Evet göğşen bey ile görüştüm… ama benzer şeyler bende okudum. Bu da endişe etmeme sebep oldu. Siz Başkentte denediniz de mi olmadı.Allah hepimizin yardımcısı olsun. Görünce yazmadan geçemedim. Başkent düşünürseniz göğşen hoca var iyi bi hoca yaklaşımı çok iyi ama labaratuar hakkında iyi şeyler duymamıştım. Ama denenebilir. Maddi manevi rahatlatıcı bi yer. Benim olmadı umarım sizin olur
bulunduğunuz ildeki şehir hastahaneleri de aşılama ve tüp bebek yapıyorlar ve maddi açıdan sizi yormadan. Bide oraya bakın isterseniz üstelik neden direk tüp bebek yapılacak ki aşılama oranları da yüksek ilk ondan da başlayabilirsinizAnkara da yaşıyorum, iki senedir hiç bir sebep yokken çocuk sahibi olamıyorum. Bir sürü tüp bebek merkezi gezdim ama hiç birinden olumlu elektrik alamadım. Devamlı erteliyorum ancak yaşım da var….Sorun benim korkularımdan mı doktorlardan mı bilmiyorum ama hekimlerin para odaklı yaklaşımları tabiki sebep oluyor buna.
Öncelikle tüp bebek süreci tahmin ettiğim gibi fiziksel ve psikolojik olarak zor geçiyor değil mi? Korkuyorum çok…
Bir de başkent hastanesinde tüp bebek yaptıran var mı? Destek olabilirseniz çok sevinirim…En son buraya gittim hastane olarak her zaman pozitif bir yer olduğu için acaba düşünmeden artık burada mı başlasam diyorum…
Asılama yaptirdiniz mı?Ankara da yaşıyorum, iki senedir hiç bir sebep yokken çocuk sahibi olamıyorum. Bir sürü tüp bebek merkezi gezdim ama hiç birinden olumlu elektrik alamadım. Devamlı erteliyorum ancak yaşım da var….Sorun benim korkularımdan mı doktorlardan mı bilmiyorum ama hekimlerin para odaklı yaklaşımları tabiki sebep oluyor buna.
Öncelikle tüp bebek süreci tahmin ettiğim gibi fiziksel ve psikolojik olarak zor geçiyor değil mi? Korkuyorum çok…
Bir de başkent hastanesinde tüp bebek yaptıran var mı? Destek olabilirseniz çok sevinirim…En son buraya gittim hastane olarak her zaman pozitif bir yer olduğu için acaba düşünmeden artık burada mı başlasam diyorum…
Yaşım 35 sanırım bu yüzden hemen tüp bebek dediler ama değerlerimde herhangi bir sorun yok. Bunu söyleyince de yine de olsun zaman kaybı dedi hekimlerbulunduğunuz ildeki şehir hastahaneleri de aşılama ve tüp bebek yapıyorlar ve maddi açıdan sizi yormadan. Bide oraya bakın isterseniz üstelik neden direk tüp bebek yapılacak ki aşılama oranları da yüksek ilk ondan da başlayabilirsiniz
Aslında 35 yaş üstündeyim, hgs filmim var eşimin sperm testi var, hiç bir yerde bir sorun yok. Histeroskopi vs de oldum. İki aşılama olup rapor çıkarabilir miyim bilmiyorum…. Başkent üniversitesi hastahanesi özel orada rapor çıkıyormuş…. Ama ne kadar zaman da çıkar bilmiyorum. Görüşmeme ve tüm bunları anlatmama rağmen hekim herhangi bir fikir vermedi.Asılama yaptirdiniz mı?
Tüp bebek fikri her zaman bana korkutucu gelmişti. Tabiki dogal yoldan olsun boyle şeylerle uğraşmayalım istiyorsun ama olmayınca da olmuyor bebek icin sıra gelince bu yola da giriyorsun.
