KORKUYORUM :(

Korkma canim. Birseyi kafanda ne kadar cok büyütürsen senin icin o kadar kötü. Sonrasinda üzülürsün aaa bu muymus abarttigim diye. Hayatimda hic dogum yapmadim. Anestezi de almadım. Rahim filminden oyle korktum ki sonra pişman oldum erteledigime ve gözümde büyüttüğüme . Sen etraftan duyduklarina kulak asma. Herkesin bünyesi başka. Her doktor da baska ve her hastanede. Doktoruna guveniyorsan sorun yok. Iyi düşün iyi olsun. Sağlıklı dogumlar dilerim.
Teşekkür ederim canım..Bazen kendimi motive ediyorum hiç bişey olmayacak sakin sakin girip cikicam diyorum bazende böyle korkuyorum

Genel anestezide dikiş ağrısıyla uyaniyormussun ve 3 4 saat kendine gelemiyorsun gibi şeyler duydum
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Genel anestezi ile doğum yapmıştım hiçte öyle ağrı sızı olmadı bende zaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz herşey olup bitiyor
Ağrı pompası takmışlardı hiç ağrım olmamıştı

Neden korkuyorsunuz spinalde? Aslında çok eğlenceli birşey bence ,anın tadını çıkarmaya odaklanın
Siz daha once tecrube etmis miydiniz spinali? Doktorum spinalin, genel anesteziye gore daha iyi oldugunu soyluyor ama hissetmesek de bize ne yaptiklarini biliyoruz sonucta. O an insanda bir endise bir korku olmuyor mu? Bu konuda cok tedirginim :(

Merhaba kızlar 5 gün sonra spinal sezeryan olacağım geçen sene bu zamanlar ilk dogumumu yapmıştım oda spinal sezeryan oldugu icin başıma neler geleceğini az çok biliyorum sorun şu ki ilk sezeryanda panik yapıp çığlık çığlığa bagirmistim doktorlar sakinleştirici verip uyumuştum birde benim o sezeryanda nabzim cok hızlı atiyordu doktorlar birazda ondan korkup bayilttilar galiba beni simdi yine aynısı yapacağım diye korkuyorum..Genel anestezi hakkında kötü şeyler duydum hep onu hiç istemiyorum o yüzden..ne yapıcam ben bunu düşünmekten uyuyamıyorum
Merhaba, benim dogumuma biraz daha var ama sabahtan beri ben de bu korkular icindeyim. Sanki konuyu ben acmis gibi oldum. Ilk dogumunuzda neden ciglik attiniz aci mi hissettiniz :(

Ben de spinal sezeryan oldum. Benimki acildi ve zorunluydu ama planlı değildi. Onun şokundan dolayı çok heyecanlıydım ve çok korkmuştum bebeğimin sağlığı yerinde mi diye. Ama yine olsa elimde seçme şansı yine spinal isterim. Bebeğime kavuşma anı pahabiçilemezdi 😍

Siz de sezeryan anına değil de kavuşma anında konsantre olun. Zaten hepi topu kaç dakika sürüyor. En olmadı yine sakinleştirici oksijen verirler rahatlarsınız. Kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın, son günlerin keyfini çıkarın 🤭
Bende kızımda genel anestezi oldum olumsuzluk yaşamadım ama o paha biçilemez anı yaşamayı isterdim inşallah tekrar nasip olursa spinal düşüncem

Siz daha once tecrube etmis miydiniz spinali? Doktorum spinalin, genel anesteziye gore daha iyi oldugunu soyluyor ama hissetmesek de bize ne yaptiklarini biliyoruz sonucta. O an insanda bir endise bir korku olmuyor mu? Bu konuda cok tedirginim :KK43:
Olmuyor çünkü dakikalar içinde kesip çocuğu çıkarmış oluyorlar sen hala sildiklerini filan sanıyorsun

Bebeğim şuan 3 aylık. İlk bebeğim ve aniden suyum geldi spinal sezeryana alındım. İnanın bende panik atak ve anksiyete var tam 9 ay boyunca doğum korkusu çektim. Sizi çok iyi anlıyorum ama boşuna kendime eziyet çektirmişim.
Hiçbirşey hissedilmiyor ki zaten.
Doğum başlarken; gözlerimi kapatmıştım ben sıkı sıkı. Sonra baktım hiçbirşey hissetmiyorum açtım gözlerimi ve kendimi bırakıverdik. Zaten yarım saat sürüyor.
Genel anesteziyi düşünmeyin yazık yani çok zor olur size.

Merhaba, benim dogumuma biraz daha var ama sabahtan beri ben de bu korkular icindeyim. Sanki konuyu ben acmis gibi oldum. Ilk dogumunuzda neden ciglik attiniz aci mi hissettiniz :KK43:
Yok canım acidan değil şimdi şöyle acı olmuyo ama hissediyorsun dokunuslari kesilmeyi dikilmesi felan hep hissediyorsun bide ameliyat edilirken tepende duran o ışıklandırma da kendi yansımani görüyorsun o kesilmeleri felan gördüm ben ondan korktum biraz da ondan bağırdım

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Genel anestezi ile doğum yapmıştım hiçte öyle ağrı sızı olmadı bende zaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz herşey olup bitiyor
Ağrı pompası takmışlardı hiç ağrım olmamıştı
Ne güzel canım senin için güzel geçmiş doğumun benimkide iyiydi ama o kesilip dikilme anını yasamasan daha iyi olur

Kendinizi korkutmak icin elinizden geleni yapiyorsunuz. benim de ilk dogumum zorunlu sezeryan oldu. Tamam dokunuslari falan hissediyorsun ama orda aman kesiyorlar, aman dikiyorlar gibi seyler dusunmek yerine bebeginize odaklanin. Bir de niye o yukardaki yansimaniza bakiyorsunuz? Bakmayin, kimse o manzara karsisinda sakin kalamaz tabi ki. Baska bir yere odaklanip sadece bebeginizi dusunun.

Kendinizi korkutmak icin elinizden geleni yapiyorsunuz. benim de ilk dogumum zorunlu sezeryan oldu. Tamam dokunuslari falan hissediyorsun ama orda aman kesiyorlar, aman dikiyorlar gibi seyler dusunmek yerine bebeginize odaklanin. Bir de niye o yukardaki yansimaniza bakiyorsunuz? Bakmayin, kimse o manzara karsisinda sakin kalamaz tabi ki. Baska bir yere odaklanip sadece bebeginizi dusunun.
Simdiki dogumunuz da sezeryan olmasi gerekse yine spinali tercih eder miydiniz?

Ilk oglumu spinalle sezeryan oldum ikincide genel oldu spinal cok guzel neden heyecan yapiyosunuz abestezi doktorunuzla surekli konusun sorun bebeginizi hemen göruyosunuz cok guzel oluyo korkmayin sakin olmaya calisin icinizden sayi sayin derin nefes alin ve korktugunuz her seyi sorun rahatlatirlar sizi hayirli olsun bebeginiz simdiden

Back
X