• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum.

Yani hic kuduz hayvan görmedim ama genelde saldırgan ya da insanlara yaklaşmadığını söylüyorlar. Bu kedi minicikti ve çok cana yakın bir hayvandı. Saldırmadı zaten sadece minik minik tırnakları battı birde salyası üstüme sktı o kadar..
Diş çıkardığı içinde salyalanmış olabilir. Ama siz her ihtimali düşünerek aşınızı yaptırın. Sağlık ihmale gelmez biliyorsunuz.

Korkacak birşey yok boşyere telaş yapıyorsunuz bence .Kediler mutlu olduklarında ağızlarından su gelebiliyor benim kedimde sürekli oluyor bu :KK66: birde kediden kuduz olanı hiç duymadım tırmaladığı yeri sabunla ve bol su ile yıkayın :KK66:

Grip olmuştur kedicik okadar çok tırmalandım ki hasta kedileri vete götürecem die şimdiye kadar bişiy olmadı korkmayın bişiy yoktur

Korkmaaa hicbisey olmaz. Kedi çok minikse ağznda su olması normaldir kendini temizleyemiodur. Bilemiyorum hastasindan sagliklisina 5 6 yaşından beri kedi tirmigı yiorm hala yasiorm

Kediler de kuduz görülme ihtimali çok çok düşük bir ihtimal(kırsal kesimlerde belki) birşey olmaz korkmayın benim ve annemin kudurmuş olması gerekirdi.
ya orası öyle de piyangonun kime çıkacağı belli olmuyor bizim ilçede amcanın biri dışarıda beslediği kedi tarafından tırmalanıp kuduz oldu öldü

Salyanin tek nedeni kuduz degildir ki. Agzinda, dişlerinde enfeksiyon olmuş olma ihtimali daha yüksek. Ama yine de kimse gitmeyin demez tabi ki gidin asinizi olun isterseniz.

Benim kızım şu an oluyor o aşıyı. Yarın 4. dozu olacak. Bizim de tatil beldesinde oldu olay. Yavru kedi severken kedi tırmaladı. Kanama falan yoktu ama tırmık izleri vardı. Aynı akşam hemen götürdük devlet hastanesinin aciline, kayıt açtılar ve aşıladılar. Sonra da 3. gün aynı yerde vurdular 2. dozu. Tatil bitti döndük, 3. dozu buradaki hastanenin acilinde yaptılar ama o tatil yerindeki hastaneyi arayıp haber verdik çünkü öyle istediler. Acillerde yapıyorlar aşıyı. Sağlık bakanlığı çok önemsiyor kuduz olayını ve aşıları çok dikkatli takip ediyor. 3 yıl önce de diğer kızıma vuruldu aşılar, yine kedi yüzünden. O zaman da başka bir yerde tatildeydik. Dozlardan birini eve dönünce yaptırdım ama haber vermeyi unuttum. Sağlık Bakanlığı’ndan, bağlı olduğum sağlık ocağından ve diğer hastaneden ayrı ayrı telefon ederek sorguladılar resmen. Baya önem arz eden bir konu bu.

Kanamanız yoksa hiçbir şey olmaz 2 kere kuduz aşısı olmuş biri olarak söylüyorum bunu, ayrıca yavru hayvanların kuduz virüsü taşıyor olması çok çok düşük bir olasılık, vücutları çok dayanıksız olduğu için virüsü kaptıkları anda ölüyorlar çünkü. Kaldı ki kedi tırmalamasından da kuduz virüsü bulaşması çok zor anca kedi tırmığını yalamış olacak, o tırmık ıslakken sizi tırmalayacak, tırmalanan yerde kanama olacak bu şekilde bulaşır. Kuduz virüsü ıslak yerde hayatta kalabiliyor, salya olmayan yerde virüs de olmaz diyebiliriz yani, geçmiş olsun, içinizi ferah tutun.

Korkacak birşey yok boşyere telaş yapıyorsunuz bence .Kediler mutlu olduklarında ağızlarından su gelebiliyor benim kedimde sürekli oluyor bu :KK66: birde kediden kuduz olanı hiç duymadım tırmaladığı yeri sabunla ve bol su ile yıkayın :KK66:
Bugün doktora gittim zaten sorub yoktur gözlemleyebiliyorsan bir kediye bak büyük ihtimalle yaşıyor hatta oyunlar oynuyodur dedi :)

Kanamanız yoksa hiçbir şey olmaz 2 kere kuduz aşısı olmuş biri olarak söylüyorum bunu, ayrıca yavru hayvanların kuduz virüsü taşıyor olması çok çok düşük bir olasılık, vücutları çok dayanıksız olduğu için virüsü kaptıkları anda ölüyorlar çünkü. Kaldı ki kedi tırmalamasından da kuduz virüsü bulaşması çok zor anca kedi tırmığını yalamış olacak, o tırmık ıslakken sizi tırmalayacak, tırmalanan yerde kanama olacak bu şekilde bulaşır. Kuduz virüsü ıslak yerde hayatta kalabiliyor, salya olmayan yerde virüs de olmaz diyebiliriz yani, geçmiş olsun, içinizi ferah tutun.
Çok teşekkür ederiim. Bugün doktora gittim aşının gerekli olmadığını söyledi içim rahatladı çünkü bu tatz konularda maalesef çok hassasım

Benim kızım şu an oluyor o aşıyı. Yarın 4. dozu olacak. Bizim de tatil beldesinde oldu olay. Yavru kedi severken kedi tırmaladı. Kanama falan yoktu ama tırmık izleri vardı. Aynı akşam hemen götürdük devlet hastanesinin aciline, kayıt açtılar ve aşıladılar. Sonra da 3. gün aynı yerde vurdular 2. dozu. Tatil bitti döndük, 3. dozu buradaki hastanenin acilinde yaptılar ama o tatil yerindeki hastaneyi arayıp haber verdik çünkü öyle istediler. Acillerde yapıyorlar aşıyı. Sağlık bakanlığı çok önemsiyor kuduz olayını ve aşıları çok dikkatli takip ediyor. 3 yıl önce de diğer kızıma vuruldu aşılar, yine kedi yüzünden. O zaman da başka bir yerde tatildeydik. Dozlardan birini eve dönünce yaptırdım ama haber vermeyi unuttum. Sağlık Bakanlığı’ndan, bağlı olduğum sağlık ocağından ve diğer hastaneden ayrı ayrı telefon ederek sorguladılar resmen. Baya önem arz eden bir konu bu.
Küçükken bende aşılanmiştım anımsıyorum ancak köpek ısırığıydı. Kesinlikle önem arz eden bir konu çünkü bulaşıcı ve kesinlikle öldüren bir virüs. Ancak benim için sorun yokmuş ne mutlu bana

Ya buradaki sağlık sistemi o kadar saçma ki. Sadece bir tane sağlık ocağı var orada da şehir dısından olan kimseye bakmıyorlar. Yarın yola çıkacağım ve pazartesi sabahı hrmen doktora gideceğim. Geç olmasından korkuyorum :KK43:

182yi ara şikayet et, hasta seçme şansları yok, yaptıkları yasal değil. Geçmiş olsun bu arada.

Kedilerden kuduz bulasma ihtimali kopeklerinkinden daha fazla. Ama insanlar kopekler tarafindan dunyada daha cok isirildigi icin en cok kopeklerden bulasiyormus gibi goruyoruz.

Back
X