Korkuyorum, endişeliyim normal mi?

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
9.073
48.248
548
Merhaba, 6 aylık hamileyim. Bu bebeği gerçekten istedim. Zaten neredeyse 5 yıllık evliyim falan filan. Ama gelin görün ki acayip korkuyorum bakamazsam, yeterli olamazsam, bir şeyi eksik olursa... Evlilik hayatımda gayet rahatım istediğim zaman yatar, istediğim zaman kalkarım uykuyu severim. Çocuk olunca bıkmaktan pişman olmaktan korkuyorum. Lütfen yargılamayın. Her anne adayı bunu yaşar mı? Genel olarak çok garantici ve hep iki adım öteyi hesaplayan bir insanım bu yüzden mi böyle hissediyorum. Bu düşünceler yüzünden Kendimi suçlu hissediyorum ama bir türlü rahatlayamıyorum. Umarım anlaşılmışımdır. Değerli fikirlerinizi bekliyorum

Tabii ki normal. Çoğu kadın hamileyken bu tip şeyler hisseder, hem de ilk hamileliğiniz. Ama rahat olun. Annelik iç güdüsü çok güçlü bir şey. Doğduğunda ona en iyi şekilde bakacağınıza eminim.

Bende aynen senin gibiydim.o borç bitsin şu borç bitsin..çocuğuma bakabilirmiyim?ayrıca çocuk bakımı ile ilgilli hiç tecrübem,bilgim yoktu..annem 10 hün kaldı gitti..falan filan😀 ama şunu gördüm ki; anne olduktan sonra ,sanki kırk yıllık anne gibiydim ...hani cihaza program yüklerler ya sanki bana da annelik programı yüklemişlerdi.😀o yüzden korkma..eminim iyi bir anne olursun

Tam aksine bunları düşünüp, kafanızda değerlendirdiğiniz için aman doğsun da ne olusa olsun demediğiniz için gayette iyi bir anne olacaksınız bence.

Sağlıkla gelsin miniğiniz.

Rahatlayın ve keyfini çıkarın bence kendinizi suçlamayın gayet normalsiniz çünkü.

Elbette bir yere kadar normal
Ama uykusuz da kalınıyor iradeniz hakimiyetin kuralların aklınıza gelecek herşeyin dışına da çıkılıyor bunlar sorun olmuyor.
En önemlisi güzel yetiştirmek

Merhaba, 6 aylık hamileyim. Bu bebeği gerçekten istedim. Zaten neredeyse 5 yıllık evliyim falan filan. Ama gelin görün ki acayip korkuyorum bakamazsam, yeterli olamazsam, bir şeyi eksik olursa... Evlilik hayatımda gayet rahatım istediğim zaman yatar, istediğim zaman kalkarım uykuyu severim. Çocuk olunca bıkmaktan pişman olmaktan korkuyorum. Lütfen yargılamayın. Her anne adayı bunu yaşar mı? Genel olarak çok garantici ve hep iki adım öteyi hesaplayan bir insanım bu yüzden mi böyle hissediyorum. Bu düşünceler yüzünden Kendimi suçlu hissediyorum ama bir türlü rahatlayamıyorum. Umarım anlaşılmışımdır. Değerli fikirlerinizi bekliyorum
Bende 2 yıllık evliyim. Hamileyim istedgim zaman yatar istedgimde kalkarim. Hatta 5 karış yatar 10 karış kalkarim
Bazen bende korkuyorum. Uyanabilir miyim ? Bakabilir miyim? Genelde gec uyuyup gec uyanan biriydim nasil alisacagim. Nasıl yetistirecegim isleri. Bebegime duzgun bakabilir miyim?
Ya babasi oynamazsa cok onunla ya ev soguk olurda isinmazsa. Ya ben hastalanirsa ne yaparim bir dolu düşünce
Bende senin gibi cok garantici ve pimpirigim biraz her seyi hesaplarim onceden ve cok anac biriyim .
Bende buraya bağdaş kurayim

Bal gibide bakarsınız, çocuğunuza yeterli olursunuz, hormonlardandanda böyle kaygılara düşebiliyorsunuzdur, hem hormonlardan bile değilse baksanıza şimdiden böyle kaygılara düşmüşsünüz.
Bu kaygıya düşmek bile bence bilinçli bi anne olacağınızı gösteriyor.

Aynı duyguları yaşamış ve uykuya aşık biri olarak diyorum hiç endişelenmeyin. O düşünceler bebeğinizi kucağınıza alacağınız zaman bitiyor, 1 saatlik uykuyla bile ayakta kalabiliyorsunuz. Sağlıcakla doğurun inşallah.

Bende 2 yıllık evliyim. Hamileyim istedgim zaman yatar istedgimde kalkarim. Hatta 5 karış yatar 10 karış kalkarim
Bazen bende korkuyorum. Uyanabilir miyim ? Bakabilir miyim? Genelde gec uyuyup gec uyanan biriydim nasil alisacagim. Nasıl yetistirecegim isleri. Bebegime duzgun bakabilir miyim?
Ya babasi oynamazsa cok onunla ya ev soguk olurda isinmazsa. Ya ben hastalanirsa ne yaparim bir dolu düşünce
Bende senin gibi cok garantici ve pimpirigim biraz her seyi hesaplarim onceden ve cok anac biriyim .
Bende buraya bağdaş kurayim
Geçen ay düzenli olarak rüyamda bebeği soğuk suyla yıkayıp hasta ediyordum bu ay emzirmeyi unutuyorum. Nasıl bir korkuysa artık rüyalarıma giriyor.

Geçen ay düzenli olarak rüyamda bebeği soğuk suyla yıkayıp hasta ediyordum bu ay emzirmeyi unutuyorum. Nasıl bir korkuysa artık rüyalarıma giriyor.
Bende sürekli erken kalkmaya alismak istiyorum bebegim icin kalkmam lazim nasil aliscam diyorum kalkamiyorum. Sürekli uzuluyorum boyle olunca ruyalara girince daha tedirgin olmussundur bazi ruyalar gercek gbi oluyor.

Bende sürekli erken kalkmaya alismak istiyorum bebegim icin kalkmam lazim nasil aliscam diyorum kalkamiyorum. Sürekli uzuluyorum boyle olunca ruyalara girince daha tedirgin olmussundur bazi ruyalar gercek gbi oluyor.
Evet bide o var erken kalkmak erken kalkmak sanki yapamam gibi geliyor bilmiyorum sürekli düşünüyorum işte bir de rüyalarıma girince iyice tedirgin oluyorum iyi bir anne olamazmışım gibi geliyor.

Back
X