Korkuyorum napcam nasıl anliycam :(

ikin dogumumu anlaticagim.
oncelikle sancim hic gelmedi. ilk dogumumda oldugu gibi leke geldi azcik . normal dogumu kolaylastirdigi icin ve temiz olmak icin dusa girdim vs. sonra hemen dr gittik . hemen muayne oldum ve 8 cm aciklik.
lagma vs hazirlik . hemen catala aldilar , bir yandan serum taktilar koluma.dr suyumu patlatti ve hafif sancim gelmeye basladi. tahmini yarim saat , 1 saat icinde dogum yaptim.
sana tavsiyelerim dr unun dediklerini yapman dogumunu hizlandiriyor. korkma , herkes nasil doguruyorsa sende oyle doguracaksin:halay::halay: hep kendimi noyle motive ettim. bol yururus ve suyunu ihmal etme. kolay dogum yapicam , her sey cok guzel olucak diye kendini motive et.
her dogum bir olmuyor tabi ama iki dogumumda ogrendigim;
1. sancilar cok kotu degil adet sancisi en fazla. ve tam dogum aninda yani son 2 3 sanci biraz daha agrili ( ama oldurmuyor:dondurma:)
2. sadece sanci aninda derin nefes al ver .
3. dr ikin dediginde guzelce ikin.
4. bebis geldi:dua: agrilar geciyor.

hayirli ve kllay dogumun olsun ins

Ne kadar tatlı anlamışsınız
Doğurasım geldi (:

Dogum agrısının baslaması kendini belli eder. Hafif kan bu cok az pecetede gorebilirsiniz. Belden giren agrı belirli aralıkşarla gelir bunu takip edin. Son kontrolde dr normal yada diil der.bu belirtiler olunca dısa girin sıcak su dogum oncesi kaslarınızı gevsetir.bu arada temizliginizi yapın. Agrıyı dk tutarak takip edin. Ve evde yuruyus yapın normal sekilde. Agrışarınızın sıklasmasıyşa siddetide artar yavas yavas. O filmlerdeki gibi bir anda cıglık attıracak kadar siddetli gelmez.suyunuzda gelebilir. İdrar yapar gibi. Ama sakin olun dogum anına kadar nefesle yada gereksiz hareketlerle enerjinizi tuketmeyinn.

Ne kadar tatlı anlamışsınız
Doğurasım geldi :-)

:KK200:
ilk dogumunda 4 cm aciklik vardi gittigimde. ikinci dogumumda, kolay dogum hikayeleri okuyordum hep. ayni benim gibi hastaneye gittiginde 8 cm acilma var mis, bir hamisin. yarim saat 1 saat icinde de dogurmustu. benim de oyle olmasi icin hem dua edip , hem hayal ediyordum. oldu:dondurma:
zaten cok pozitif bir insanim. darisi tum hamislerin basina:dua:

:KK200:
ilk dogumunda 4 cm aciklik vardi gittigimde. ikinci dogumumda, kolay dogum hikayeleri okuyordum hep. ayni benim gibi hastaneye gittiginde 8 cm acilma var mis, bir hamisin. yarim saat 1 saat icinde de dogurmustu. benim de oyle olmasi icin hem dua edip , hem hayal ediyordum. oldu:dondurma:
zaten cok pozitif bir insanim. darisi tum hamislerin basina:dua:

Çok tatlısınız
İnşallah hamile kalır
Sizin gibi kolay doğum yaparım
Tüm anne adayları da tabi
:dua:

Sancılarınız yeni başlarken dayanılır halde olduğundan temizliğinizi yapabilirsiniz.
Doğum sancısını anlamamanız imkansız bel ağrısı ile de başlayabilir yada adet sancısına benzerde olabilir.
Allan sağlıkla kavuştursun.

Back
X