KORKUYORUM :(

Bebeği aldıktan sonra sedasyon veriyorlar zaten. Dünyanın en güzel kafalarindan biri bence :) o anın hayaliyle uyurum bazen.
İnsanın başına her gün gelen şeyler değil sonuçta tadını çıkarın kendinize işkence haline getirmeyin.

Siz daha once tecrube etmis miydiniz spinali? Doktorum spinalin, genel anesteziye gore daha iyi oldugunu soyluyor ama hissetmesek de bize ne yaptiklarini biliyoruz sonucta. O an insanda bir endise bir korku olmuyor mu? Bu konuda cok tedirginim :KK43:
Evet canım ,1 sene önce tecrübe ettim ve ben çok eğlendim .ameliyathanede zaten herkes bir eğlence havasındaydı ,espriler çalan şarkılar .ne yapıldığını biliyoruz ama önünüze perde çekiyorlar ve ne zaman ne yaptıklarını bilmiyoruz .bir de işlem o kadar kısa sürüyor ki ne olduğunu bile anlamıyorsunuz .

Bebeği aldıktan sonra sedasyon veriyorlar zaten. Dünyanın en güzel kafalarindan biri bence :) o anın hayaliyle uyurum bazen.
İnsanın başına her gün gelen şeyler değil sonuçta tadını çıkarın kendinize işkence haline getirmeyin.
Herkese verilmiyor herhalde çünkü bana verilmedi ,beni direkt odaya götürdüler

ben ilkinde bisi anlamamistim olayin heyecanindan.ameliyathanede bekletmislerdi cokca. odam hazir olmadigi icin. o yuzden con usumustum sadece onun sikintisini cekmistim. ortada kalmistim her doktor bu neden hala cikmadi diye soruyordu. ilkinde doktir genel yapacakti zaten sezeryanda planli degildi. kahvalti yaptigim icin spinal oldu. iyiki oyle oldu dedim.

2. de sezeryandan cok korktugum icin son dakikaya kadar ssvd icin bekledik. aglayarak sezeryana girdim. yine spinal sectim daha iyi hem bebek icin diye. hem de goreyim diye. ama korkarak girdigimden heralde iyi geçmedi. ekstra seyler baya vurmuslar cok zor etki etmis. anestezi doktorunu en cok zorlandigim hasta oldu derken duydum hatta. 2. de spinal hataymis dedim.

korkuyorsaniz genel olun derim. spinal iyi evet hem bebegin ilk anini görüyorsunuz -gerci cok da aklinda kalmiyor insanin hayal mayal bir gosterip cekiyorlar- hem de bebek icin iyiymis. ama zaten korkuyorsanız hersekil tumden bayiltirlar. bende bebegi aldiktan sonra tamamen uyutmuslardi. doktorunuzla iyice konusun.

Merhaba kızlar 5 gün sonra spinal sezeryan olacağım geçen sene bu zamanlar ilk dogumumu yapmıştım oda spinal sezeryan oldugu icin başıma neler geleceğini az çok biliyorum sorun şu ki ilk sezeryanda panik yapıp çığlık çığlığa bagirmistim doktorlar sakinleştirici verip uyumuştum birde benim o sezeryanda nabzim cok hızlı atiyordu doktorlar birazda ondan korkup bayilttilar galiba beni simdi yine aynısı yapacağım diye korkuyorum..Genel anestezi hakkında kötü şeyler duydum hep onu hiç istemiyorum o yüzden..ne yapıcam ben bunu düşünmekten uyuyamıyorum
Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ben her ikisini de yaşadım. Kendimle ilgili olarak keşke ilk doğumunda da spinal sezaryen olsaymışım diyorum .Genel anestezide uyanmam uzun sürdü. Uyanınca gözlerim çok bulanık gördüğü için epey paniklemiştim. Sayıklamalar filan da oldu. 2.doğumum da s.s oldum.Bana göre harika bir doğum yöntemi. Doğum sonrası azıcık bas ağrısı dışında hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Üstelik bebeğimi fark ederek kucağıma aldım. Uzun lafın kısası ben her ikisini de yaşadığım için kesinlikle s s diyorum. Hakkınızda hayırlısı. En iyisini doktorunuz kararlastiracaktir.Kolaylıklar diliyorum.

Herkese verilmiyor herhalde çünkü bana verilmedi ,beni direkt odaya götürdüler

Doktorunuzla konuşun genelde verilir diye düşünüyorum. Ben şekil a 1 den de belli olacağı üzre çok rahat, sezaryenden keyif alan bir insandım. Sedasyon vereceğini söylediğinde iyiyim gerek yok dememe rağmen vermislerdi.
Endişelerinizi söylerseniz yardımcı olabilirler.

nıye cıglık cıglıga bagırdınız yahu hıssetmıyorsunuz kı bırsey
spinal oldum cok konforluydu

Doktorunuzla konuşun genelde verilir diye düşünüyorum. Ben şekil a 1 den de belli olacağı üzre çok rahat, sezaryenden keyif alan bir insandım. Sedasyon vereceğini söylediğinde iyiyim gerek yok dememe rağmen vermislerdi.
Endişelerinizi söylerseniz yardımcı olabilirler.
Yok bana vermediler ,ben endişeli değildim zaten :))

