamsar düşünme bak şimdi 2.5 yaşında ve inşallah bi kardeş daha geliyor sadece benim bebeğim sadece benim diyerek kendimi motive et sonrasını o sana yaptıracak annesi

Teşekkür ederim . Peki kucağınıza ilk aldıgınız da ne hissettiniz? Siz de benim gibi sezaryen olur muyum korkusu yaşadınız mı
Sezeryandan korkmayın öcü degil. Ben bile isteye oldum. Normal doğum bebekler icin daha riskli, kordon dolanır, kanala sıkısır... Evet dısarı cıkamadım 6 aylık oldu hala cıkmak zor, yok cantası yok bezi yok acıktı yok meme istiyor vs. Üstüne bebek büyütmenin diger zorlukları... cook bunaldgm zamanlr oldu, ama ne oldu??? Oğlum 100 kisinn icinden beni görüp tanıyor bana öyle bir gülümsüyor ki sanki ic organlarıma kadar hücre hücre yenileniyorum. Meme olayı bitecek oğlum yürüyecek kosacak anne diyecek!! Anne olmak doğurmak degil.. öyle zor ki ama bir o kadar da eşsiz!! Suan memede uyuyor her yanım tutuldu, bacagımı hissetmiyorm ama kokusu burnuma geliyor, cennetten fragman gibi.. Hic birsey eskisi gibi olmayacak!! Hersey cok daha zor cok daha güzel olacak... Sizi hamile halinizle daha fazla yormak istemem ama sizi cook zır cok güzel günler bekliyor :KK200:

Çok teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için .

Peki birşey soracagım iki gündür aksamları karnım sürekli sertleşip açılıyor dakika da 4-5 kere oluyor. Sabaha bişey yok.

Daha yeni sıcak duşun altına giriyim dedim ilk lavaboya girdim afedersiniz ama silindikten sonra suyu falan beklerken bacaklarımdan bişeyler süzüldü. Hani adet olursunuz da banyoda giyinirken süzülür ya öyle yani akan şeyin derecesi. Yarım saat önce oldu bu dediklerim şu anda sancım YÖK . Siz ce bu suyum muydu bilemedim ben

Çok teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için .

Peki birşey soracagım iki gündür aksamları karnım sürekli sertleşip açılıyor dakika da 4-5 kere oluyor. Sabaha bişey yok.

Daha yeni sıcak duşun altına giriyim dedim ilk lavaboya girdim afedersiniz ama silindikten sonra suyu falan beklerken bacaklarımdan bişeyler süzüldü. Hani adet olursunuz da banyoda giyinirken süzülür ya öyle yani akan şeyin derecesi. Yarım saat önce oldu bu dediklerim şu anda sancım YÖK . Siz ce bu suyum muydu bilemedim ben
Suyunuz geliyor olabilir.
Doktorunuza danışın isterseniz.
Benimde kızımda suyum gelmişti ama sancım yoktu hatta hastanede bile sancım olmadı benim nst'de görünüyordu sancı ama ben hissetmedim.

bence bunların hiçbiri sizi üzmesin sezeryan oldum bebeğim çok ağlardı gezdım dolaştım abartmadım mutluydum ...

Şuan sizin yazdıklarınızı okuyup,yerinizde olmak isteyen bir çok bayan var bu portalda..UNUTMAYIN..:kahve:

Bence de cok mızmızsın. Hamile kalabilmek icin denemedigim şey kalmadi. Kalamıyorum. Sebepsiz. Bana çok mantıksız geliyor. Yapıyosan katlan, katlanamıcaksan yapmayın

Bu arada dogum korkulari vs. Degildi lafım. Bunlar normal. Lafım sonrası icin uyuyamıcam gezemicem falan filan.. cok anlamsiz

Bu sizinle ve bebeğinizle ilgili bir şey. Hayat zorlaşıyordur mutlaka ama her nimetin bir külfeti vardır.
Bebekli olup eve kapanan da var, bebeğini kanguruya koyup gezip tozan da.
Artık ikincisi daha yaygın. Kadınlar bebekleri ile de sosyalleşebileceklerini, çalışabileceklerini farkettiler.
2 çocuklu arkadaşım benden çok geziyor. Çocukları ile gayet keyifli ve de tadını çıkartarak hem de.

Back
X