KORKUYORUM :(

haritacikiz

💜 KIZIM 💙 OĞLUM
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
1.466
1.878
133
Merhaba kızlar 5 gün sonra spinal sezeryan olacağım geçen sene bu zamanlar ilk dogumumu yapmıştım oda spinal sezeryan oldugu icin başıma neler geleceğini az çok biliyorum sorun şu ki ilk sezeryanda panik yapıp çığlık çığlığa bagirmistim doktorlar sakinleştirici verip uyumuştum birde benim o sezeryanda nabzim cok hızlı atiyordu doktorlar birazda ondan korkup bayilttilar galiba beni simdi yine aynısı yapacağım diye korkuyorum..Genel anestezi hakkında kötü şeyler duydum hep onu hiç istemiyorum o yüzden..ne yapıcam ben bunu düşünmekten uyuyamıyorum

Merhaba kızlar 5 gün sonra spinal sezeryan olacağım geçen sene bu zamanlar ilk dogumumu yapmıştım oda spinal sezeryan oldugu icin başıma neler geleceğini az çok biliyorum sorun şu ki ilk sezeryanda panik yapıp çığlık çığlığa bagirmistim doktorlar sakinleştirici verip uyumuştum birde benim o sezeryanda nabzim cok hızlı atiyordu doktorlar birazda ondan korkup bayilttilar galiba beni simdi yine aynısı yapacağım diye korkuyorum..Genel anestezi hakkında kötü şeyler duydum hep onu hiç istemiyorum o yüzden..ne yapıcam ben bunu düşünmekten uyuyamıyorum
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin InsAllah..
Bende ilk Bebegime hamileyim hic bir bilgim yok acikcasi size sadece bu spinal sezerysn yöntemini sormak icin geldim .. belki benimde basima gelir diye

Genel anestezide dikiş ağrısıyla uyaniyormussun ve 3 4 saat kendine gelemiyorsun gibi şeyler duydum
Ne alakası var ona göre anestezi veriliyor. Ameliyathanenin koridorunda ayılmıştım ben. Bu panikle yine spinal olursan aynı şeyleri yaşarsın bence. Ağrıyla uyanma olayından ben de korkuyordum bunu da doktorunla konuş ki hemen ağrı kesici versinler.

Ben de spinal sezeryan oldum. Benimki acildi ve zorunluydu ama planlı değildi. Onun şokundan dolayı çok heyecanlıydım ve çok korkmuştum bebeğimin sağlığı yerinde mi diye. Ama yine olsa elimde seçme şansı yine spinal isterim. Bebeğime kavuşma anı pahabiçilemezdi 😍

Siz de sezeryan anına değil de kavuşma anında konsantre olun. Zaten hepi topu kaç dakika sürüyor. En olmadı yine sakinleştirici oksijen verirler rahatlarsınız. Kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın, son günlerin keyfini çıkarın 🤭

Son düzenleme:
Kafanda kurup şartlandırma kendini bence . Spinal ve genel anesteziylede doğum yaptım , spinali kırk kez tercih ederim yani genel anesteziyi yaşadıktan sonra . Genel anestezide o ilk ameliyat ağrısını acısını yaşıyorsun , istediği kadar ağrı kesici versinler hiç faydası olmuyor vallahi .

Genel anestezide dikiş ağrısıyla uyaniyormussun ve 3 4 saat kendine gelemiyorsun gibi şeyler duydum
Üç tane sezeryan oldum.birinde bile böyle birşey yaşamadım.
Uykudan kalkmisim gibi gayet rahattim.
Hakkınızda hayırlısı inşallah çok kolay geçer sizinde.

spinal sezeryan sonrasi genel anestezi ile uyutuldum kendime gelmem yaklasik 1.5 gun surdu ama onun disinda bir sorun yasamadim

Korkma canim. Birseyi kafanda ne kadar cok büyütürsen senin icin o kadar kötü. Sonrasinda üzülürsün aaa bu muymus abarttigim diye. Hayatimda hic dogum yapmadim. Anestezi de almadım. Rahim filminden oyle korktum ki sonra pişman oldum erteledigime ve gözümde büyüttüğüme . Sen etraftan duyduklarina kulak asma. Herkesin bünyesi başka. Her doktor da baska ve her hastanede. Doktoruna guveniyorsan sorun yok. Iyi düşün iyi olsun. Sağlıklı dogumlar dilerim.

Hiç korkma canım:KK66: ben spinal.epidural kombin üzerine bebeği gördükten sonra genel anestezi aldım:) genel anestezi dünyanın en tatli uykusudur:) ben de kaygı düzeyi yüksek bir insanım.agri hissettiğim için değil bebek çıktıktan sonra ayik kalmak istemedigin icin genel anestezi aldim

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin InsAllah..
Bende ilk Bebegime hamileyim hic bir bilgim yok acikcasi size sadece bu spinal sezerysn yöntemini sormak icin geldim .. belki benimde basima gelir diye
Sizde sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah..spinal belden aşağı hissetmiyosun o şekilde kesip dikiyorlar ama acı hissetmiyosun..

Ben de spinal sezeryan oldum. Benimki acildi ve zorunluydu ama planlı değildi. Onun şokundan dolayı çok heyecanlıydım ve çok korkmuştum bebeğimin sağlığı yerinde mi diye. Ama yine olsa elimde seçme şansı yine spinal isterim. Bebeğime kavuşma anı pahabiçilemezdi 😍

Siz de sezeryan anına değil de kavuşma anında konsantre olun. Zaten hepi topu kaç dakika sürüyor. En olmadı yine sakinleştirici oksijen verirler rahatlarsınız. Kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın, son günlerin keyfini çıkarın 🤭
Bende spinal istiyorum ama işte kesilip dikilene kadar uyusam fena olmaz o aşamaları yaşamak istemiyorum

Back
X