Bende kızımda genel anestezi oldum olumsuzluk yaşamadım ama o paha biçilemez anı yaşamayı isterdim inşallah tekrar nasip olursa spinal düşüncem
Benim zorunluydu spinal, gece 12de girdim sezeryana. Belki seçme hakkım olsa korkardım, bilmiyorum. Hissediyorsun ama acımıyor sözünü ben de çok duydum ama korkulacak bir şey değilmiş. Benim için mide bulantısı gibi bir histi sadece. Zaten kızımın yüzü gözümün önünden gitmediği için aşk sarhoşu olmuştum 🤭🤭

İnşallah tekrarı gönlünüzce olur, siz de o anı yaşarsınız 💕

Hiç korkma canim 6 ay once spinal sezeryan oldum belden iğneden sonrasi uyusma ve bebeginle kavusma hic bisey Hissetmiyosun sonra agri kesici vs yürümeye basladin mi uv gune normal yasantina dönersin inan cok kolay korkma tam uyutulmak daha zor ilk dogumumda tam uyudum uyanmak zor oldu ve bebegimi goremedim o yuzden spinal rahat ve ağrısız sancısız

O hikayeler milattan önce kaldı canım.
Merak etme hangi tür sezaryen olursan ol , dayanamayacağın hiç bir acı olmayacak.
Epidural sezaryen oldum yine olsa yine aynısını olurum..

Ben de spinal anestezi ile doğum yaptım ki doğum sancılarim erken olmasına rağmen bir gece önce başlamışti ama normal doğum yapamayacağıma emin olduğumdan planladığım gibi devam etmesini istedim.

Herkesin acı eşiğı farklıdır fakat o iğneyi vurulduktan sonrası çok keyifliydi bence. Ben biraz fazla konuştuğumdan ve meraktan durup durup "Şimdi şunu yapıyorsunuz di mi?" diye doktorumu darlıyordum. Hatta o arada bir başka doktor ameliyathaneye geldi, sebebini hatırlamiyorum fakat doktorum bir de onla tanıştirdı arada beni:KK53: Bebeğim doğduğunda dünyada tek ben doğuruyormuşum gibi "Bilekliğini unutmayın, cok göremedim yüzünü, karışmasin" diye saçmaladım bile:işsiz:

Elinizden geldiğince sakin olun, kendinizi şartlandırmayın, dakika saymayın. Oluruna bırakın, emin ellerde olduğunuza inanin yeter.

Ben de spinal anestezi ile doğum yaptım ki doğum sancılarim erken olmasına rağmen bir gece önce başlamışti ama normal doğum yapamayacağıma emin olduğumdan planladığım gibi devam etmesini istedim.

Herkesin acı eşiğı farklıdır fakat o iğneyi vurulduktan sonrası çok keyifliydi bence. Ben biraz fazla konuştuğumdan ve meraktan durup durup "Şimdi şunu yapıyorsunuz di mi?" diye doktorumu darlıyordum. Hatta o arada bir başka doktor ameliyathaneye geldi, sebebini hatırlamiyorum fakat doktorum bir de onla tanıştirdı arada beni:KK53: Bebeğim doğduğunda dünyada tek ben doğuruyormuşum gibi "Bilekliğini unutmayın, cok göremedim yüzünü, karışmasin" diye saçmaladım bile:işsiz:

Elinizden geldiğince sakin olun, kendinizi şartlandırmayın, dakika saymayın. Oluruna bırakın, emin ellerde olduğunuza inanin yeter.
Çok güzel anlatmış canım sanırım biraz olsun rahatladım sizlerin sayesinde

Çok güzel anlatmış canım sanırım biraz olsun rahatladım sizlerin sayesinde
Rahat olun gerçekten o an sadece dinleniyormuş gibi düşünün.
Ben belki sancıyla gittiğimden o iğneyi yaptıkları an o kadar keyiflendim ki bebeğimi görene kadar sohbet edip durdum.

Genel anestezide dikiş ağrısıyla uyaniyormussun ve 3 4 saat kendine gelemiyorsun gibi şeyler duydum
Yok öyle bişey.. Beni ayılttırmadan odaya almayın de. Bence belden olan daha zor... Genel anestezi daha iyi. Uyandığında bebek yanında oluyo. Allah A dua edin. Bolca inş. Kolayca atlatırsınız sıkmayın kendinizi..

Merhaba kızlar 5 gün sonra spinal sezeryan olacağım geçen sene bu zamanlar ilk dogumumu yapmıştım oda spinal sezeryan oldugu icin başıma neler geleceğini az çok biliyorum sorun şu ki ilk sezeryanda panik yapıp çığlık çığlığa bagirmistim doktorlar sakinleştirici verip uyumuştum birde benim o sezeryanda nabzim cok hızlı atiyordu doktorlar birazda ondan korkup bayilttilar galiba beni simdi yine aynısı yapacağım diye korkuyorum..Genel anestezi hakkında kötü şeyler duydum hep onu hiç istemiyorum o yüzden..ne yapıcam ben bunu düşünmekten uyuyamıyorum
Milyonlarca genel anestezi ile doğum yapan var bende genel anestezi oldum uyanırken sadece sancıyla uyandım bu kadar okadarda olur yani
Ha uyanamamaktan falan korkuyosanız onu ayarlıyolar merak etmeyin
korkuyorsan başka seçeneğin yok gibi

Korkmayin normal dogum kadar zor olamaz herhalde

Back
X