Gözünde ne kadar büyütürsen psikolojik olarak da bedenen de o kadar çok yoruluyorsunuz. Her sey kafada bitiyor. Ben sürecin içine girince o kadar da korkutucu bir durum olmadığını gördüm. Basladiktan sonra artik korkmanin bir anlami kalmadigi için durumu kabullenip devam ettim.Tabiki kolay değil uğraşıyorsun bedenen ve ruhen ama sonunda o minik ellere kavuşmak var. Bana o igneler muayeneler hic zor gelmedi. Oncesinde 2 asilama oldum o yuzden surece alışkınım.
Malesef özeller bizi birer av gibi görüyor ve sömürdükce sömuruyorlar. Maddi olarak zorlanacaksaniz devlette tüp bebek hakkımız var bu imkanı kullanabilirsiniz. Bazı şartları var tabiki onları da arastirsaniz iyi olur. Ozellerdeki fiyatın 3te birine yaptırabilirsiniz. Ben yaptirirken daha uygundu suan bilmiyorum ama hala aynidir bence. Zaten ilaclar çok pahalı hiç olmazsa devlette ilac raporu çıkarabilirseniz daha iyi olur. Öyle yapan yerler vardı. Yani devlette ilac raporu çıkartıp özelde devam eden. Maddi olarak çok zorlayıcı bir süreç. İşin içine girince farkli durumlar da çıkabilir çünkü. O yuzden her seyi oturup düşünüp karar verseniz daha iyi olur.
Çatlatma iğnesi bir kere denedik Medicana daCanım erkek kaynaklı bir sorun yoksa çatlatma iğnesi ve aşılama denenebilir. Bir de tavsiyem aşılama vs düşünüyorsan muhakkak devlette tüp bebek girişi yaptırıp en azından rapo çıkarttır. Örneğin devlet 2 aşılama şartı koyuyor bazen o süreçleri orada halletmiş olursun sonra yine özelde devam edeceksen edebilirsin. Süreç maddi manevi insanı yoruyor ama tüp bebeğin korkulacak bir yanı yok. Hepsine alışıyorsun
Sebepsiz infertilite diye geçiyor malesef çağımızın hastalığı oldu resmen en kolay şekilde atlatırsınız bu süreci inşallahYaşım 35 sanırım bu yüzden hemen tüp bebek dediler ama değerlerimde herhangi bir sorun yok. Bunu söyleyince de yine de olsun zaman kaybı dedi hekimler
Benim sabrım olmadığı için hiç aşılamayla uğraşmayıp direk tüp bebeğe başladım ve gördüm ki gerçekten ilaçlar çok pahalı keşke raporla uğraşsaymışım daha öncesinden. Ama tabi insan uğraşmak istemiyor bir noktadan sonra. Enerjinin tutacağı bir doktor bulmak çok önemli. Benim kendi doktorum ilk gittiğimde gel seni ameliyat edeyim deseydi hiç güvenim kalmazdı para için yapıyor diye düşünürdüm. Ama beni ameliyat etmedi sen doğal yolla hamile kalıp belki doğurabilirsin 1 sene daha dene dedi. Artık ben gidip dedim ameliyat yapın bu riski almak istemiyorum diye. Ankara da mfk çok övülüyor aslında eminim sende bakmışsındırÇatlatma iğnesi bir kere denedik Medicana da
Tedavi sirasinda istenmeyen durumlardan bahsetmistim. Rahim kalınlığı, istenilen yumurta sayisi,kalitesi, 5. Gune ulasip ulasamamasi, belki ilk transferde nasip olmayacak surec uzayacak. Insallah tabiki hicbir olumsuzluklar yaşanmaz ama ne kadar bütünsel bakarsanız olumsuzluk karşısında daha az incinirsiniz.Aslında 35 yaş üstündeyim, hgs filmim var eşimin sperm testi var, hiç bir yerde bir sorun yok. Histeroskopi vs de oldum. İki aşılama olup rapor çıkarabilir miyim bilmiyorum…. Başkent üniversitesi hastahanesi özel orada rapor çıkıyormuş…. Ama ne kadar zaman da çıkar bilmiyorum. Görüşmeme ve tüm bunları anlatmama rağmen hekim herhangi bir fikir vermedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?