Korkuyorum

Canim kotu dusunme niye sogusun senden bende 3 hamilelik gecirdim ama her cocukta dahada baglandik dahada sevdik birbirimizi kiloyu alirsin verirsin o onemli degil Allah ins.sanada guzel bir cocuk etsin.

Ben bu konuda şunu söylemek isterim sadece. Gebelik sanıldığı gibi kilodan bakımdan ibaret bir süreç değil. Çok sağlık sorunum oldu günlerce hastanede kaldım yanımda bir tek eşim vardı. Donumu bile o çıkarıp giydirdi. Bana deseydi ki 5 gündür yatıyosun yıkanamadın soğudum tek biran düşünmez ayrılırdım. Bu öyle bişey değil. Karnında kendi çocuğunu taşıyan bir kadına merhametini sevgisini eksik etmiyorsa kocadır yoksa kuru kalabalık. Dilerimki hiçbir sorun yaşamadan gebeliğinizi tamamlar bu süreçte tek derdiniz bakımsızlık olur.

Dediginiz gibisoguyacak erkek belli oluyor zaten. Dış görünüşünüzü eleştiren bir eşe sahipseniz sonrasında soğuması normal.

Kilo alınacak, sarkma olacak ama zaten dogum dan sonra toparlıyorsun güzel bir şekilde. Spor da yaparsan, hem de emzirirsen kilo verebiliyorsun.

Ayrıca herkes aynı degil. Hamilelikte albümin gibi vücudum şişti benim de ama inatla yürüyüşe, yüzmeye devam ettim toplam 13 kilo aldım. Doğumdan sonra, lohusalık bittiginde benim 2 kilo fazlam vardı hamile kaldığım zamana göre. Şimdi adam akıllı spor yapamasam da her durumu fırsata çevirip squat, leslie, yürüyüş (10 dk bile olsa) yapıyorum. Eski halime döndüm. Tabi çatlaklarım var ama o da bebegimden bir hatıra onu takmıyorum.

Ve eşinin dedigi gibi dogum dan sonra ilk bir iki hafta pijamayla geziyorsun evet ama sonrasında bakımına dikkat et. Bunu farkettim çünkü eski bakıma dönünce herşey eskisi gibi oluyor, eşle de bir problem kalmıyor merak etme.

48 kilo ile hamile kaldım çok ufak bi kızımdır
14 kilo aldım hiç çatlağım olmadı. Lierac sağolsun diyorum bu duruma.
10 kiloyu verdim gerisi gitmiyor halen.
Bebeğim 2 aylık olmak üzere. Biraz fazla şekerli besleniyorum malt içeceği falan içiyorum. O yüzden bu kilolar zor gidecek sanırım.
Karnım sönmüş bir balon gibi. Ama eşim için bir sorun teşkil etmedi.
Bu arada hiç spor yapmadım hayatım boyunca. Ama doğumum kolay oldu diye düşünüyorum (2 cm den 10 cm ye kadar 5 saat sürdü. Doğumhaneye giriş çıkışım ise 35 dk)
Epidural ya da suni sancı almadım. Minyonlukla çatının da bi alakası yokmuş sanırım. Bebek 3250 gramdı. Bana nefes egzersizleri çok yaradı. Doğum esnasında da nefes alımımı kontrol etmeye çalıştım.

Sürekli pijama konusuna gelince:
Önce güzel lohusa geceliklerimi giydim, sonra gittim pamuk saten pijama takımları aldım. Amma velakin yetişmiyor arkadaş. Üstüm başım sürekli süt oluyor. Göğüs pedi beni rahatsız ettiği ve meme ucunu tahriş ettiği için kullanamıyorum. Az önce mesela bebek bi taraftan emerken diğerinden gelen sütler tüm üstümü ıslatmış.
Pijama yıkamak ütülemekle başa çıkamayınca (bebeğe yardımsız bakıyorum) tayt ve emzirme atleti kombinasyonuna geçtim. Zaten halen günde 12 kere falan besleniyor. Soyun giyin aç kapa fenalık bastığından bi atletle hallediyorum işi. Bence pijamadan çok atlet al, atlet çok iyi bişey :KK70:
Her gün yıkansan ne ki ilk günler aşırı terliyorsun Doğumdan sonra 20 gün falan saç diplerime kadar ıslanmış uyanıyordum.
şimdi en geç gün aşırı yıkanıyorum ama süt kokuyorum ya :KK43:

Eş ilişkisine bi etkisi pek olmuyor bu durumların. Yani en azından bizde olmadı. Genelde ikimizinnde ilgisi bebeğin üstünde olduğundan birbirimizin vücuduyla pek alakadar olamadık :)
Evdeysem bile bi rimel falan sürüyorum ama onu da çıkarmayı unutuyorum yatarken.

