Korkuyorum.

Winnethepooh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.812
1.100
133
Kızlar selam perşembe gecesi yavru kedi sevdim beni beni ısırmadı ancak minik minik tırnaklarını batırdı ama kanamam olmadı. Sonrasında fark ettim ki ağzından su gibi salya geliyordu. Tatil beldesindeyim ve aşı yaptıramadım ancak pazartesi günü doktora gidebilirim. Acaba pazartesi günü aşı için çok mi geç olur? 3.5 gün olmuş olacak yanılmıyorsam. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim çünkü çok tedirgin oldum:110:

vırus vucuda gırdıkten 3-6 hafta sonra ortaya cıkar
yalnız bu sure gectıkten sonra tedavıye gec kalınmıs demektır yapacak hıc bırsey kalmaz ve canınızdan olabılırsınız
kuduz suphesı olan bır hayvan sızı tırmaladıysa hemen doktora gıtmelısınız
gıtmeden once de booooollll sabunla ıyıce elınızı yıkayın gecmıs olsun

vırus vucuda gırdıkten 3-6 hafta sonra ortaya cıkar
yalnız bu sure gectıkten sonra tedavıye gec kalınmıs demektır yapacak hıc bırsey kalmaz ve canınızdan olabılırsınız
kuduz suphesı olan bır hayvan sızı tırmaladıysa hemen doktora gıtmelısınız
gıtmeden once de booooollll sabunla ıyıce elınızı yıkayın
Ya buradaki sağlık sistemi o kadar saçma ki. Sadece bir tane sağlık ocağı var orada da şehir dısından olan kimseye bakmıyorlar. Yarın yola çıkacağım ve pazartesi sabahı hrmen doktora gideceğim. Geç olmasından korkuyorum :(

Kediler de kuduz görülme ihtimali çok çok düşük bir ihtimal(kırsal kesimlerde belki) birşey olmaz korkmayın benim ve annemin kudurmuş olması gerekirdi.

Ya buradaki sağlık sistemi o kadar saçma ki. Sadece bir tane sağlık ocağı var orada da şehir dısından olan kimseye bakmıyorlar. Yarın yola çıkacağım ve pazartesi sabahı hrmen doktora gideceğim. Geç olmasından korkuyorum :KK43:
şaka gıbı o nasıl ıs ya...
neresı orası bılelım de tatıle falan gıtmeyelım neme lazım duser ayagımızı kırarız hastalanırız demek kı ölumu goze alıcaz yanı

ınsallah gec kalmazsınız ınsallah kuduz bulasmamıstır

saglik ocagi vardir illaki git durumu ilet onlar gerekeni yapar. buyuk ihtimal bisey olmaz. ama onlem gerekli. bu tip durular hemen su ve sabunla yikayip tenturduyot surmek ve en yakin saglik kurulusuna gitmak gerek

saglik ocagi size bakmak zorundaaaa. saglik bakaigini 182 arayin bakin nasil bakiyolar.
donuyorsanda ac durumu yine de soyle 182 ye. oyle is mi olur. bu tip bi durum geldi basimiza saglik ocagi asi zamaninda gecirsek arayip lutfen gelin diyodu dusun yani bu is basit bi is degil.

• Pasif bağışıklama; pasif bağışıklama temastan hemen sonra yapılan aşıdır.

Buna immunglobulin uygulaması da denilmektedir. Kas içine yapılır. Temastan sonra yedi gün içinde 7. günde dahil olmak üzere yapılmalıdır. Pasif bağışıklama sadece büyük ısırıklarda yapılır. Pasif bağışıklama kuduz aşısı kaç gün içinde yapılmalı derseniz bunu cevabı en geç 7. gün olmalıdır.
  • Aktif bağışıklama; beş doz şeklinde uygulanır. genellikle küçük sıyrıklarda başlanır. Aktif bağışıklama kuduz aşısı kaç gün içinde yapılmalı sorusunun cevabı size gerekliyse ilk 72 saat diyebilirim. Fakat aktif bağışıklama aşı takvimi şöyledir. Temas günü 0. gün kabul edilerek 0.gün,3.gün,7.gün,14.gün ve 21.gün olarak kas içine uygulanır. Aşılama takvimine tam uyumluluk sağlandığı zaman kuduz mikrobundan %100 şeklinde korumaktadır. Aşılama programlarına temastan hemen sonra başlanmasında fayda vardır. Geç kalmış aşılamaların etkinliği bilinmemektedir.

şaka gıbı o nasıl ıs ya...
neresı orası bılelım de tatıle falan gıtmeyelım neme lazım duser ayagımızı kırarız hastalanırız demek kı ölumu goze alıcaz yanı

ınsallah gec kalmazsınız ınsallah kuduz bulasmamıstır
Dikilinin Çandarlı mahallesi maalesef sağlık konusunda allaha emanet.. Umarım geç olmaz hemen gideceğim

saglik ocagi size bakmak zorundaaaa. saglik bakaigini 182 arayin bakin nasil bakiyolar.
donuyorsanda ac durumu yine de soyle 182 ye. oyle is mi olur. bu tip bi durum geldi basimiza saglik ocagi asi zamaninda gecirsek arayip lutfen gelin diyodu dusun yani bu is basit bi is degil.
Kesinlikle değil ancak burası yıllardır böyle. Umarım sorun olmadan geçer gider

Dikilinin Çandarlı mahallesi maalesef sağlık konusunda allaha emanet.. Umarım geç olmaz hemen gideceğim
:(
evet duymustum orası cok ılgısız dıye ambulansı arasanız 2 gun surer heralde gelmesı
ptesı doktora gıttıgınızde mutlaka haberdar edın bızlerı

Kedinin kuduz olduğunu hiç sanmıyorum. Ama yine de tedbirinizi alıp aşıyı yaptırmakta fayda var. Kafanız rahat olur.

Haftasonu zaten saglık ocagı kapalıdır. Ama bakmak zorunda.
Bizi de bebek aşısı için reddetti hemşire hanım yazlığımızın olduğu yerde :)
Bağlı Bulunduğum sağlık ocagını aradım, kendi hemşiremize durumu anlattım, telefona istedi aşıyı yapmayı reddeden hemşireyi.
1 dakika sonra aşı için hazırlanmaya başladık..
Öyle bir reddetme şansları Yok.

Kedinin kuduz olduğunu hiç sanmıyorum. Ama yine de tedbirinizi alıp aşıyı yaptırmakta fayda var. Kafanız rahat olur.
Yani hic kuduz hayvan görmedim ama genelde saldırgan ya da insanlara yaklaşmadığını söylüyorlar. Bu kedi minicikti ve çok cana yakın bir hayvandı. Saldırmadı zaten sadece minik minik tırnakları battı birde salyası üstüme sktı o kadar..

Haftasonu zaten saglık ocagı kapalıdır. Ama bakmak zorunda.
Bizi de bebek aşısı için reddetti hemşire hanım yazlığımızın olduğu yerde :)
Bağlı Bulunduğum sağlık ocagını aradım, kendi hemşiremize durumu anlattım, telefona istedi aşıyı yapmayı reddeden hemşireyi.
1 dakika sonra aşı için hazırlanmaya başladık..
Öyle bir reddetme şansları Yok.
Yani bahaneleri de çok kücük bir yer olduğu için yetişemiyorlarmış o sebeple sehirdışından olan hastalara bakmıyorlarmıs gerçekten çok enteresan

Back
X