Not: (Benim en büyük sorunum hala dikiş yerlerimin acıması. 4 dikişim vardı. Ebeymişsin bahaneyle ben de sana sorayım hala acıması normal mi bu dikişlerin. Doktor iyileşmiş dedi de niye acıyor anlamadım. )

Kısacası şu an endişe ettiklerin bebeğin gelişiyle beraber listenin gerisine düşüyor
Hic bir yara yuzde yuz iyilesmedigi icin arada acimasi normal benimde dikislerim arada aciyor onemli olan akinti kizariklik enfeksiyon olmamasi

Her erkek böyle değil.
Ama çoğu kadın "ben doğum yaptıığğmm" diyerek kendini salıyor,yalan yok. (Taşlanacağım,hissediyorum.)
herkes bakımına dikkat etmeli diye düşünüyorum.
Aynen öyle mesela ben.
Hamileliğinin dokuzuncu ayında şu anki kilomda değildim ...
Yedim de yedim şimdi hiç veresim de yok :(

Kilodam soğukluk olmaz bence canım.
Onu karaktersiz koca yapar.
Z zaten eşe güzel görünmek için değil ki sağlık için zayıf olmak gerekir.

Evet tam da hissettiğim bu. 1 yildir bebek istiyoruz ve bir kere dis gebelik gecirdim tupum patladi ölümden döndüm falan şimdi tekrar denemeye basladik ve bende bir korku olustu ya aldigim kilolari veremezsem ya vucudum cok kotu olursa ya esim artik beni begenmezse falan burdaki ilgili konulari okudukca korkum artiyor. Her erkek boyle mi oluyor?
Esime acikca sordum o da kilo almamin sarkma olmasinin catlama olmasinin normal oldugunu bunlardan dolayi benden sogumayacagini ama dogumdan sonra paspal bir sekilde dolasirsan giydigin bir pijamayi 5 gun degistirmezsen soguyabilirim dedi :) bir de ben minyon bir tip oldugumdan kilo alinca aninda belli oluyor

bu adamlara bu primi nerden veriyoruz anlamıyorum. su anda önceliğimiz bebek olmalıyken siz eşim benden sogurmu çok kilo alır mıyım diye konu açıyorsunuz. soğursan kapı orda diyebilecek yureklikte kadınlar olmadığınız sürece bu korku hep olur içinizde.tabiki gün gelecek uykusuzluktan bitap salmış halde gezeceksiniz. belki aylarca aldığınız kiloları veremeyeceksiniz. nolacak esiniz sevmeyecek mi artık sizi...sevmeyecekse zaten o adamdan çocuk yapmayın. Adamların kendilerini Brad Pitt zannetnelerinin sebebi sizin gibi kadınlarımız zaten....

Aynen öyle mesela ben.
Hamileliğinin dokuzuncu ayında şu anki kilomda değildim ...
Yedim de yedim şimdi hiç veresim de yok :KK43:
Böyle düşünmeyin,siz en azından kendinizi tanıyorsunuz. Kendini tanımayan bir sürü kadın var.

Evet tam da hissettiğim bu. 1 yildir bebek istiyoruz ve bir kere dis gebelik gecirdim tupum patladi ölümden döndüm falan şimdi tekrar denemeye basladik ve bende bir korku olustu ya aldigim kilolari veremezsem ya vucudum cok kotu olursa ya esim artik beni begenmezse falan burdaki ilgili konulari okudukca korkum artiyor. Her erkek boyle mi oluyor?
Esime acikca sordum o da kilo almamin sarkma olmasinin catlama olmasinin normal oldugunu bunlardan dolayi benden sogumayacagini ama dogumdan sonra paspal bir sekilde dolasirsan giydigin bir pijamayi 5 gun degistirmezsen soguyabilirim dedi :) bir de ben minyon bir tip oldugumdan kilo alinca aninda belli oluyor
Hayırlısıyla bir hamile kal da kiloyu düşünecek vaktim olmıcak canım.
Bizim 3,5 sene sonra geldi mucizemiz.
Kilo en son aklına geliyr:)
Yok kan artısı,yok yerleşmesi.Kesesi normal mi?
Cinsiyet derken bunları düsünemiyorsn.
Hele Allah vermesin riskli gebelikte,3 haftadır Allahım nolur lekem olmasun,bulantı olsun diye dua ettiğim oldu.

Hayırlısıyla bir hamile kal da kiloyu düşünecek vaktim olmıcak canım.
Bizim 3,5 sene sonra geldi mucizemiz.
Kilo en son aklına geliyr:)
Yok kan artısı,yok yerleşmesi.Kesesi normal mi?
Cinsiyet derken bunları düsünemiyorsn.
Hele Allah vermesin riskli gebelikte,3 haftadır Allahım nolur lekem olmasun,bulantı olsun diye dua ettiğim oldu.
Evet hamile kalma şansımda dusuk zaten tek tupum oldugu icin onunda saglam olup olmadigi belli değil

erkekler dışa çok bakıyor ama ısrarla söylersin bu geçici bir süreç ne yapalım çocugumu emzirmeyelim mi ?doğurmayalım mı? çokta korksan çaktırma bunların normal süreçler olduğunu söyleki ilerde birşey olmasın hazırlıklı olsun ayrıca ben küçükken kilo alıp verdim evli değilim çocugumda yok karnımda çatlak var ne yapayım?evlenmeyeyim mi ?şimdi ben bu dışa çok takanlara deli oluyorum da özellikle erkeklere senden soğumasın için sivilce çıkması yeterli bazılarının onun için hiç acımıyorum ama eşinde böyle bir durum gözükmüyor konuşmalarda onun için kafana takma

erkekler dışa çok bakıyor ama ısrarla söylersin bu geçici bir süreç ne yapalım çocugumu emzirmeyelim mi ?doğurmayalım mı? çokta korksan çaktırma bunların normal süreçler olduğunu söyleki ilerde birşey olmasın hazırlıklı olsun ayrıca ben küçükken kilo alıp verdim evli değilim çocugumda yok karnımda çatlak var ne yapayım?evlenmeyeyim mi ?şimdi ben bu dışa çok takanlara deli oluyorum da özellikle erkeklere senden soğumasın için sivilce çıkması yeterli bazılarının onun için hiç acımıyorum ama eşinde böyle bir durum gözükmüyor konuşmalarda onun için kafana takma
Bende bekarken bi ara kilo alip verdim benimde bacaklarimda var catlak

sen hele bir hamıle kal hayırlısıyla dogur
hayat bu herşey olacagına varır ,

Bende bekarken bi ara kilo alip verdim benimde bacaklarimda var catlak
oluyor yani insanlık hali ne yapayım ama bu arada mutlaka yağ kullan önlemeye calış ben küçüktüm bilmiyordum ama aynısını yaşama kabullenmek başka tedbir almak başka inş.sağlıklı evlatların olur

Bence aldatacak erkek bakıma, kiloya vs bakmıyor tamamen kişilik meselesi. Belki çok klasik olacak ama Adriana Lima'nın bile aldatıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Benim eşim de hamileliğim ve lohusalığım sürecinde çok kilo aldı. Bazen takılıyorum hatta hadi ben çocuk doğurdum sana noluyor diye. Şimdi bende gidip onu mu aldatayım. :kızgın:

Normalde zaten bakımlı bir bayansanız hamilelikte de ideal kilo alırsanız bir sıkıntı olmaz. Kendinizi iyi hissetmek için tabiki kilonuza, bakımınıza dikkat edin ama kocam beni aldatır mı soğur mu diye değil. Unutmayın siz dünyaya bir can getirecek, onun çocuğunu doğuracaksınız. :KK200:

Back
X